Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Olyat kérdezek, aki régóta...

Olyat kérdezek, aki régóta vár örökbefogadásra. Nem adtad még fel a reményt? Nem bizonytalanodtál el?

Figyelt kérdés
mi két éve várunk. előtte 5 évig próbálkoztunk babával,mire kiderült,hogy nem is lehet. lassan lejár a határozatunk,meg kellene hosszabbítani,de egyszerűen nem hiszem el,hogy z országos listán nincsen olyan kislány,akinek mi megfelelő szülei lehetnénk. még csak nem is kisbabát kértünk,hanem nagyobbacskát,mindig azt mondják,őket már senki sem akarja.talán a sors keze,hogy nem érkezett meg hozzánk. a házasságunk lassan romokban,nem tudunk továbbfejlődni,megrekedtünk. időnként elgondolkodom,hogy elhagyom,és újrakezdem valakivel,akitől lehet gyermekem. a férjem felajánlotta,hogy legyen más a biológiai apa,de én nem bírom megtenni. a kétségbeesés határán vagyok, érzem,ketyeg az óra,lassan kicsúszok az időből,ha sajátot akarnék. de ha mindent felrúgok,és mégsem találok megfelelő új párt,akkor elveszítek mindent,örökbefogadást,szülést,szerelmes férjet...nem tudom,mit tegyek? higgyek még az örökbefogadás esélyében?
2011. márc. 27. 19:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nagyon nehéz helyzetben vagy, de nem szabad feladni a reményt!! Ha azt mondod, hogy néha arra gondolsz,hogy mással is újra tudnád kezdeni, akkor nem lenne mégis jó megoldás, hogy biológiailag más lenne az apa, de a férjeddel együtt nevelnétek a picit? Így mindketten részesei lehetnétek a terhességnek, szülésnek..Hidd el, abban a pillanatban, mikor megszületik a baba, egy cseppet sem fog érdekelni, hogyan került oda, a lényeg az, ami utána kezdődik, hogy együtt lesztek egy család.És az az igazi apja egy gyereknek, aki felneveli, legalábbis szerintem!
2011. márc. 27. 19:32
 2/13 anonim ***** válasza:
Én is csak azt tudnám javasolni, hogy a biológiai apukája más legyen, hidd el a férjed is jobban szeretné a babát, mivel téged látna benne, és mégis saját lenne. Nekünk is majdnem ráment a kapcsolatunk, de mikor már az örökbefogadásnál jártunk, hirtelen mégis összejött a baba, most van egy 10 hónapos fiunk, imádjuk,és mindennap hálás vagyok a sorsnak, hogy sikerült ez a csodálatos ajándék. Én teherbe tudtam esni, csak mindig történt valami a terhesség 10-11. hete körül,(3 babát vesztettünk el) gondolhatod, hogy milyen nehéz volt ezeket a veszteségeket átélni, nagyon nehezen tudtam talpra állni, csak a baba gondolata volt bennem, én bármilyen kisbabának tudtam volna örülni, férjem egy picit tartott az örökbefogadástól, de aztán megbarátkozott vele, aztán láss csodát mégis lett egy saját babánk:-))))
2011. márc. 27. 20:25
 3/13 anonim ***** válasza:
2. válaszoló vagyok, még annyit szerettem volna írni, hogy hidd el nincs is annál csodálatosabb érzés, amikor fejlődik benned egy új élet, és ezt azzal a férfival élheted át, akit a legjobban szeretsz, és a szülés a másik legcsodálatosabb érzés a világon. Te döntesz, de ha a párod ezt felajánlotta, akkor szerintem gondolkodj el rajta, és ne tétovázz!
2011. márc. 27. 20:34
 4/13 Tóth Bernadett2 ***** válasza:
Szerintem nem az az igazi apa akié a DNS, hanem aki megtanítja mindenre és szereti!
2011. márc. 27. 20:53
 5/13 anonim ***** válasza:
Mi is 5 évig próbálkoztunk, majd elindítottuk az örökbefogadást.Néha nekünk is voltak hullámvölgyek,de általában pozitívan álltunk a dolgokhoz.Eltelt 1 év.Idén februárban pedig valami sugallatra minden reggel úgy mentem dolgozni, hogy ezt mondogattam magamban, mint egy mantrát: "A kisfiam a kórházban van már, és csak ránk vár, és nemsokára hazahozzuk, stb." Szóval beszélgettem vele.Rá 3 hétre jött a hívás...MOst pedig itt szuszog mellettem a 6 hetes kisfiunk.Szóval kitartás, és az a lényeg, hogy tudd, hogy a ti kisbabátok már valahol vár rátok!Én hiszek a vonzás törvényében, hogy amit tényleg akarsz, azt meg is kapod.Mi is megkaptuk :)
2011. márc. 27. 21:43
 6/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. a családjaink nem tudják,miért nem született kisbabánk,így ha mégis lenne,folyton a vonásait tanulmányoznák,hogy kire hasonlít. és az apukájára nem hasonlítana,ugye...de ha elmondanám,hogy a férjem nemzőképtelen,az én családom mélyen megvetné és lenézné őt,talán azt is mondanák,hogy hagyjam el. tudom,ez őket minősíti,de családot nem választhattam. nagyon kedvesek vagytok,hogy bíztattok,és nagyon sok boldogságot kívánok a babásoknak.
2011. márc. 28. 10:23
 7/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Én csak az utolsó kommentedre szeretnék elmesélni neked egy történetet.

A szüleim 4 éves koromban elváltak, anyával éltem, aki "hozott nekem" új apukát, aki sajátjaként nevelt fel. 19 éves koromban úgy alakult, hogy ugyanott dolgoztam, ahol az "új apu". Mivel minden embernek úgy mutatott be, hogy a lányom, soha senkiben nem merült fel, hogy nem a vér szerinti lánya vagyok, holott a vezetéknevünk sem egyezik. A legédesebb mégis a büfés csaj volt, aki a bemutatást követően megállapította, hogy mennyire hasonlítunk egymásra :)

Szóval ezzel csak annyit szerettem volna mondani, hogy aki nem tudja, hogy nincs közöttünk vér szerinti rokonság, de azt hiszi, az úgyis keresni fog valamit, ami hasonlóságot mutat.

2011. márc. 28. 11:00
 8/13 A kérdező kommentje:
ez kedves kis történet. és ha a gazdi és a kutya hasonlíthat külsőre,akkor miért ne hasonlíthatnának egy család tagjai,nem igaz? köszönöm,hogy megosztottad velem.
2011. márc. 29. 08:43
 9/13 anonim ***** válasza:
Nekem a legjobb barátnőmet fogadták örökbe.Mindig is dundi kislány volt, mondogatták is, hogy tiszta anyja.Pedig nem is a vér szerinti anyukája.Ahogy telt az idő, még az arcvonásai is elkezdtek hasonlítani.
2011. márc. 31. 16:55
 10/13 anonim ***** válasza:

Szia! Van valami fejlemény babával kapcsolatban?

Most olvasom, bár ez már egy régebbi kérdés.

Mi is 5 év sikertelen próbálkozás után adtuk be a kérelmünket. Ennek 4 éve, és még mindig várunk...

2011. máj. 19. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!