Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem bír ki 3 órát a...

Miért nem bír ki 3 órát a tápszeres babám két étkezés között?

Figyelt kérdés
Ő a harmadik babám, a legnagyobb 20 éves, a középső 13, és most vagyok leginkább kétségbe esve. mindhárom császáros volt. most volt a "legtöbb" tejem,de ez sem volt elég, ézért a tápszer. Az elsőnél a védőnő már 2. hónaptól főzeléket tápláltatott hozzá és lám felnőtt, most meg a köldöksérves harmadik esetében minden 3. órában üvöltessem mert éhes??Tápszert csak 3 óránként ehet,de hiába váltottunk tápszert,mindegyiknél ez a helyzet. 2 órát bír, aztán üvölt, amíg enni nem kap.Ha lenne tejem óránként is adnám, de nincs,és most vagyok a legtanácstalanabb, védőnő, háziorvos is csak áll és hallgat.Van , aki hasonló helyzetben van? A kisfiam ma 5 hetes, 3800grammal született,de már 5100gramm, nem akarom túletetni,de üvöltetni sem,már így os mehetünk a köldökével a sebészetre kontrollra.Tudtok segíteni építő véleménnyel?
2011. márc. 29. 12:17
 1/6 anonim ***** válasza:
tápszer mellett itathatnád is, így lehet, hogy elhúznád az evést 3 óránkéntire. más ötletem nem igen van. mennyit eszik egyszerre? lehet, hogy egy 30 g-os adaggal többet kellene csinálni, megenné, és kibírná, vagy ami még lehet, mi éjjelre csináltuk, hogy kicsivel többet tettünk bele, tehát nem 3 kanállal a 90 ml-hez, hanem 3,5 kanállal.
2011. márc. 29. 12:54
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem írtad le hogy mennyit adsz neki egyszerre.

Az én babám 6 hetes kora óta tápszeres, és néha ő sem bírta ki a 3 órát, én simán adtam neki előbb.

De az is lehet, hogy a hasa fáj, mert meg kell szoknia a tápszert, az anyatej után.Nálunk ekkor kakigondok is kezdődtek.

2011. márc. 29. 12:56
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekünk azt mondta egy neves gyerekdoki, hogy akármennyire ordít, sír minimum megkell vele várni a 2 és fél órát, mert ennyi kelle neki hogy kiürüljön ha folyton adunk neki tápszert eltelítödik s akkor meg azért sír mert fáj a hasa.

Mi is igy jártunk, sírt adtunk neki enni, aztán mikor már folyton sírt akkor vittük el ehhez a gyerekdokihoz s akkor mondta. Kb 4 nap volt kritikus , kb ennyi kellett neki hogy megszokja a babám hogy min. 2 és fél óránként kaphat enni. Nehéz volt de megszokta s utána meg nem volt vele semmi.

2011. márc. 29. 13:44
 4/6 anonim ***** válasza:

A kislányom pár nap után magától ráállt a 2,5-3 óránkénti evésre. Akkor, amikor mondjuk már többet evett. Most olyan 100-140 ml-t eszik, teljesen változó. Előfordul, hogy csak 70 ml-t eszik meg, aztán másfél óra múlva éhes. De van, hogy többet is kibír. Előbbi esetben én teát szoktam neki adni -amúgy is kell, mert nehezen kakil a tápszertől-, és akkor még kibír egy kis időt kaja nélkül. (Vagy elmegyek vele sétálni, mert akkor rögtön elalszik.) :)

Csütörtökön lesz 5 hetes.

2011. márc. 29. 14:01
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. teáztatom rendszeresen, sétálunk is, többet nem merek tenni a tápszerből,mert akkor még szomjasabb lesz. 100-120ml-t eszik meg egyszerre, és nem merem 2.5 óránál előbb etetni,mert tényleg bedugul tőle szegény. anyatej csak mutatóban volt. lett volna elég,dea 3. nap kiengedtek császár után, és szétnyílt a sebem itthon. este a mentő vitt vissza. a tejet fejtem,de akkor is elment,vagy nem lett több. hiábba ittam sokat ettem levest,tejserkentőt. tehát nem kellett átszoknia anyatejről,azt csak desszertnek kapta:(.Mindenképpen egészségesen szeretném táplálni,nem túletetni.Remélem átáll a 3 órára.
2011. márc. 29. 14:31
 6/6 anonim ***** válasza:

Nálam is igy volt a 3.nál, csak desszert jutott az anyatejből 1,5 hónapig aztán az is elapadt. Olyan étkes volt a babám hogy 2 hósan 180-at megivott és szintén nem birt ki 3 órát, bármit is csináltam. Olyan sokat evett nekem is hogy nem akartam elhinni, folyton éhes volt. Aztán elmúlt két hós és beállt a gyomra, mintha betelt volna, utána már normálisan evett.

Két nagyobb gyerkőcöm szintén pont ilyen nagy étkűek voltak, sőt! De náluk is 2 hóig tartott kb.

Úgy hogy anyuka ne tessék aggódni! :-) 1,30 kg 5 hét alatt az jó. Enyéim is sokat hiztak az 1 hónapban, az egyik 4. hétre 1,40-et hizott, a másik 2 és 1 kg-on felül hiztak.

2011. márc. 30. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!