Leírnátok egy-másfél év körüli babátok mennyit eszik és mikor?
Az én kislányom ennyi idősen 10 kg volt, de minden gyerek más, a magasságától is függ és a gének is beleszólnak. Az étrendünk a következő volt:
8-kor tej+ junior tápszer felesben
10-kor pár szem keksz (ha többet evett akkor nem ebédelt)
12-kor ebéd ugyanaz ami nekünk, de hogy tudd a pontos mennyiséget, akkor kb 1 Nestlé 1-3 évig üveges
16-17 között uzsonna joghurt, vagy fél banán, alma
19-kor vacsi pár falat kenyér sonkával vagy 1,5 virsli 2 falat kenyérrel
20-21-kor 150ml junior tápszerrel aludt el.
Nagyon köszönöm hogy írtál!
Akkor ha azt nézem nem is eszik annyira keveset csak összevissza kéri a kaját.
Reggelire szokott enni velünk amit mi de csak pár falatokat és nem értem hogy van el vele, vagy ha korábban ébred én is vagy kakaót vagy gyerekitalt adom neki,ebből 80-130 között eszik.Ezután szokott csipegetni vagy nassifélét sósat(kuki,keksz,pombar.stb.) vagy megeszik egy banánt vagy tejszeletet.Aztán ebédet ma pl. levesből kb. 10 evőkanálnyit evett.Így délután eszik még joghurtot vagy valami gyümit és kész.Fürdéskor szokta még kérni a gyerekitalt amiből szintén 80-150 között eszik.
És ezek a jobb napok.A rosszabb napokon csak pár falat valamin van el és kész.Hiába adnék neki bármit egyszerűen nem kéri.
Hát tényleg nagyon vékonyka a gyereked!Az enyém 15,5 hónapos s 12 kg.De mondjuk attól függ mekkora volt születésekor,mert az enyém óriási.
Mostanában nekem is már rosszabul eszik,mert mindig a játékon jár a kis esze.
Az etetőszékbe mikor belecsücsül enni mindig játszik valamivel s űgy eszik.
Valami vitamint,ha adnál neki talán jobb étvágya lenne.
4 gyerkőc anyukája
adsz neki valami vitamint?nekünk a marslakócskák bevált,jobb étvágy lett tőle.
Az én fiam sem egy debella,másfél éves,most lett 10 kiló,hogy szedi a vitamint,egy hónap alatt hízott 60 dekát.
ő fél liter tejitalt iszik meg egy nap,reggel 2,délben 1,este 2 decit.reggel gyümölcsöt kap vagy eszik egy 60 grammos joghurtot,vagy egy tojásból rántottát.kenyeret sajna nem eszik,csak pár falatot.délben főtt ételt eszik a miénkből 160-180 gramm között,uzsonna egy krémtúró vayg gyümölcs és egy 60 grammos joghurt.vacsora főtt étel a miénkből a mennyiség mint délben.nasi nem nagyon,nem akarom,hogy azt akarjon enni rendes étel helyett,néha ropi,perec,nagyon ritkán fél tejszelet.túró rudit nem szereti.nasi csak normális evés után lehetséges.a vitamin előtt nem evett ennyit,akkor napi 3,5 deci tejital volt az adagja,és 100 grammot evett főtt kajából
Azt a marslakócskát már lehet neki adni?És hogyan adod be neki mert az szemesz ugye?
Köszi a tanácsot lehet hogy meg is fogom fogadni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!