Programok 3 hós babával?
A férjemmel nagyon sokszor hívnak minket a barátaink hozzájuk bográcsozni, enni-inni, beszélgetni.
Én nem akarom őket megsérteni, de nekem elég kényelmetlen még másnál lenni, pl. szoptatni a 3 hónapos babánkat.
Nem korai ez még nekünk egy ilyen pici babával?
Szerintetek???
most, hogy itt a jóidő, azért ki lehet mozdulni pár órára, de 2-3 óránál többet egyszerre nem érdemes. egyrészt a szoptatás miatt, másrészt nem szabad túlpörgetni egy ilyen pici babát, szerintem még jobb, ha nincs nagy nyüzsgés körülötte. nálunk kb 6 hós koráig nem igen voltak ilyen programok, mert babakocsiban nem tudott órákig aludni, és ha egyszerre sok arcot látott, mindig sírt.
ha meg tudjátok oldani, akkor menjetek el pár órára, de ezt igazítsátok az evési és alvási időhöz. így pl. ha megeteted otthon, akkor el lehet menni, amíg alszik a jó levegőn addig tudtok beszélgetni, enni.
Hát, ha neked kellemetlen, akkor biztos nehéz meggyőzni, leírom, hogy mi hogy voltunk,
mi csináltunk vendégséget már 8 hetesen barátoknak, nyaralni mentünk családdal 10 hetesen, kirándulni, mindenfelé, mi elég aktívak vagyunk, meg fontos volt, hogy a pici szocializálódjon, lásson arcokat. Sosem ijedt meg, sosem volt beteg, nekem meg elég egy összetekert pulóver a feje alá, hogy meg tudjam szoptatni, akár hátat fordítva.
3 hónaposan sokkal inkább menjetek, mint mondjuk 8-9, amikor folyamatosan mászik majd és egy nyugodt pillanatod nem lesz hetekig, így legalább tudsz majd beszélgetni. Valószínűleg csak a bébiről, de a barátaidat biztos érdekli minden.
Ha van valami rendszere már a babádnak, akkor úgy elmennék, hogy szoptatástól szoptatásig. Vagy ha be tudsz menni egy szobába szoptatni, az is jó.
Én a magam részéről azért nem járok a régi társaságba (senkinek nincs gyereke), mert abból áll egy ilyen bográcsozás, hogy az összes be van rúgva, és a cigis-piás kezükkel csak össze-vissza fogdosnák a babámat... Nem bírom már ezeket a szagokat és amúgy sem. Szívesen járok babás körökbe, ott legalább nem lehelgetik rá a pálinkát a gyerekemre.
De ezek az én barátaim (?), nem tudom, nálatok mi újság ezzel kapcsolatban.
Ha ők kulturáltan szórakoznak, nem taperolják össze koszos kézzel a babát, akkor mennék. Amúgy nem.
Egyáltalán nem korai.Kislányom 4 hónapos,de már 2 hónapos kora óta mászkálunk vele.A program mindig más. Szombat bevásárlás, így a délelőtti alvás a kocsiban zajlik az etetés pelenkázóban az adott bevásárló központban,de ha éppen baráti össze jövetel van akkor ott etetem meg vagy útközben a kocsiban.Duna parton is szopizott már pl. most hétvégén,jó idő volt épp jött az etetés ideje,de nem volt kedvem haza menni, így a padon leültem textil pelussal letakartam és a kutya nem figyelt ránk.Szóval nyugodtan bográcsozzatok, hidd el picurka is élvezni fogja.Az én lányom imádja a társaságot,persze azt mondják,hogy ez változhat.Minden esetre most még nincs gond.Menjetek, itt a jó idő! Érezzétek jól magatokat.
4hós kis csaj anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!