Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Székelési probléma egy 2...

Székelési probléma egy 2 hónapos babánál! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kislányom 2 hónapos.A problémánk az, hogy 2-3 naponta tud csak kakilni. Nem kevés ez ilyen korban? Viszont nagyon szeles, állandóan megy tőle a szél. Összefüggésben lehet a két dolog egymással? Mit tudnék tenni, hogy gyakrabban legyen széklete? Vagy bízzam a természetre és ne avatkozzak bele?
2011. márc. 31. 13:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha anyatejes, egyáltalán nem gond, van hogy 5-6 napig sincs széklet, annyira jól fel tudja használni a szervezete a tápanyagokat. Ha látod hogy jól van, nem fáj a pocakja, egyáltalán semmit tennivalód.

Tápszernél nem tudom hány nap normális, nem használtunk soha.

2011. márc. 31. 13:42
 2/7 anonim ***** válasza:

Igen, az első válaszoló jól írta. Ha anyatejes a baba, és nem sír üvöltve (hasfájás), nem húzgálja fel a lábait, akkor a szél az "normális" tünet, és akár 5-6 napig is normális, hogy nincs széklete...

Az enyém vegyes volt, de inkább tápis, 3 hónapos koráig. Nagyon pici tejem volt, és a többi táp kiegészítés volt. Nekem is 3 naponta kakilt kb, de mikor pld. a 4. napon nem kakilt, és üvöltve sírt, húzgálta a lábait ,akkor én szélcsővel (gyógyszertárban kapható) segítettem rajta, és az a kakit is megindította.

Én úgy érzem, nálad nincs semmi teendő :)

2011. márc. 31. 13:45
 3/7 A kérdező kommentje:
Igen, anyatejes a kislányom. Különösebb problémája nincs neki, csak akkor szokott sírni és nyűgös lenni, amikor már nagyon kikívánkozik a dolog, de akkor általában addig erőlködik szegény, hogy sikerül telerakni a pelust. Köszönöm a válaszokat!
2011. márc. 31. 13:49
 4/7 anonim ***** válasza:
És milyen a széklete?
2011. márc. 31. 13:58
 5/7 A kérdező kommentje:
A széklete aranysárga színű és krémes állagú, szerintem normális.
2011. márc. 31. 15:18
 6/7 anonim ***** válasza:

Akkor szerintem tényleg nincs gond!Az a normális.És anyatejes babáknál tényleg nem baj ha akár 5-6 napig nincs széklet.

Én is megijedtem amikor már 4.napja nem volt kaka:)De aztán megnyugtattak.

Utolsó voltam

2011. márc. 31. 22:11
 7/7 anonim ***** válasza:

Nálunk is így volt, de az enyém csak 5-6 naponta kakált.

A doki szerint mindent hasznosított, amit megevett.

Viszont ha már nagyon szenvedett, kúpot adtam neki.

Egy ideig a Laevolac szirupot is kapta.

Ha puki van, az csak jó! :)

2011. ápr. 1. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!