Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4,5 hós lányom nem fogadja...

4,5 hós lányom nem fogadja már el az anyatejet. Mivel és honyan kezdjem a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés

Csak pár percre eszik a cicipből, pedig nincs meg, nem más az íze, odafigyelek arra,mit eszem.

Nem akartam ilyen hamar bevezetni neki más ételt,de muszáj vagyok,mert nem hízik úgy mint mondjuk 3 hete..

Hogyan kezdjem ??

( ma adtam neki almás-málnás bébiételt,megette ízlett neki. ) Főztem neki répát pár napja de nem kell neki..

2011. márc. 26. 21:51
 1/6 A kérdező kommentje:
Ja és légyszi tapasztalataikat írjátok le, ne linket:)
2011. márc. 26. 21:57
 2/6 anonim ***** válasza:
szerintem nem egyből hozzátáplálni kéne,hanem tápszert adni neki.Az feltétlen kell neki ha nem fogadja el a cicit.A hozzátáplálással ráérsz kb másfél hónap mulva is.
2011. márc. 26. 21:59
 3/6 anonim ***** válasza:

Ezt mindenképp beszéld meg a védőnővel. Például nem volt jó ötlet egyből kevert kaját adni neki, mert egyszerre csak egy új ételt vezetünk be, hogy ha bármi baj van (nyugtalanság, hasmenés, szorulás, kiütések), tudjuk, mi okozta.

Tényleg a védőnővel vagy az orvossal kéne beszélned, ők megállapítják, gyarapodik-e a kevés szopi ellenére a babád, és ha nem, akkor hozzátáplálás legyen-e vagy tápszer.

2011. márc. 26. 22:22
 4/6 anonim ***** válasza:

Tápszer azért még fontos lenne, de hogy a kérdésedre válaszoljak:

Az én kislányom elkezdett fogyni, így a doki javaslatára mi is elkezdtük a hozzátáplálást 4 és fél hónapos korában.

Almalével kezdtük (Gála alma, lédús és nem savas), aztán jött az almapüré. Utána megkóstolta az őszibarackot (ettől fájt a pocija, így hanyagoltuk egy kicsit). Utána jött a krumpli, de magában nem ette meg, így almával kevertem össze, úgy egyből megette. Utána jött a sütőtök. Magában is szerette, de legjobban almával-krumplival keverve. A sárgarépát kóstolta meg utána, de magában az sem jött be neki, így azt is hozzákevertem almához és krumplihoz vagy almához és sütőtökhöz. Úgy már imádta.

Néha, ha valami nem jött be neki, akkor összekevertem a dolgokat tejpéppel, attól egy picit édeskésebb lett az íze, és egyből elfogadta. De lehet keverni tápszerrel is, nekem úgy is szereti.

Úgyhogy kevergetheted is neki a dolgokat, de egy kis türelem kell, ha valamit elsőre nem eszik meg, akkor időnként újra és újra kínáld neki, és előbb-utóbb csak megszereti.

2011. márc. 26. 22:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: igen az fontos, hogy egyszerre csak egy dolgot vezess be! Én is már csak akkor kevertem össze a dolgokat, ha már ismerte azokat, és nem volt tőle baja!
2011. márc. 26. 22:28
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha még van anyatej, akkor nyugodtan fejd le, próbáld meg neki kiskanállal odaadni, ha így sem kéri, akkor tedd el a fagyasztóba, hozzátápláláskor jól jön még a főzelékhez. 6 hós koráig tápszerrel pótold az anyatejet (utána is 1 éves koráig vagy még utána is adhatod neki a tápszert tehéntej/bolti tej helyett), utána majd fokozatosan jöhetnek az új ízek.
2011. márc. 27. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!