Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan térjünk át szopizásról...

Hogyan térjünk át szopizásról tápszerre? Melyik tápszer a legjobb?

Figyelt kérdés

Mi a menete?...

Mit kell tudnom, mire figyeljek?

5 hetes a babám.

Soha nem használtam tápszert, viszont most (remélhetőleg átmeneti állapot) gyógyszert kell szednem, ami indokolttá teszi, hogy babámat tápszerrel tápláljam egy ideig.

(BEBA Pro HA Start-ot - hypoallergén - váltottunk ki, gyermekorvosunk ezt írta fel)

2011. márc. 29. 17:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
szerintem a beba jó,mert van benne bifidusz,amitől könnyebben kakil majd.nekem kevés tejem volt az elejétől kezdve,így adtam neki tápszert.elfogadta rögtön,mert éhes volt szegénykém:)
2011. márc. 29. 17:11
 2/11 anonim ***** válasza:

Nekünk nagyon jó volt a beba.

Én annyit mondanék, hogy azt ajánlom, ha van még pár napod, hogy elkezdd a gyógyszert, akkor fejj le tejet, és keverd a tápszerrel, egyre-egyre több tápot tegyél egy adagba.

Mert mikor Én ugyanígy voltam, és hirtelen adtam neki a tápszert, olyan szorulása volt, hogy a Heim Pálban kötöttünk ki éjjel...:-(

jobbulást neked!

2011. márc. 29. 17:12
 3/11 anonim ***** válasza:
44%

Megkérdezhetem milyen betegséged van és milyen gyógyszert kell szedned?

Lehet, hogy nem kellene leállni a szopival.

Nem biztos hogy indokolt.

Nálam is így volt, szoptatási tanácsadó segített.

5 hetes babával fennáll a veszély, hogy végleges lesz az elválasztás...

2011. márc. 29. 17:28
 4/11 anonim ***** válasza:

mi milumil miluát használunk, bevált, kakival sincs gond, ki se pattog tőle.

még annyi hogy mindenképp fej, még szeded a gyógyszert, csak ne add a babának.mert ha nem fejsz, esélyes hogy elmegy a tejed

2011. márc. 29. 17:40
 5/11 anonim ***** válasza:

Megtaláltam, hogy mit küldött nekem anno a szoptatási tanácsadó:

harmadik

Amikor egy mama gyógyszerkérdésben dönt, akkor a következő dolgok jönnek számításba: elsőként hogy mennyi idős a baba, egészséges, időre született-e, kizárólag szopik-e, hány kg. Aztán hogy a gyógyszer átkerül-e a tejbe, és ha átkerül, akkor szájon át egyáltalán felszívódik-e. És persze a feltételezett gyógyszermellékhatás kontra a nemszoptatás hatásai mamára és babára, ill. a tápszeres táplálás hatásai.

itt: [link] is rá tudsz keresni a hatóanyagra

2011. márc. 29. 17:41
 6/11 anonim ***** válasza:
A kisfiamnak is bebát írt fel a gyerekorvos, nagyon kevés a tejem, muszáj kiegészíteni. Kakival sincs gond, sőt, a gyerekem mást sem csinál egész nap, csak eszik, kakál, alszik.... :)
2011. márc. 29. 18:40
 7/11 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget!

1. nagy baba, közel 4 és fél kilóval született, nagyon gyorsan

2. a gyorsaságnak és nagy babának betudhatóan végbélödémám lett - az aranyerekhez elvileg nem kell nyúlni (gyakorlatilag sem - még...), így egy remek sebész ajánlotta vizsgálat után a gyógyszert "végső esetre" - Detralex

3. még megpróbálok szoptatási tanácsadóval beszélni

2011. márc. 29. 20:46
 8/11 anonim ***** válasza:

17:41 vagyok

[link]

Itt rákerestem a gyógyszered hatóanyagára, a táblázat szerint a nulla rizikó csoportban van! Tehát szedheted szoptatás mellett is, nem kell a tápszer a babádnak!

Ezt lobogtasd az orvosnak, és a gyermekorvosnál kérdezz még rá, mert ők ismerik az általam linkelt oldalt, a nőgyógyászok, házi és egyéb orvosok rávágják mindenre, hogy nem szoptathatsz mellette (Így egyszerűbb...), mert a leírásban az áll...

2011. márc. 29. 21:54
 9/11 anonim ***** válasza:

Sajnos a link nem ugrik a hatóanyaghoz, így jártam el:

Search by produkt-ra kell kattintani, és a gyógyszered hatóanyaga a diosmin, ezt az alábbi oldalról néztem ki:

[link]

Jobbulást Neked, és jó szoptatást!

2011. márc. 29. 21:57
 10/11 anonim ***** válasza:
beszélj azért mindenképp szopitanácsadóval, de a detralexet én szedtem a terhesség alatt, az érgyógyász írta fel, és a nőgyógyi is rábólintott....de mondom, azért beszélj vkivel erről, aki tutit tud...
2011. márc. 30. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!