Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az anyatejes babák jobban...

Az anyatejes babák jobban védekeznek a betegségek ellen?

Figyelt kérdés
2009. febr. 26. 21:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
62%
szerintem nem
2009. febr. 26. 21:58
 2/12 anonim ***** válasza:
51%
Igen, az anyatejben rengeteg olyan anyag van, ami megvédi a babákat bizonyos betegségektől, allergiától, nem lesznek annyira hasfájósak mint a tápszeres babák.
2009. febr. 26. 22:00
 3/12 anonim ***** válasza:
85%
Igen, mivel antitesteket kap az anyatejbol. Ez nem azt jelenti, hogy a tapszeres babak betegesebbek kell legyenek, vagy az anyatejes babak sohasem.
2009. febr. 26. 22:02
 4/12 anonim ***** válasza:
68%
az én babám addig volt hasfájós, amíg szopott, 9 és fél hós, meg 1 megfázás sem volt eddig, hála a jó Istennek. 3 hetes kora óta eszik tépszert. a piacon kapható legjobbat kapja, 4500 Ft 1 dobozzal, de nekem megéri, hogy egészséges legyen.
2009. febr. 26. 22:03
 5/12 anonim ***** válasza:
94%

Elvileg igen, gyakorlatilag nem bizonyított. Sok múlik azon, h' az anya milyen ellenanyagokat termel, milyen minőségű tápanyagokat ad át a babának. A tápszer viszont alapból jól fel van turbózva vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Én sosem voltam beteg, most fél év alatt másodszor vagyok. Nem tudom nem észrevenni, h' ez összefügg a szoptatással (teljesen kiüríti a tápanyagraktáraimat, vitaminkészletemet). Viszont tény, h' a baba nem volt még beteg, mivel én szoptatom betegen is, és a szervezetem átadja neki az ellenanyagokat. Tehát tőlem nem kapja el, de nem vennék rá mérget, h' később, a szoptatás után is ilyen egészséges lesz, mint most. Remélem.

2009. febr. 26. 22:04
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Jó lenne, ha így lenne! Sajnos, ez csak addig lehet igaz, amíg a baba semmi más "anyagot" nem nyel le.

Valóban véd az anyatej, de ellenanyagot csak akkor tartalmaz, ha maga az anyuka is küzd a betegséggel. Az anya sem termel ellenanyagot, ha nincs mi ellen védekeznie.

Én mióta szoptatok egyszer sem voltam beteg, az anyatejes babám viszont 8 hónaposan elkapott valami vírust. Mivel én nem kaptam el, a szervezetemben nem indult ellenreakció.

Jó az anyatej, mert bizonyos szinten antibiotikum a babának, de nem véd meg mindentől.

2009. febr. 26. 22:10
 7/12 anonim ***** válasza:
41%

Én azt mondtam a barinőmnek hogy ha jól belegondolunk akkor károsabb az anyatej mint a táp ,mert amit mi megeszünk azt eszi a baba is vagyis az a rengeteg tartósítószer ami a mai kajákban van az mind mind átmegy az anyatejbe!!

A tápszer viszont TISZTA és csak azok az anyagok vannak benne ami a babának valóban szüksége van!!

Ezt nem azért írom mert csak SAJNOS 1 és fél hónapig tudtam szoptatni ,pedig mindent megtettem, annak érdekében hogy legyen tejcsim!!

De sajna a mi családunkban a nők egyikünknek sem sikerült szoptatni!!

De egyáltalán nem bánom!!

Nagyon is jól fejlődünk ,és örülök!!

Pl én azt hallottam hogy a tápszeres babák sokkal masszívabbak mint az anyatejesek!!

nekem van egy ismerősöm aki 8 hónapig szoptatta a babáját és állandóan beteg volt!!

Persze ne ércsetek félre egyáltalán nem azt mondom hogy az anyatejes babák betegesebbek lennének!!

Mielőtt kitörne a lázadás az oldalon!!

Üdv egy 6 hós baba anyukája

2009. febr. 26. 22:28
 8/12 anonim ***** válasza:
75%

Az én lányom 5 hónapig kapott tejcsit meg tápit, azóta csak tápi eg rendes kaja van, lassan 10 hónapos és most vagyunk túl az első betegségen, megfázott. A barátnőm fia 9 hós, első perctől tápis, beteg sose volt.A sógornőm mindhárom gyerekét sokáig szoptatta, a legkisebb 2 éves múlt és még mindig szopizik, egymás ellen betegek. Nagyon jó a tejcsi, de nem vagyok meggyőződve, hgogy kevéssé betegesek.

Remélem nem egy szopi-ellenszopi vita akar itt lenni....

2009. febr. 26. 22:40
 9/12 Nikcsi ***** válasza:
70%

Sziasztok! Az en babam volt anyatejes (6 hetig), es tapszeres is. En szemely szerint nem vettem eszre kulonbseget, de az teny hogy meg nem volt beteg hal istennek. Igaz meg csak 4 honapos.

Szerintem van igazsag mindkettoben, de en nem jelentenem ki hogy az anyatejes babak jobban vedekeznek a betegsegekkel szemben. En is tapszeren nottem fel es sosem voltam beteges.

2009. febr. 26. 22:41
 10/12 anonim ***** válasza:
83%
En mar 5 es fel honapja szoptatom a kisfiamat. Ez ido alatt sokszor voltam megfazva, pedig naponta vitaminokat szedek, de hat en mindigis betegesebb voltam. A babam egyszer sem kapta el tolem. A multkor meg setalni voltunk, nagyon fujt a szel, hideg volt, es nem sikerult gyorsan hazaernunk...masnapra persze volt minden, hapci, orrfolyas...nekem semmi bajom nem lett, de a kisfiamnak sajnos igen, es majdnem 2 hetig volt beteg. Szoval az anyatej nagyon egeszseges, es en addig akarom adni neki, ameddig csak birom, de az az igazsag, hogy neha az anyatejes babak is lehetnek betegek. Nem is csoda, hiszen olyan erosek manapsag a virusok, hogy egy felnott embernek is nehez oket elkerulnie, legyoznie, nemhogy egy pici babanak, akinek meg nincs az immunrendszere rendesen kifejlodve.
2009. febr. 26. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!