Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Teljesen felborult a 4 hónapos...

Teljesen felborult a 4 hónapos fiam napirendje. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Hagyjam,hogy előbb utóbb kialakul megint,vagy próbáljak rendszert belevinni?Igény szerint szopik,ami van hogy 1,5 de van hogy 2-3 óránként történik.Eddig átaludta az éjjelt,most 1-2x ébred enni.Félre értés ne essék,szívesen adok neki éjjel is ha kéri-engem inkább a nappalok amik "zavarnak".Eddig tudtam,hogy mikor van egy kis időm(mert szépen 3 óránként evett),meg volt,hogy stabilan délben mentünk sétálni....de most abszolút semmi nem jön össze.Nehezen és keveset alszik napközben,és sokszor eszik keveset(lusta szopni)és már napi 1x du 4-4:30 között kap egy kis almát is.(azóta ébred éjjel)

Szóval?Így az a gáz,hogy sehova nem tudunk menni,mert kitudja mikor ébred meg és mikor lesz éhes.Napok óta írom,hogy mikor kel,alszik mennyit eszik(perc).

2009. febr. 26. 11:06
 1/6 anonim ***** válasza:

A babák napirendje időszakonként változik. Ahogy nő, mások az igényei.

Az enyém 4 hetes kora óta átaludta az éjjeleket, nappal 45 szer aludt! egészen 6 hóig.

7-8. hósan éjjelnte 2 szer felkelt, de csak teét adtam neki vissza is aludt. Napközben már csak 2 szer aludt.

Most 9 hós, éjjel 1 szer kel fel teáért és napközben van hogy csak 1 szer alszik, közben meg nyűgös alig bírok vele..

Most pl. 2 órán keresztül próbáltam elaltatni. Sikertelenül. Most itt nyüglődik mellettem. Majd kifárad és alaszik.

Beáll egy idő után majd a kis rendszerük, kinek előbb kinek utóbb. Tudom hogy rossz mert nem tudt tervezni házimunkát. Én is kitakarítottam voln aebben a 2 órában a lakást de a baba mást szeretett volna.

Ez ilyen időszak.

2009. febr. 26. 11:34
 2/6 anonim ***** válasza:
Bocs nappa nem 45 ször hanem csak 4-szer aludt! :))))))))
2009. febr. 26. 11:34
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

3 dolog is eszembe jutott arról amit írtál:

1. Sok baba ennyi idősen állítja át magát a ritkább evésre. Enyém 4 hósan állt át a 3 óránkénti evésről a 4 óránkéntira, ami az addig szuper napirendünket boritotta, de aztán beállt az új, kb 2 hét kellett hozzá. Lesz majd még többször is ilyen, változnak ők is :)

2. Szintén sok babának kezd ilyenkor jönni a foga, enyémnek 4,5 hósan már kint volt az első és bizony ez be tud kavarni rendesen az éjszakákba, az éjszakák meg a nappalokba.

3. A délutáni almaevés nem szerencsés egy ilyen picike babánál. Nem tudom miért döntöttél szopi mellett az ilyen korai hozzátápláláson, de nem akarok okoskodni. Minden szakkönyv,tájékoztató, internetes oldal stb leírja, hogy az ételek fokozatos bevezetését mindig a délelőtti órákban kell elkezdeni, pont amiatt, hogy az éjszakákba ne kavarjon be. Én a tízóraival kezdtem, de sokan kezdik az ebéddel.

2009. febr. 26. 11:38
 4/6 A kérdező kommentje:
:-) gondolom.Bár alhat 45x,csak 1-2 percet.Most is elaludt 10kor és már nyöszörög-épp hogy csak ki vasaltam.mindegy ez van
2009. febr. 26. 11:40
 5/6 A kérdező kommentje:
Szóval akkor át kéne ütemezni az almát délelőttre/ebédre?Azért adok neki almát,mert mostanában nagyon keveset szopizik,mintha nem tudná kiszívni,és látom rajta hogy éhes....de mióta kapja ezt a kevéske almát,sokkal jobb az étvágya.Tudom hogy mindenki azzal jön hogy 6 hónapig anyatej,de ha látom hogy éhes,nem tudok mit tenni.A foga már egy hónapja intenzíven "zavarja",de még nem bújt ki.Nem lenne baj,ha keveset aludna,de ne látnám rajta hogy csak nyűglődik a fáradtságtól.Azt gondolom,hogy mindig egyre kevesebbet fog csicsikálni,de ez a helyzet kicsit nehéz.Hetekbe telt,mire beállt az előző rendszer,de mire valami jól működne,addigra jön egy doki látogatás,vagy valami ami teljesen kizökkent minket.
2009. febr. 26. 11:51
 6/6 anonim ***** válasza:

11:38-as vagyok.

Sztem tedd át az almát délelőttre akkor inkább, hátha így nem kavar be az éjszakába és akkor a nappalok is jobbak lesznek.

Nálunk is mindig valamilyen változást hoz egy-egy szuri, ezért utálom őket :(

2009. febr. 26. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!