Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hason vagy háton altassam?

Hason vagy háton altassam?

Figyelt kérdés
Mára vagyok kiírva szülni, és az utóbbi pár napban gyakran kaptam mindenféle "jótanácsot" , hogy mit csináljak, vagy mit ne, ha itthon lesz már a pici. Valaki azt monja, fektessem hasra, valaki, hogy háton altassam. Kíváncsi lennék a véleményekre, szerintetek hogy kell? És miért? (A manó külön szobájába érkezik és csak bébiőrzőnk van, légzésfigylőnk nincs.)
2009. febr. 24. 10:58
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hason nagyobb a bölcsőhalál kockázata, de ha hasfájós lesz a babád, akkor lehet, h jobban fog neki esni, ha hason alhat.

Majd meglátod, ha kibújik. Minden baba más, az én lányom pl nem hajlandó hason lenni 5 percnél többet.

2009. febr. 24. 10:59
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem 9 hetes a fiam. A kórházban háton altattam, és itthon is, úgy 2 hétig. 1x leraktam hason, nagyon tetszett neki, és azóta csak hason alszik. Elég bukós baba, így nekünk jobb is, hogy hason alszik, mert így kifolyik a cucc, és nem nyeli vissza, vagy ilyesmi.

Sok szerencsét, könnyű szülést, sok tejcsit! hol fogsz majd szülni?

2009. febr. 24. 11:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek az elöttem szólóval. Majd ha kibújik, akkor majd ő 'eldönti' hogy szeretné :) Mi nem voltunk pl hasfájósak, mégis ha hasra tettem pár hetesen napközben, és próbáltam úgy altatni, hát nem ment!!! Most 8 hósak leszünk már és még mindig nem alszik hason. Fél éves kora előtt - mielőtt megfordult volna - alig alig tudtam hasra tenni, mert nálunk is pár perc után nyüg és bömbi volt. Szóval majd meglátod, hogy neki hogy esik jobban :) Nincs olyan ebben a kérdésben, hogy így vagy úgy kell. Ahogy jön. Én azt gondolom, ha lesz még egy babám akkor őt megpróbálom kicsinek kicsit sürübben hasra tenni (úgy látom, hogy a hasonfekvős csecsemők később könnyebben fordulnak meg és hamarabb kúsznak - persze ez sem törvényszerű), de ha nem fogja szeretni ő sem, akkor nem fogom erőltetni :) szóval ahogy te érzed, és hidd el fogod érezni és tudni, hogy mi a legjobb a manódnak!!! :) jó babázást :)
2009. febr. 24. 11:05
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is hason altatom, úgy tud jókat aludni. Háton nem szeret aludni.
2009. febr. 24. 11:08
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Bár szinte mindenhol azt olvasni, és a tévében is ezt látni, hogy hason NE, nálunk szinte csak az vált be. Az első két hétben még a hátán aludt a kisfiam, azóta a hasán alszik nagyon jókat. Hasfájós, így ez a póz jobban beválik. Másik két gyerekem is szinte csak hason aludt. De ez tényleg kialakul majd magától. Nálunk nem volt és most sincs légzésfigyelő.
2009. febr. 24. 11:10
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor jobb, ha rábízom neki hogy jobb. Ezek szerint a hason alvás több szempontból is jobb lenne, feltéve ha kismanó is úgy akarja. Egyik Válaszoló kérdésére: Angliban szülök, itt a védőnő majdnem infarktust kapott, mikor mondtam neki, hogy hason talán jobb lesz, azt mondta, az veszélyes. A barátok a háton fekvésre mondták ezt a buki miatt. Ezért írtam ki a kérdést.
2009. febr. 24. 11:22
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem hason alszik a babám a legjobban. Én a kezdetekben oldalára fektettem. Lkapni elgördülős párnát, és hol az egyik, hol a másik oldalán altattam. Én megmondom őszintén, háton soha nem mertem letenni, pontosan azért, amiért már írták, hogy féltem, ha bukik, megfulladhat. És még annyi, mi a szivacs helyett kókuszmatracot vettem, az jobban légáteresztő állítólag. Volt légzésfigyelőnk is. Mióta megfordul hol így, hol úgy alszik, de még mindig a hasán szívesebben. Ja és mivel a csípője is kicsit kötött volt, ajánlott volt a hason fektetés!

Könnyű szülést!

2009. febr. 24. 11:56
 8/9 anonim ***** válasza:

mi hason aludtunk, máshogy nem volt hajlandó, csak 30 perct szundizni, utána felkelt és mindig meg kellett fordítanom hasra. Így pihent akár 3 óra hosszát is. Csak hason aludtunk végig. Fétettem ugyanis attól, hogy ha bukik visszanyeli és akár mg is fulladhat tőle! a fejformánk is szép maradt, nincs eldeformálódva, sogórnőm majd megőrűl nem győzi forgatgatni kislányát, mert ő sajna elfeküdte buksiát...:S

Én a korházban kérdeztem meg egy szülésznőt, amikor ő hasra rakta le a kicsimet, hogy ugye nem lesz baja, azt mondta, hogy nyugodtan tegyem le így, mert semmi baja sem lesz, ő is így altatta a gyermekeit.

2009. febr. 24. 12:33
 9/9 anonim válasza:
Szia mi az oldalán altattuK.Megtámasztottuk egy takaróval,és édesdeden aludt.Azótais szeret az oldalán aludni.
2009. febr. 24. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!