3 hós kisfiam új tápszert kapott.5kor kapta az első adagot, szépen megette, de most hogy adtam a következőt, büfi közben visszahányta az utolsó cseppig. Mi lehet a baj?
Figyelt kérdés
Most akkor vegyem úgy hogy nem is evett, és ha kéri kínáljam új adaggal? Vagy mit csináljak? Vagy beteg? Úgy megijedtem! Első babám és még sosem hányt. Előtte kamillateával kínáltam mert kicsit taknyos. És a másik, hogy a Vigantolt és a Calcium szirupját is előtte adtam be neki, most akkor azt is adjam újra? Szokásos, 170 ml-es adagját ette, Humana Baby Fit az új tápszer. Eddig terápiás tápszert kapott mert azt hitték allergiás, de a vérvétel jó lett és azért kapott új tápit.2009. febr. 27. 08:17
1/6 anonim válasza:
Ne adj neki másikat. Ha kihánysz vmit, a jóllakottságod megmarad elvileg (ld bulimiások), tehát nem fogja elfogadni.
A Vigantolt, ha egy nap nem kapja (vagy csak egy része szívódik fel), semmi baja nem lesz. Uez igaz a calciumra is.
Nem hinném, h a tápszer milyensége miatt hányt.
Lehet, h csak mohón evett(?).
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Igen eléggé mohón evett, hallani lehetett ahogy leér a gyomrába. Gondolom azért ette ilyen mohón mert ízlett neki, ez ízesített, édes, a másik meg valami borzalom volt.
2009. febr. 27. 09:00
3/6 anonim válasza:
Ha hányt akkor az sugárba történik akár 1 méterre is kilöki. Ha viszomt csak visszajött akkor csak vissza bukta a kaját. Ez lehet a mohóság jele ha megismétlődik akkor cserélj kisebb lyukú cumisüvegre (ha teheted)ha viszont rendszeressé válik akkor irány a doki és új tápszer kell.
4/6 anonim válasza:
Első vagyok. Próbálj nagyobbat dönteni a gyereken (még magasabban legyen a feje), és álljatok meg többször pihenni evés közben. És igen, igaza van a második válaszolónak, próbálj kisebb lyukú cumifejet. Az is igaz, h ha nem sugárban jött, akkor csak bukás. Ha végképp nem változik semmi, akkor tápszert kell cserélni AR-esre (antireflux).
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igen, nagy sugárban jött ki, kb. 10 másodperc alatt visszajött minden amit megevett. A lényeg az, hogy miután írtam, még 3szor hányt, átvittem a doktornőhöz, szerinte is a mohóság miatt van. Ő is a kisebb lyukú cumit javasolta, de az 1-es méretű cumit használjuk, tudtommal ennél nincs kisebb. Azt mondta, hogy ma még adjuk neki a régit, holnaptól pedig úgy vezessük be az újat, mintha hozzátáplálnánk, fokozatosan. Most ott tartunk, hogy éhes volt az előbb, fél 11-kor evett 120 ml-t a régiből, egyenlőre még bent van, most itt alszik az ölemben. Szorítsatok, hogy ne hányjon, mert a doktornéni azt mondta, hogyha továbbra is hány, kórházba kell vinni infúzióra.
2009. febr. 27. 10:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!