Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vincent vagy Krisztofer?

Vincent vagy Krisztofer?

Figyelt kérdés
2011. márc. 23. 12:43
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
60%

Kedves Kérdező! Sajnálom, hogy kiverted a biztosítékot a kérdéseddel, én is jártam már így. Klisék közé szorítva élünk, nehéz kitörni közülük. Miért lenne baj, ha olyan nevet adnál a gyerekednek, ami a romák körében gyakoribb? Van egy ismerős srác, nem roma, akit Renátónak hívnak, és sosem okozott konfliktust a neve. Megszoktuk, így fogadtuk el. Miért kellene tiltólistára tenni azokat a neveket, amiket egy bizonyos csoport gyakrabban használ? Ha így gondolkodunk, sok más nevet is ki kellene zárni valamilyen okból, pl. mert zsidó eredetű, és visszatérnénk a régi hagyományhoz, amikor kb. 5 fiú és 5 lánynévből választottak az emberek.

Visszatérve a kérdésedre: nekem a Vincent tetszik jobban, bárhogy is van leírva. Mivel általában irodalmi példákból merítek ötleteket, rögtön a Szépség és a Szörnyeteg története jutott róla az eszembe. Melengető érzés volt.

2011. márc. 23. 14:34
 22/24 A kérdező kommentje:
Cseppet kivertem jah:) Nem értem miért nem lehet haladni a korral....Megmondom őszintén nagy bajban voltunk mert egyik név se fogott meg igazán mivel kislányt vártunk nagyon és már a név is megvolt igy nehéz volt a váltás:) A lánynév Kata vagy Sophie lett volna.És már van 1fiam Bence! Persze tetszett a Bencéhez hasonló nevek dehát nem hivhatom ugyanugy a két fiut:D Nem is értem mi volt ezen annyira felháboritó!Csak üzenném mindenkinek a másik mellé kéne állni segiteni rajta neki és nem itt tartana ez az ország ahol tart....
2011. márc. 23. 17:08
 23/24 anonim ***** válasza:
89%
Őszintén: a Bence mellé illik véleményed szerint a teáltalad írt két név? Szerintem elég furcsa. A Vince viszont tökéletes. Egy korábbi válaszoló vagyok.
2011. márc. 23. 18:22
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
A Bence gyönyörű név, és remek választás! De ezt a fenti két név meg sem közelíti.
2011. márc. 24. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!