Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A tápszeres pótlásba, esetleg...

A tápszeres pótlásba, esetleg tejem fejése utáni cumisüveg táplálásba bevezetne valaki?

Figyelt kérdés

Technikailag és mindenhogyan értem.

Kis melleimből több irányba is spriccel a tej. Akkor is, ha kicsit fejek előbb, akkor is, ha már kiürült, de szopási ingerre hirtelen elindul.

Készülök a "szükséges rosszra", hogy fejek és cumisüvegből adom a babának a tejet, amíg van.

Nagyon sok levegőt nyel, az esetek 80 százalékában már sírva eszik a levegők miatt.

Most még az Espumisan-t próbálom, ha nem válik be, kénytelen vagyok "művi" dolgokhoz nyúlni.

Kérek egy kis segítséget tapasztalt tápszeres, fejős anyukáktól...!

(3 hetes kisfiú babám van - már lassan vele együtt sírok a szopizás során, feszeng, kapkod stb.)

2011. márc. 23. 16:04
 1/7 A kérdező kommentje:
A védőnőt kérdezni fogom, de a gyakorlat sokszor hasznosabb.
2011. márc. 23. 16:10
 2/7 anonim ***** válasza:

nem hiszem, hogy az lenne a megoldás, hogy leválasztod és cumisüvegből adod neki a tejet. egyrészt úgy is nyel levegőt, másrészt nagyon nehéz fejéssel fenntartani a kereslet-kínálatot, legtöbbször elapadás a vége.

3 hetes babánál meg egyébként se kell izgulni, körülbelül a 6. hétre áll be a tejed!

én inkább azt tanácsolnám, hogy hívj ki magatokhoz egy szoptatási tanácsadót aki segít a helyes mellretételnél.

sokat büfiztesd, nyugodtan 5-10 perc szopi után tarthattok pár perc büfiztetős szünetet aztán ismét mellre tenni

2011. márc. 23. 16:19
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Spriccel a tejed, tehát rengeteg van.

Abból kell kiindulni, hogy van tejed, hogy tápláld a babádat!

A fejés is jó dolog, de tulajdonképpen nincs rá szükség csak, ha:

-növelni szeretnéd a mennyiséget

-becsomósodik a melled

-tejet akarsz félre tenni

Ilyen pici babával még nem érdemes cumis üvegezni, mert könnyen cumizavaros lehet.

Ha már tökéletesen rutinszerűen megy a szopizás nektek, akkor lehet, ha nagyon szeretnéd.

Ajánlom, hogy böngéssz a www.lll.hu oldalon, és ha úgy érzed, hogy kérdéseidre nem találsz választ, hívj fel egy tanácsadót. Nekem is segítettek több dologban az első babával főként.

Jó szoptatást!

2011. márc. 23. 16:38
 4/7 anonim ***** válasza:

Gripe Water aranyat ér! 4 hetes kortól adhatod, sokat segít a hasfájáson...

Esetleg bimbóvédő segíthet, így nem tud spriccelni.

Akkor adj tápszert, ha kevés a tej, vagy nagyon nem szeretsz szoptatni (isten lássa lelkem, sokmindent megtettem, de nem szerettem meg...)

Tápszer: igazából nagyon egyszerű megcsinálni. Én 30 mili vízhet adtam 1 kanál hipoallergén milupa milupil tápszert. A vizet felforraltam, beletettem a cumisüvegbe, picit vártam, majd bele port, összeráztam, még vártam egy kicsit (vagy hideg vizes lábasba tettem a cumisüveget) és úgy kapta meg. Természetesen szopi után. Avent cumisüveg jött be nekünk (előtte Nukot próbáltuk, de nem volt olyan jó...

Fejés: medela mini electricet használtam, nem jött be, begyulladt tőle a cicim... kézzel is próbáltam, nekem könnyebben jött.

Amúgy feladtam a fejést 2 hónapos korában.

2011. márc. 23. 17:17
 5/7 A kérdező kommentje:

Már néhány szopis perc után (közben) büfiztetem, könnyebben kiürül a benyelt levegő, viszont ettől begurul, hogy miért vettem el a cicit. Ettől mégjobban kapkod, mintha féltené...

Nem feltétlenül sok a tejem, mondhatni inkább, talán van elég. Ugyanakkor a melleim kicsik, hiába nőtt a kosárméret, a térfogat és a mirigyállomány nem győzi...

A tápszeres pótlás is abban az esetben kellene, ha muszáj és indokolja a baba egészsége, hogy ne ömlő cicivel tápláljam.

Avent kézi mellszívóm van és olyan hajlékony falú cumisüveg, ami megakadályozza a levegőnyelést. Amennyire... még nem próbáltam.

2011. márc. 23. 18:52
 6/7 anonim ***** válasza:

első válaszoló vagyk.

pontosan tudom miről beszélsz, "A"-s cicim van :D nekem is ömlött a tejem, nem azért mert rengeteg volt, hanem mert nem fért el.

viszont azt hidd el nekem, hogy 3 hét múlva minden meg fog változni! Én se hittem el, de ez így van. 6. hétre beáll a kereslet-kínálat, annyi tejed termelődik amennyit a kicsi eszik! vége lesz a spriccelésnek, na meg a babád is addigra megtanulja, hogy nem kell mohónak lennie!

ha egy hónap múlva is küzdötök, próbáljátok meg a cumisüveget, de húzd amig tudod! nekem nem volt elég a tejem mikor babám 4 hónapos volt, sinlaccal pótoltuk. egyre többet kellett pótolni mert a cicim annyival kevesebb tejet termelt. állhattam a fejem tetejére is, hiába tettem meg mindent, 7 hónapos korára egy csepp tejem sem volt, ráadásul a babám el se fogadta már a cicimet, jobb volt a cumisüveg.

egyébként a cumisüveget még szívnia se kell, ömlik belőle a tápi, cicidből meg csak az elején folyik, azért azt meg-meg kell erősen szívni, hogy újra dőljön belőle.

2011. márc. 23. 19:20
 7/7 A kérdező kommentje:

Azért köszönöm...

Nagyon riasztó, hogy sokszor hadonászva eszik, a közbeni levegőktől meg sír... így nem is tudom hogy lehet enni szó szerint. Sem a gyomrának, sem az idegrendszerének nem jó. De már az enyémnek sem.

2011. márc. 24. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!