Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hasmenés ellen vmi? (Kérdésed...

Hasmenés ellen vmi? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
16 hónapos fiamnak tüszős mandulagyulladása van. Az antibiotikumtól nagyon megy a hasa, ami kimarta teljesen a fenekét. Eddig sudokrémet használtunk, de nem használ. Most neogranormont, de nem tudom, hogy ez be fog-e válni.
2011. ápr. 1. 16:59
 1/10 anonim ***** válasza:

Bepanthent próbáltátok már? Nekünk az nagyon jó, ha baj van a popsival.

Hasmenés ellen nem tudok mit mondani. (esteleg Normaflor, hátha helyrehozza odabent a dolgokat)

2011. ápr. 1. 17:02
 2/10 anonim ***** válasza:
ha van otthon disznózsírod,kend be azzal.nem vicc.az én kisfiam is így járt,már annyira kimarta neki,hogy ordított,mikor töröltem popsitörlővel.nekem párom anyukája hozott zsírt,2-szer bekentem vele és nem fájt neki.(mindent kipróbáltam előtte,de csak ez segített)azután el is múlt szépen 2 nap alatt
2011. ápr. 1. 17:04
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A Normaflore kipucolja a beleket ezért átmenetileg még inkább hígabb lesz a széklete. Ajánlom a Hipp ORS 200-at ami sárgarépa-rízs ital. Gyógyszertárban, rossmannban, dm-ben lehet kapni 250 ft körül van. Ha nem issza meg a kicsi akkor én 100%os narancslével keverem vagy multivitaminnal. Észre sem veszi.

Fenekét minden alkalommal mosd le, majd kend be betadinnal.

2011. ápr. 1. 17:24
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia!

A kisfiam antibiotikumot kap már másfél hónapja,ez annyira tönkretette a beleit,hogy folyton hasmenése van.A védőnőm tanácsolta,hogy főzzek neki rizsnyákot.Megkérdeztem a doktornőnktől és ő is rábólintott.Régen ezt adták a babáknak ha ilyen problémájuk volt.

Tegnap elkészítettem és mára már nem ment annyira a hasa.

Ha gondolod próbáld ki,ártani nem ártasz vele.

Megmosod a rizst és felteszed bő vízben forrni.Addig főzöd amíg szét nem főnek a szemek,ha kell mindig felöntöd vízzel.Ha készen van összeturmixolod.Olyan állagú legyen mint egy szirup.Ha sűrűbb öntesz hozzá felforrt,lehűtött vizet.Egy mokkáskanállal kell adni egyszerre evés előtt a babának 2-3 alkalommal naponta.Az én kisfiam 2 hónapos és neki ennyit mondtak.Szegénykémnek nem nagyon tetszik,de azért megeszi.

Neki annyira ment már a hasa,hogy szinte csak barna víz jött ki belőle.Viszont mióta kapja/másfél napja/ sokkal jobb,kezd darabos lenni.

Remélem tudtam segíteni.

Jobbulást nektek!

2011. ápr. 1. 21:11
 5/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm! Ezt ki fogom próbálni. Már a fiamnak is csak víz szerű jön ki.

Már ordít, ha tisztába teszem...

2011. ápr. 1. 21:35
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Ma reggelre teljesen elmúlt a hasmenésünk,szép krémszerű volt a kisfiam széklete.:)

Remélem nektek is segíteni fog.Esetleg kipróbálhatod a smecta port is,az is jó/bár nekünk csak pár napig használt/.

2011. ápr. 2. 08:25
 7/10 A kérdező kommentje:

A fiamnak is elmúlt ma reggelre és már a popsija sem fáj annyira tisztába rakáskor, mert már nem sír. Alkalmaztuk a disznózsíros kenegetést. Sok répalevet ivott, meg sok répát és almár evett. Ja, és én is adtam Neki Smecta-t.

Köszi mindenkinek a sok hasznos tanácsért!

2011. ápr. 3. 02:08
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Jobban vagytok?

2011. ápr. 3. 12:59
 9/10 anonim ***** válasza:
örülök,hogy segíthettem:)ez a disznózsír tényleg jó!!!néha érdemes hallgatni a mamákra is:)))
2011. ápr. 3. 13:08
 10/10 A kérdező kommentje:

Igen, már jobban van. Igazából már csak az orrát kell szívni. A hasmenéssel már semmi gond.

Ti?

2011. ápr. 3. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!