Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csecsemő születését követően...

Csecsemő születését követően hogyan tartható bichon havanese kutyus lakásban?

Figyelt kérdés

Van egy bichon kiskutyánk, akitől semmiképp sem szeretnénk megválni.Őszre várjuk a babánkat, de a kutyust télire már rászokattuk, hogy bent van.

Tapasztalatokat, ötleteket várok, mert nagyon szeretjük a kutyust, de nyilván a baba nyugodt fejlődése a legfontosabb.

2011. ápr. 2. 11:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
17%
Szeretem a kutyákat, előre leszögezem. A kutya a gyereket nem tartja embernek, ha nem vele együtt nőtt fel. Nyüsszögő kisállatnak vagy játéknak is nézheti. Barátnőm kiskutyusa rámászott, mikor a kis hintaszékében ült a pici a tv előtt. Azt hitte, játék. A tanácsom az, hogy ha meg akarjátok tartani a kutyust a lakásban, akkor tartsd távol a gyerektől és már a kezdetektől morogj rá, mint egy nagyobb kutyus, ha közelít felé, állj közé és a gyerek közé, hogy érezze, hogy a védelmed alatt áll. Ezt fontos kifejezni, mert nem lehetsz majd hónapokig minden percben ott, és egy kutyus, akit korábban szerettél, új helyzetben megváltozhat. Csak óvatosan, komolyan! (A kutyaszőrről, pisiről, kakiról és higiéniáról nem beszélek... azt szerintem tudod. 1 éves kor alatt vesélyes a babára nézve,mert az immunrendszere nagy nulla).
2011. ápr. 2. 11:43
 2/12 anonim ***** válasza:
Nekem is van egy kutyusom. A kisfiam születését követően soha nem hagytam, hogy akár a közelébe is menjen, max egy kicsit távolabbról hagytam, hogy megnézze, plussz a pisis pelusokat adtam oda neki megszaglászni. Most 10 hónapos a baba, és játszik a kutyával, de szigorúan felügyelet alatt!!! Amúgy kistestű, szelíd kutyus. Minden játék után jól kezet mosunk. A kutya természetesen rendszeresen mosva, nyírva, oltva, féregtelenítve van!
2011. ápr. 2. 11:47
 3/12 anonim ***** válasza:
Még esetleg annyit, hogy az elejétől kezdve figyeljétek, nem -e jön ki allergiás reakció a babán. Ha igen, akkor meg kell válni a kutyától, de ez ritkán fordul elő. De fontos, hogy figyeljétek, észrevegyétek! Nálunk szerencsére nem volt.
2011. ápr. 2. 11:49
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors és hasznos válaszokat, mindet megszívleljük.Természetesen ápolt, és orvosilag is rendben tartott kiskutya, szobatiszta,okos, de pszichésen elég érzékeny, főleg velem kapcsolatban, pedig a párom jobban ragaszkodik hozzá.Ha van még ötlet, várom, lelkesen!
2011. ápr. 2. 12:02
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem cicám volt.Ugyanígy vélekedtem,hogy nem adnám semmiért.10évig lakott velem,szobacica(kizárólag).Nos!Megszületett a babám,és itt változott meg minden.A cicám megkattant.Eddig ő volt nekem csak,most meg hirtelen nem jöhetett az ágyra,nem vettem fel(hiszen a ruhámra tapadt volna a szőre),alig simiztem meg,mert mindig a babához kellett nyúlni,vagy az ő cuccait pakolni....3 hónapig néztem ahogy tűr az a szegény macs ,majd megszakadó szívvel,de elajándékoztam olyan helyre,ahol tudnak vele foglalkozni.Továbbra is imádom,de ez volt a legjobb döntés.. Mostmár mászik a kicsim,nem is tudom mi lenne,ha itt lakna még a cica,hiszen még a mai napig kerülnek elő szőrszálai...Szóval neki is jobb így,és nekünk is.Nem tudom a te kutyusod milyen szoros kapcsolatban áll veled,de ha nagyon,akkor megsínyli..viszont a gyerek az első!
2011. ápr. 2. 12:07
 6/12 anonim ***** válasza:
A macskás vagyok.Most olv.amit írtál.Hogy ragaszkodik hozzád nagyon...Nem lesz egyszerű.. Képzeld csak el,hogy mindig csak azt hallja: nem szabad,menj innen,menj onnan,ne menj oda, az a kutya,akinek most (valószínű)mindent lehet.Hááát,talán ha tudod,kezd el szoktatni,hogy ahol a baba lesz oda már most nem mehet,ne nyúlj mindig hozzá amikor szeretné,és akkor hátha nem lesz olyan rossz.De mint írtam,én nem bírtam nézni a vágyakozó tekintetét...és nem nyúlhattam hozzá csak ritkán... sok sikert,dönts jól és bölcsen!
2011. ápr. 2. 12:13
 7/12 anonim ***** válasza:
2011. ápr. 2. 13:23
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nagyon okos dolgokat írtatok, és segítettetek vele!Már kezd kialakulni bennem a kutya és gyerek nevelési terv, és ez megnyutató számomra:-)

További szép napot mindenkinek!

2011. ápr. 2. 15:32
 9/12 anonim ***** válasza:

Ez első kérdés az hogy mennyire szelíd és birka türelmű a kutyád. Ha csak egyszer is sunyin néz a kicsire jobban jársz ha kirakod vissza az udvarra. Nekem egy mini yorkim van és nagyon jól megvannak, sőt inkább barátoknak mondanám őket :)

Már terhesen míg más megfogta a pocakomat lányom elhúzódott de ha a kutyám ült az ölembe és hozzáért a hasamhoz neki azonnal ott ficánkolt. A kutya mióta megvan a kislányom nem mehet fel sehova. Mikor kicsi volt a lányom nem is erőszakoskodott a kutyám hogy megnézze a babát de a lábát megszagolta többször amikor a kicsi a kezemben volt. Amikor sír a kicsi és én mondjuk kint vagyok a kutyám ugat. A kislány úgy tanulta meg eldobni a labdát hogy a kutya "kérte" ugatott és mondtam neki hogy kéri a labdáját. Úgy tanult meg szinte mászni is hogy a kutya után akart menni. Már 1 éves múlt a lányom együtt játszanak elég sokat kergetőznek bújócskáznak vagy a lányom csalja a kutyát vagy a kutya csalja a kislányt. Tudja hogy melyik a kutya labdája és a plüss játéka és az oda is adja neki, már nem próbálja a szájába venni mert mindig figyeltem és rászóltam, hogy az a kutyáé. Evésnél ami nem annyira jó megeteti a kutyát is :)

Játék után kézmosás és kész.

A kutya tisztán van tartva most fogom lenyírni megint rövidre a szőrét. A feneke és punija minden séta után meg van mosva. Szerintem ettől jobb kis barátot senki nem kívánhat ;)

2011. ápr. 2. 17:21
 10/12 anonim ***** válasza:
Nekem 2 bullterrierem van("a szőrös gyerekeim"),és 9 hónapos a lányom....Köszönjük mindenki jól van a két csincsilla is!!!:D
2011. ápr. 2. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!