Létezik olyan dolog, amiben a háton fekvős babák ügyesebbek? Hogyan tudtad megszerettetni babáddal a hason fekvést?
Barátnőm kisfia talán ezért is, de mindent később csinált (kúszni 10, mászni 11 hónaposan kezdett el). Doki hiába mondta neki, hogy "erőltetni" kell a hason fekvést is, nem hallgatott rá. Most már utólag azt mondja, a következő gyereknél biztosan azt fogja csinálni.
Minden nap egy picivel többet kell hasra tenni (első nap 2 perc, következő nap 3, aztán 4, stb), mert így tudnak erősödni az izmai - nyak, hát, váll.
Kisfiam meg mindig is hasonbaba volt, 5 hónaposan kúszott, rá egy hétre már kutyázott, aztán a kúszást a mászással ötvözve közlekedett, de 8 hónapos korától már szabályosan mászott.
De igen, ügyesebbek.
Barátnöm kisfia hátonfekvös baba de 6 hónaposan még csak 1 irányban tud megfordulni! Az én lányom mindjárt 7 hónapos, hasonfekvös volt mindig is, 2 hete felállt a doki meg védönö nagy megdöbbenésére...meg persze mászik már, ül, stb.
Barátnöm is azt csinálja, hogy hasra fekteti egy darabig, tényleg rá kell szorítani sajnos :(
Első vagyok. Barátnőm kisfia pl. elég hamar ült, 6 hónaposan, de gondolom azért, mert unta a háton fekvést.
Viszont szerintem ő kivétel lehet, mert sokkal nehezebb hasizomból felülni, mint négykézláb pózból - azt pedig ugye a hason fekvősök hamarabb csinálják általában.
Én CSAK ELŐNYÉT láttam annak, hogy kisfiam hason volt mindig. Barátnőm meg mindig csak a hátrányokat tudja sorolni...
Akkor én most rácáfolok egy kicsit a többiekre. Lánykám háton fekvős, utált hason feküdni, de mindennap hasra fordítottam. Sírdogált, de egyre tovább bírta, de ez az idő soha nem haladta meg a 3 percet. ÉS 3hónaposan egyszer csak hasra fordult, azóta csak hason játszik, fekszik alszik, 4 hónaposan pedig visszafordult a hátára. Tegnap pedig már végiggurult így a szobán, 4,5 hós.
Tehát nem biztos, hogy a háton fekvő babák ügyetlenebbek:):)
Az én kisfiam születésétől fogva utált hason lenni. Csak addig volt hajlandó úgy maradni, amíg tartani tudta magát, aztán amikor elfáradt, ordított. A hason életében egyetlen egyszer sem aludt.
Viszont ettől függetlenül még hamarabb kúszott, mászott, mint a környezetünkben lévő hasonló korú kisbabák. 8 hónaposan már egyedül állt a bútorok mellett, 11 hónaposan elindult egyedül. Semmit sem eröltettünk. Szóval én egyáltalán nem tapasztaltam a csak hátonfekvés hátrányait...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!