Vincent vagy Krisztofer?
Kedves Kérdező! Sajnálom, hogy kiverted a biztosítékot a kérdéseddel, én is jártam már így. Klisék közé szorítva élünk, nehéz kitörni közülük. Miért lenne baj, ha olyan nevet adnál a gyerekednek, ami a romák körében gyakoribb? Van egy ismerős srác, nem roma, akit Renátónak hívnak, és sosem okozott konfliktust a neve. Megszoktuk, így fogadtuk el. Miért kellene tiltólistára tenni azokat a neveket, amiket egy bizonyos csoport gyakrabban használ? Ha így gondolkodunk, sok más nevet is ki kellene zárni valamilyen okból, pl. mert zsidó eredetű, és visszatérnénk a régi hagyományhoz, amikor kb. 5 fiú és 5 lánynévből választottak az emberek.
Visszatérve a kérdésedre: nekem a Vincent tetszik jobban, bárhogy is van leírva. Mivel általában irodalmi példákból merítek ötleteket, rögtön a Szépség és a Szörnyeteg története jutott róla az eszembe. Melengető érzés volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!