Aki nem adott cumit a babajanak, mivel nyugtatta meg?
Én is cicivel nyugtatom meg, de nappal nehezen alszik úgy el. Viszont este semmi probléma nem szokott lenni ezzel, illetve az esti-éjszakai felkellések után is el szokott aludni magától. Van, mikor látom, hogy nagyon forgolódik, akkor adok egy kis cicit, ilyenkor mosolyog egy nagyot, elfogadja és pár pillanaton belül már alszik is:)
Igazából tényleg ez a nappali altatás a nehézkés, lehet ilyenkor annyira nem fáradt még, hogy gyorsan elaludjon.
"Az igény szerint szoptatott babák nem szopják az újjukat, ez tévhit! "
EZ a tévhit. Kettő gyerek van aki a környezetemben, mindkettő igény szerint szoptatott és anyukájuk cumi-ellenes, mindkettő nagy ujjszopó. Sok tankönyvi aranymondat van, a baj csak az hogy a babák nem olvassák a tankönyveket :)
Annyi még hogy ők pont azért szoktak rá az ujjacskára mert hiába ordítottak, utca közepén nem "kaphattak cicit" (nem szeretek ilyen hülyén fogalmazni) ezért jobb híján ujjacska szájba és megnyugvás. Aztán erre rászoktak.
De minden baba más, ezért lehet ám itt vérre menő vitát rendezni, hogy kinek a gyereke mit csinál, meg hogy csinálja, lehet hogy a kérdező babája totál más típusú baba. Ha nem akar cumit adni, ne adjon, érdemes megpróbálni minden megoldást, de az biztos hogy pusztán azért mert xy babájánál valami így volt, bejött, stb., az nem jelenti azt hogy akkor azt tutira kell venni minden babánál.
Érdekes, nekem eddig minden anyuka irigykedett, hogy de jó nekem, hogy cumizik a fiam. Mivel nekik semmivel sem sikerül megnyugtatni. Jön a foga és el se tudom képzelni, mi lenne cumi nélkül. Na meg amikor hasfájós volt.
Hogy mikor van vége a sírós időszaknak, nem tudom megmondani, de 10 hós és áldom a cumit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!