Nyaki letapadása volt már a babátoknak?
Figyelt kérdés
3 hónapos a kisfiam és az első 6 hétben csak az egyik oldalára fordulva aludt. Így most letapadtak a kis izmok a nyaka másik oldalán. Gyógytornászt javasolt a védőnő. Járt már valaki így?2009. febr. 24. 19:56
1/7 anonim 

válasza:

Elég gyakori probléma ez a babáknál. A gyógytorna a megoldás, minél hamarabb annál előbb és gyorsabban lehet látványos javulást elérni.
2/7 anonim 

válasza:

Gyógytorna minél előbb.Dévény terápia vagy más módszer,de minél előbb annál jobb.A feje már el van lapulva gondolom mert egyik oldalon alszik csak.Ha elaludt fordítsd át a másik oldalra,hogy úgy aludjon.Hidd el a tapasztalat alapján írom.Már 5 hónapja járunk Dévényre többek között ezért is.A fejét muszáj forgatni,mert ő nem fogja magától forgatni.Én még éjszaka is kelek forgatni ,de egy picit még mindig lapos,pedig 8 hetes korától kezelik.Szóval minél előbb gyógytorna.
3/7 anonim 

válasza:

Az én kisfiam elfeküdte a fejét a méhben, szülésnél meghúzták a nyakát a vákummal, úgyhogy csak egyik oldalra forgott szabadot a fejecskéje. Gyógytornászhoz jártunk, néhány hónap alatt tökéletesen rendbejött, tökéletesen kikerekedett a feje is, de minden nap tornáztatni kellett. Heti 1x a gyógytornász tornáztatta és masszírozta, a többi napon az általa tanított tornagyakorlatokat én végeztem otthon.
4/7 anonim 

válasza:

nekem azt javasolták tegyem át a kiságy másik oldalára,mert mindíg arra fordul ahol mászkálok,fényeket lát.nekem bevált.
5/7 anonim 

válasza:

Mi ugyanezért járunk Dévényre, most már 3 hónapja. Kb akkor kezdtük, mint amennyi idősek most vagytok. UGyanilyen tünetek voltak, mindig egyik oldalán aludt, és ha ölbe vettem, csak egyik irányba nézett. Ja, és hason nem emelte a fejét, és csak egyik irányba tudta letenni is. 3-4 dévényes torna után egyszer csak elfordította, azóta semmi gond már a fejforgásával, viszont még mindig vannak olyan pontok, amik fájnak neki, mert a tornákor felsír néha még. A második válaszolóval nem értek teljesen egyet. A tornász nekem azt mondta, hogy ne forgassam, felesleges. Azért nem fordítja a fejét, mert fáj neki egy pont, és ha erőltetem sem lesz jobb neki. Speciális tornásztatással lesz csak jobb. és igaza lett. Most már semmi gond a fejtartással, de egészen addig járni kell a tornára, míg el nem indul a babám. én nem is bánom, szerintem nagyon jó dolog!
6/7 anonim 

válasza:

Előző vagyok! ha valami érdekel részletesebben, privibe írj nyugodtan, mesélek a tornáról!
7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!! a kis kobak nincs eldeformálódva, csak az elején volt, de azt korrigáltuk. az izmokon érződik a védőnő szerint. már kaptunk utalót gyógytornára, de mi külföldön élünk, ezért tuti más :) de köszönöm a kedvességeteket!!
2009. febr. 25. 19:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!