Nővérem 10 hós kislánya nagyon-nagyon nyugodt baba. Sokat alszik napppal akár 5-6 órát is. Üldögél, úgy játszik, mást nem csinál. Ez gond?
Lehetséges, de ez nagy baj, mert a nagymozgások hiánya, kimaradása, nem megfelelő sorrendje az agy fejlődésére kihatnak. A nagymozgások nagyon fontosak az agy fejlődéséhez. A beszédhez, egyensúlyhoz, sőt íráshoz-olvasáshoz, tanulási képességekhez. Úgyhogy ha kimarad egy nagymozgás mondjuk a mászás, akkor a Dévényesek megtanítják és mászatják. (én részletesen nem tudom, mert nem vagyok neurológus, de gyógytornászoktól, Dévényesektől úgy hallottam ezek elengedhetetlenek)
Nézd meg általában a sérült emberek, akiknek nem koordinált a nagymozgása, a beszéde is ritkán érthető és tökéletes. És egyéb problémáik is vannak, nem csak a koordinálatlan mozgás.
nem, nem szabad a sült galambra várni!
a fő baj az, hogy nem a forgás maradt ki, hanem már a kúszás és ülés is, már azt is kéne csinálnia.
szóval itt már nem arról van szó, hogy egy mozgásforma kimaradt!
enyém 5 hónaposan nem forgott ezért kivizsgálták! elkezdtünk tornázni, pár napra rá forgott, kúszott, 6 hónaposan felült, mászott, 10 hónaposan már járt.
most már lépnie kell tesódnak, mert a mozgásfejlődéssel fejlődik az agya is, ha nem hozza be a lemaradását minél előbb, nagyon nagy gondok lehetnek élete végéig :(
Azért nem kell ám halálra rémülnöd az ijesztgető válaszainktól, mert bár tényleg le van maradva a gyerkőc azért nem behozhatatlan ez a lemaradás. Mindenképpen forduljatok szakemberhez! A Dévényesek azt szokták mondani, ha 18 hónapos koráig sikerül behoznia a mozgásfejlődési lemaradását (egyedül elindul) akkor nem lesz semmi maradandó következménye a késésnek.
Ja és még annyit, hogy a "lusta a baba" kifejezés egy nagy marhaság! Lusta baba nincs - ha nem csinál valamit annak oka van.
Keressetek fel egy másik gyerekorvost,szakembert,ez tényleg nem általános,hogy egy ekkora baba csak feküdjön,ill.üljön,ha felültetik.
Csak azt nem értem,ha második baba,akkor nem furcsa a tesódnak,hogy ezeket már rég tudnia kéne a picinek?
Ezt ne vedd sértésnek,nem annak szántam,csak furcsa.
Lépjetek minél elöbb,nehogy késő legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!