Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Úgy furdal a lelkiismeret!...

Úgy furdal a lelkiismeret! Nálatok is elő szokott fordulni?

Figyelt kérdés

Egy éves a Picurom, és a hozzátáplálás elkezdésével bőszen főzőcskéztem, ő meg bőszen kiköpte, így üveges bébikajákat kapott, de kb. csak vagy 6 félét fogad el, és ebből igazából mind gyümölcsös, gyümölcsös-húsos. Mostanában a mi kajánkból szoktam neki adni, de mindent kiken, pár falat után mindent kiköp. Egy hete csak neki pacsmagolok, és szinte egész áldott nap csak etetem, mert mennyiséget nem tudok belediktálni.

Nyűgös folyton, és szerintem nagy mértékben azért mert folyton éhes. Most reggel MÁSFÉL ÓRÁN ÁT ETETTEM, 3 féle variációjú kajával......rohan az egész konyha.

Elszakadt a cérna, és......... két nagyot odasóztam a kis kézfejére. Most itt bőgök, hogy milyen vagyok.

Elegem van...........rosszat csinálok, ha visszatérek a bébikajára? Mit csináljak, vagy mit csinálok rosszul?

Nektek is ilyen nehéz volt az eleje?

Tényleg mindent megpróbáltam.

-főzelékek emberi módon elkészítve

-párolt zöldségek szájba dugdosása játék közben

-sült husi, darabokban vagy leturmixolva

-levesek darabosan vagy leturmixolva

-csirkemáj, sertésmáj utána ebből májkrém készítése

...........és semmi.......pár falat után mindent, és minden varriációját kiköpi.

Egyszerűen semmi vitamint és hasznos dolgot nem eszik.

Szerencsére ez az egyoldalú evés a kilóin nem látszódik. 10 kiló, de akkor is.........mi lesz így?

Amit megeszik, az csak a sütőtök és a tejföl, trapista sajt, na meg egy pár féle gyümölcs..........ezeket meg nem eheti mindig.

El vagyok keseredve........nagyon. Még 5 évesen is csak bébiételt fog enni?

Köszönöm ha végigolvastatok, és ha tudtok pár hasznos tanácsot, nagyon szívesen venném.

2011. ápr. 1. 11:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Hát nem kellett volna ezért megütni! Figyelj tudom, hogy rossz ha nem akar enni, nálunk is ez volt, de ne görcsölj azon, hogy másfél órán keresztül próbálsz belediktálni valamit, te egyre idegesebb leszel, ezt ő is érzi és végképp nem fog enni! Megkínálod és ha nem akar enni hagyd békén, majd a következő etetésnél próbáld meg újra!

Ha egy valami ízlik neki akkor azt add neki akár napokig is!

2011. ápr. 1. 11:03
 2/12 anonim ***** válasza:
Ott rontod el a dolgot szerintem, hogy próbálsz túlzottan a kedvében járni. Próbálj olyat készíteni, amit szerethet. Mondjuk én tudom a fiamról, hogy nagy paradicsommániás, így paradicsomos ételt készítettem. Ha nem kért belőle vagy kiköpte, akkor nem szaladtam másik ételt készíteni, hanem akkor nem kapott mást. Két nap után megette az ebédet, mert tudta, hogy nem fog mást kapni.
2011. ápr. 1. 11:06
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Semmi baja nem lesz attól, hogy ráütöttél a kezére. Ő elfelejti egy perc után, csak neked okoz nagy problémát. Persze azon nem segít, hogy emiatt jobban egyen, mert valószínűleg azt se tudja, hogy miért kapta.

Valóban nem baj, ha akár 3 napig is ugyanazt a kaját eszi, amit szeret, abból készíts egy nagyobb adagot, nem kell minden nap újat csinálni. Reggel próbálj meg kakaót adni neki, az én fiamat az elég jól laktatja. Vagy vmi turmixot. Ha egy éves, akár már bolti tejből is csinálhatod, ha nem issza meg, akkor majd te megiszod, így nem megy kárba :) Nálunk is nagy kedvenc a paradicsom, például paradicsomos burgonya (hússal, vagy anélkül is jó), és egyszerű megcsinálni. Most a másik kedvenc a karalábéfőzelék, az is elég jó édes. Esetleg próbáld ki.

És kitartás, idővel jobb lesz, és tényleg ne stresszelj rajta, mert az egyikőtöknek se tesz jót. Ha rendetlenség van, ne foglalkozz vele.

