Hogyan térjünk át szopizásról tápszerre? Melyik tápszer a legjobb?
Mi a menete?...
Mit kell tudnom, mire figyeljek?
5 hetes a babám.
Soha nem használtam tápszert, viszont most (remélhetőleg átmeneti állapot) gyógyszert kell szednem, ami indokolttá teszi, hogy babámat tápszerrel tápláljam egy ideig.
(BEBA Pro HA Start-ot - hypoallergén - váltottunk ki, gyermekorvosunk ezt írta fel)
Nekünk nagyon jó volt a beba.
Én annyit mondanék, hogy azt ajánlom, ha van még pár napod, hogy elkezdd a gyógyszert, akkor fejj le tejet, és keverd a tápszerrel, egyre-egyre több tápot tegyél egy adagba.
Mert mikor Én ugyanígy voltam, és hirtelen adtam neki a tápszert, olyan szorulása volt, hogy a Heim Pálban kötöttünk ki éjjel...:-(
jobbulást neked!
Megkérdezhetem milyen betegséged van és milyen gyógyszert kell szedned?
Lehet, hogy nem kellene leállni a szopival.
Nem biztos hogy indokolt.
Nálam is így volt, szoptatási tanácsadó segített.
5 hetes babával fennáll a veszély, hogy végleges lesz az elválasztás...
mi milumil miluát használunk, bevált, kakival sincs gond, ki se pattog tőle.
még annyi hogy mindenképp fej, még szeded a gyógyszert, csak ne add a babának.mert ha nem fejsz, esélyes hogy elmegy a tejed
Megtaláltam, hogy mit küldött nekem anno a szoptatási tanácsadó:
harmadik
Amikor egy mama gyógyszerkérdésben dönt, akkor a következő dolgok jönnek számításba: elsőként hogy mennyi idős a baba, egészséges, időre született-e, kizárólag szopik-e, hány kg. Aztán hogy a gyógyszer átkerül-e a tejbe, és ha átkerül, akkor szájon át egyáltalán felszívódik-e. És persze a feltételezett gyógyszermellékhatás kontra a nemszoptatás hatásai mamára és babára, ill. a tápszeres táplálás hatásai.
itt: [link] is rá tudsz keresni a hatóanyagra
Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget!
1. nagy baba, közel 4 és fél kilóval született, nagyon gyorsan
2. a gyorsaságnak és nagy babának betudhatóan végbélödémám lett - az aranyerekhez elvileg nem kell nyúlni (gyakorlatilag sem - még...), így egy remek sebész ajánlotta vizsgálat után a gyógyszert "végső esetre" - Detralex
3. még megpróbálok szoptatási tanácsadóval beszélni
17:41 vagyok
Itt rákerestem a gyógyszered hatóanyagára, a táblázat szerint a nulla rizikó csoportban van! Tehát szedheted szoptatás mellett is, nem kell a tápszer a babádnak!
Ezt lobogtasd az orvosnak, és a gyermekorvosnál kérdezz még rá, mert ők ismerik az általam linkelt oldalt, a nőgyógyászok, házi és egyéb orvosok rávágják mindenre, hogy nem szoptathatsz mellette (Így egyszerűbb...), mert a leírásban az áll...
Sajnos a link nem ugrik a hatóanyaghoz, így jártam el:
Search by produkt-ra kell kattintani, és a gyógyszered hatóanyaga a diosmin, ezt az alábbi oldalról néztem ki:
Jobbulást Neked, és jó szoptatást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!