Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek arról, ha a...

Mi a véleményetek arról, ha a kisbaba nem a kiságyában alszik, hanem a szülők között a nagyágyon?

Figyelt kérdés

A kislányom 2 hónapos, és néha amikor nagyon sírt (mert hasfájós volt nagyon) odavettük közénk, hogy megnyugodjon. Ez eleinte jó is volt, de már annyira odaszokott, hogy a kiságyában már nem is alszik.

Mi nem bánjuk, csak nem tudom, hogy mennyire jó ez neki. A kiságyában jobb helye lenne, mert ott a matrac is jobb (direkt kókusz matracot vettünk neki) me ott van a zenélős csörgő játéka is, és ott biztonságosabb neki. Szerintetek jobb, ha inkább visszaszokatom a kiságyra? Legalábbis megpróbáljam?

2011. márc. 26. 16:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
51%

ezt Neked kell eldöntened.

De sztm mindenképpen kell apának-anyának egy hely ahol ketten vannak. :) és ezt persze Te érzed h ez Neked/párodnak teher-e h közöttetek alszik.

Párom öccsééknél is ez a helyzet le se tudják szoktatni róla ... pedig a leszoktatás lehet nem fog menni hiszti nélkül , következetesnek kell lenni és sikerülni fog!!!! Hajrá!!

2011. márc. 26. 16:32
 2/13 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem hiba a szülők közé szoktatni a gyereket, mert ha egyszer megszokja, nagyon nehéz leválasztani, az pedig a szülőknek sem jó.

Én egyik gyerekemet sem szoktattam rá, és a helyedben visszaszoktatnám amíg még fogékony rá.

De ez csak az én véleményem.

2011. márc. 26. 16:33
 3/13 anonim ***** válasza:
79%

hát nálunk si előfordult, h köztünk aludt, mert pl éjjeli cici közben én is bealudtam... így maradt köztünk :) de ez csak párszor fordult elő. én nagyon féltettem ha köztünk volt mert apja volt h majdnem ráfeküdt, nem érezte h ott van, ha meg ő volt kívül ,akkor meg féltem h lefordul :( :)

volt időszak mikor kicsit beszokott közénk, de mi gyorsan és jól viseltük, és vasszaszoktattuk azonnal. nem is volt gond. de én úgy vagyok vele h ha nem feltétlenül szükséges, ne aludjon köztünk. az ágy az enyém és apájé ,van neki is saját ágya... mert ha ot vna nem tudunk apával összebújni, maire mind2nek igénye van :) de minden reggel ha felkel bevesszük közénk és egy nagy hancúrral indul a nap :)

2011. márc. 26. 16:34
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

A férjem halála óta a lányom bejár az ágyamba aludni, mert rémálmok gyötörnek minket.

Este leakom az ágyba vagy hajlandó maradni vagy nem én nem erőltetek semmit.

Éjjel egész biztos, hogy átjön hozzám.

2011. márc. 26. 16:35
 5/13 anonim ***** válasza:
50%
nálunk kiságyban alszik a gyerek, sógornőéknél, a 8éves is köztük, meg az új pici is, a nagyot nem tudták "kiűzni" maguk közül ,mert annyira odaszokott. így 4en alszanak együtt :S mennyi magánéletük van?
2011. márc. 26. 16:36
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Én az együtt alvásban semmi rosszat nem látok, sőt! Én együtt alszom a gyerkőcömmel, mégis van magánéletünk az apjával, igaz, ez mindkettőnk részéről áldozatokat követel, de nem bánjuk, a gyerek is van olyan fontos, mint mi.

Volt időszak, amikor aggódtam ezért, mára nem bánom, hogy így alakult. Szerintem, ha nem okoz ez gondot közöttetek a pároddal, nem baj, hogy veletek alszik! Lelkileg viszont biztos, hogy sokat jelent a gyereknek.

2011. márc. 26. 16:44
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Nincs abban semmi rossz. Ha a babának jobb úgy, hát legyen. Előbb-utóbb ő is vágyni fog saját kis kuckóra és akkor magától költözik. Állítólag :) Húgomnál így történt.

Mi viszont nem alszunk együtt a picivel. 2x velünk aludt. Apa és Ő jót aludtak, én meg egész éjjel paráztam, nehogy valamelyikünk ráfeküdjön.

2011. márc. 26. 16:59
 8/13 anonim ***** válasza:
A miénk is 2 hónapos eddig köztünk aludt! De pont a napokban kezdtük visszaszoktatni a kiságyába. Szerintem még nem késő! A kiságyat oda húztam a miénk mellé. Ahogy elaludt már tettem is bele. Reggel mosolygósan kel, pedig azt hittem, hogy meg fog ijedni az új helyétől. Most már ott tartunk, hogy ha fáradt beteszem a kiságyba simizem a hátát és már alszik is :D
2011. márc. 26. 17:04
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Mennyire jó neki?? Mivel sír, ha visszateszed, nyilvánvalóan úgy jobb neki, ha köztetek van.

Mindkét gyerekem köztünk aludt/alszik babakorában. A nagy 2,5 éves koráig, akkor lettem kismama, és féltem, megrugja a hasam. A kicsi 1 éves, köztünk alszik, sőt hajnalban általában közénk jön még a nagy is. Nagyon szeretjük így :-)

2011. márc. 26. 17:06
 10/13 anonim ***** válasza:
Kislányom 3hónapos korában szokott át és 20hónapos koráig velünk aludt.Szerettük igy,nem okozott problémát.Ekkor vettünk neki a kiságy helyett egy leesésgátlós ágyat,azota gond nélkül abban alszik.
2011. márc. 26. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!