Durumtésztával bevezethetem a glutént?
A durumtészta NEM GLUTÉNMENTES!!!!
Kedves első, mielőtt ekkora ökörségeket írsz, utánaolvashatnál a dolgoknak. Tojásmentes csak, de nem gluténmentes!!!
Kedves Kérdező! Igen, bevezetheted azzal is, bár tényleg nem a legmegfelelőbb erre a célra. Én inkább tej- és tojásmentes babakekszet ajánlanék, a gyümölcshöz hozzá lehet rakni, vagy akár a baba kezébe is adhatod.
A durumbúza a hagyományos búza őse,magas koncentrátumban tartalmaz aminósavakat,magasabb a fehérjetartalma mint a hagyományos búzának. A,B,E vitaminokból is többet tartalmaz mint a „testvére”.
A durumtészta teljes örlésű gabonából készül,tojás,só és tartósítószer hozzáadása nélkül. Akik lisztérzékenyek és gluténmentes tésztát szeretnének vásárolni,azok is nyugodt szívvel fogyaszthatják a durumtésztát. A nevesebb gyártók arra is ügyelnek, hogy a durumtésztához szolgáló gabonát csak 30 percig őröljék,így az megörzi értékes hatóanyagait.
Az emberek többsége elfogadja hogy van durumtészta,de nem vásárolja meg mondván:”drágább,nem jó íze van”.
Megnyugtatásul azoknak akik még nem vásároltak ilyet: A durumtészta ugyanolyan árfekvésben kapható mint a hagyományos tészták,és az ízében sem sok különbséget lehet felfedezni.. Legfeljebb a színe másabb.
[link] -> erről az oldalról szedtem...
Glutenin tartalma miatt nem ajánlható lisztérzékenységben szenvedő betegeknek!
Ja, és az öcsém lisztérzékeny, tudom, mit ehet és mit nem. Durumbúzát sem ehet!!!!
A tönkölybúza is búza, ahogy a nevében is szerepel, ugyanígy a durumbúza is a gluténmentes diétában a tönkölybúza és készítményei sem használhatóak.
Még egy forrás:
A coeliakiások számára tehát tilos a búza, tönkölybúza, durumbúza, kamut, triticale, árpa, rozs, zab fogyasztása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!