Miért nem bír ki 3 órát a tápszeres babám két étkezés között?
Nem írtad le hogy mennyit adsz neki egyszerre.
Az én babám 6 hetes kora óta tápszeres, és néha ő sem bírta ki a 3 órát, én simán adtam neki előbb.
De az is lehet, hogy a hasa fáj, mert meg kell szoknia a tápszert, az anyatej után.Nálunk ekkor kakigondok is kezdődtek.
Nekünk azt mondta egy neves gyerekdoki, hogy akármennyire ordít, sír minimum megkell vele várni a 2 és fél órát, mert ennyi kelle neki hogy kiürüljön ha folyton adunk neki tápszert eltelítödik s akkor meg azért sír mert fáj a hasa.
Mi is igy jártunk, sírt adtunk neki enni, aztán mikor már folyton sírt akkor vittük el ehhez a gyerekdokihoz s akkor mondta. Kb 4 nap volt kritikus , kb ennyi kellett neki hogy megszokja a babám hogy min. 2 és fél óránként kaphat enni. Nehéz volt de megszokta s utána meg nem volt vele semmi.
A kislányom pár nap után magától ráállt a 2,5-3 óránkénti evésre. Akkor, amikor mondjuk már többet evett. Most olyan 100-140 ml-t eszik, teljesen változó. Előfordul, hogy csak 70 ml-t eszik meg, aztán másfél óra múlva éhes. De van, hogy többet is kibír. Előbbi esetben én teát szoktam neki adni -amúgy is kell, mert nehezen kakil a tápszertől-, és akkor még kibír egy kis időt kaja nélkül. (Vagy elmegyek vele sétálni, mert akkor rögtön elalszik.) :)
Csütörtökön lesz 5 hetes.
Nálam is igy volt a 3.nál, csak desszert jutott az anyatejből 1,5 hónapig aztán az is elapadt. Olyan étkes volt a babám hogy 2 hósan 180-at megivott és szintén nem birt ki 3 órát, bármit is csináltam. Olyan sokat evett nekem is hogy nem akartam elhinni, folyton éhes volt. Aztán elmúlt két hós és beállt a gyomra, mintha betelt volna, utána már normálisan evett.
Két nagyobb gyerkőcöm szintén pont ilyen nagy étkűek voltak, sőt! De náluk is 2 hóig tartott kb.
Úgy hogy anyuka ne tessék aggódni! :-) 1,30 kg 5 hét alatt az jó. Enyéim is sokat hiztak az 1 hónapban, az egyik 4. hétre 1,40-et hizott, a másik 2 és 1 kg-on felül hiztak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!