2011. ápr. 1. 11:20
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezért, vagy azért, de minden anyát furdal néha a lelkiismeret.Engem pl. akkor amikor éppen nem vele foglalkozom, hanem pl. számítógépezek, ő meg szomorúan néz..Az én lányom 6 hónapos, és először ő is csak bébiételen élt.Egyébként sok olyan, ma már tini gyereket ismerek, akik bébikaján nőttek fel, mégis megesznek mindent.Mostanában kezdtem el neki házit csinálni, mert ő is mindig fintorgott a kajáimra, és elvette a kedvem.A múltkor nem ízlett neki a krumpli, ki is köpte.Na, akkor ugyanahhoz a főzelékhez kevertem őszibarackot pár kanállal bébiételből ( persze a következő etetésnél, akkor kapott mást, amivel jóllakott), és így krumplistól, répástól, mindenestől megette.A barátnőm kisfia megeszi a krumplit, és a zöldséget, ha húslevesben főtt, és úgy van pépesítve.De amikor csak vízben fő meg, azt ő sem eszi meg.Lássuk be, annak nem sok íze van.Én nem haragudtam rá, amikor a paradicsompüré, vagy a répa repült a kukába, mert belegondoltam, hogy én is utálom a répát minden formában.Úgy tudsz még csalni ezzel, ha mondjuk szereti a sütőtököt.Csinálsz neki olyat, amit nem szeret, teszel hozzá sütőtököt fele arányban.Legközelebb kevesebb sütőtök, és el fogtok jutni az utált ételig.Nagyon sok türelem kell hozzá, de hidd el, meg fog ez változni!
2011. ápr. 1. 11:22
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Elsővel abszolút egyetértek.Ha nem kell neki,akkor majd a következő evésnél próbáld újra.Az én lányom 2 félét evett hetekig,aztán most meg már mindent eszik.Bele fog jönni ne aggódj.Türelem,tudom milyen nehéz.
2011. ápr. 1. 11:24
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Állítólag én voltam ilyen rossz evő...konkrétan 6 éves koromig nem voltam hajlandó szinte semmit sem megenni. 6 évesen kemény 16 kiló voltam, alig akartak felvenni a suliba, mert túl kicsi volt a súlyom és akkoriban még meg volt az is határozva, hány kilósan vesznek fel...

Állítólag mindent kiköptem én is, és utáltam enni.

Nekem egy dolog volt, amit megettem, a krumpli...úgyhogy anyukám mindenbe tette krumplit vagy ha kellett egész nap azzal etetett, hogy legalább egyek valamit...

Anyukámnak a dokinéni mindig azt mondta, hogy annyit eszik az a gyerek, amennyi kell neki és kész. Na persze ezzel aztán nem nyugtatta meg anyukámat...

Nagyon-nagyon nehéz lehet neked, és elhiszem hogy kiborultál. Sajnos nem tudsz mást csinálni, minthogy türelmes vagy és próbálkozol.

2011. ápr. 1. 11:26
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően szerintem az nem jó ötlet, hogy másfél órán keresztül eteted 8félével, mert próbálkozol, hátha ez, hátha az. Ezt nem szabad csinálni, mert a gyerek megszokja, hogy válogathat, te meg kikészülsz. Én úgy csinálom, hogy max. kettő féle, ha nem eszik, nem eszik. Majd a következő étkezésnél. És nincs közben nasi! Kaja mellett még nem halt éhen gyerek. :)

A másik ami nekem bevált, hogy elkészítettem a trutymót (én csak így hívtam őket) és beletöltöttem a bébiételes üvegbe. Úgy falta, hogy nem győztem lapátolni. Az is jó ötlet, hogy kezdetben keverd a házit a gyárival, majd azt fokozatosan hagyd el.

Csak nyugi és kitartás. Elindultatok egy úton, nem szabad visszafordulni.

2011. ápr. 1. 11:48
 8/12 anonim ***** válasza:

Az első gyerekemnél stresszeltem rá ennyire az evésre. Falatonként futkostam utána, több félét főztem, hogy válogathasson. Hát meg is tette. Néha hihetetlenül elkeseredtem.

Amikor a második megszületett, megfogadtam, hogy másként csinálom. Sem őt, és onnantól a nagyot sem "üldöztem" az étellel. Ha evett, evett, ha nem, majd a következő evésnél éhesebb volt. Két evés között akkor sem adtam semmit, ha az elsőt kihagyta, max. kicsit korábbra hoztam a következőt. A kicsi már ezt szokta meg, de nagy is relatíve könnyen átállt erre a módszerre.

A kézrecsapás kérdése elgondolkodtató. valószínűleg neked tényleg jobban fáj, mint neki. De meg kell tanulnod másként levezetni a frusztráltságodat, mert sok helyen látom, könnyű rákapni a gyerek verésére.

2011. ápr. 1. 11:52
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a sok-sok hasznos választ........megfogadom a tanácsotokat.......megpróbálom a fentebb leírtakat.

A kézrecsapás nem a nem evés miatt volt - ha emiatt lett volna, akkor konkrétan egy hete csak a kezét ütögetném- azért kapta, mert a meggyes kaját úgy kicsapta a kezemből, hogy az a krémszínű kanapénkon landolt, meg az ő ruháján, meg az én ruhámon.

Köszönöm a segítséget, próbálkozom tovább.

2011. ápr. 1. 11:56
 10/12 A kérdező kommentje:
Bár tény, hogy az nem mentség a kézre csapásra....bármiért is kapta, nem helyes, hogy így reagáltam.
2011. ápr. 1. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!