Milyen teát adtok a babátoknak? Kamilla vagy édeskömény, esetleg mindkettő keveréke? S hány hónapos kortól kapta?
Anyatejes babát nem kell teáztatni, főleg nem kamillateával! A kamilla szárít, a bélbolyhokat is tönkreteszi..
Ha nem hasfájós a babád, ne adj neki édesköményt, mert felfújhatja... Ha meg utaztok, amikor a kicsi enni kér, álljatok félre és szoptasd meg! A tea nem váltja ki a szoptatást.. Különben mindenkinek jobb, főleg a sofőrnek, ha nem kell egyhuzamban vezetnie többszáz kilométert..
Egyetértek az elsővel.
De ha ragaszkodsz a teához, inkább vegyél valami babateát dm-ben vagy nagyáruházban, de semmiképpen ne kamillát adj neki.
2.vagyok, mondjuk én simán szoptatnék a vonaton vagy a buszon, le kell takarni magatokat és akkor nem látja senki.
Nem vagyok olyan nyilvános helyen szoptatós fajta, de azért jól el lehet takarni a babát és a cicit, és nem fog ezen megbotránkozni senki.
Egyébként ha 4 óra az út, akkor a baba amúgy is megéhezne, és akkor nem lehet őt átverni teával, úgyhogy mindenképpen szoptatnod kellene.
Az minden szép és jó Utolsó, csak nálunk 3 napja elkezdőtött egy kis hisztis időszak. Így nehéz a szoptatás. Csak cicin van hiszti. Védőnő szerint nem cumizavaros. Szerinte éhes, csak az a furi, hogy annak ellenére, hogy nem mindig, minden evésnél eszi meg a 80 ml-t, van, hogy50ml, de ez rítka, de van hogy 100at is megeszik, ennek ellenére szépen gyarapszik a súlya. S hisztinél volt, hogy reméltem, s megette a 70ml-t, aztán vissza teszem cicire. Olyan 3 napja kezdődhetett nála, hogy eszik úgy 10 percet, aztán úgy sír, mint disznó vágáskor a disznó, vísit, sír egyszerre. S nem lehet megvigasztalni, csak nagyon nehezen. S ha cicihez ér a szája, újra kezdi a hisztit. Kisidőkre abbamarad, akkor eszik. Aztán megint rájön s kezével lábával rugdos, üti a mellem ökölbe szorított kézzel. Nem tekergeti magát, így hasa nem fájhat, s nem is hasfájós baba. Álmos nem lehet, mert ezt általában délután 13-14 órától kezdi, minden etetés közben. De furcsa módon hajnalban s reggel szépen eszik. Délelőtt s este sokat alszik. Védőnő azt tanácsolta, ha ezt csinálja fejjem, mert éhen nem lehet, s 50 ml kevés neki, mert volt hogy ennyit evett csak. Rákérdeztem, hogy nem lesz-e ettől cumizavaros, s azt válaszolta muszáj ennie. S nyugodjak meg nem az a baja, s ha az is lenne, de kizárt, akkor vissza állhat a cicire, idővel elmúlik a cumizavar nála.
Hát így nem szívesen szopiztatnám, mindenki minket nézne. J, s mikor a 70ml-t mértem, pluszba lefejtem még 60 ml-t, szóval nem kevés a tejem. Van, hogy kevés, s tényleg éhség lehet, de akkor még nem ordított sosem így, csak sírt, s bealudt egy idő után. De ennyire sosem ordított.
1. Felejetsd el a méregetést!
Ne várd el, hogy minden evéskor ugyanannyit egyen, mert ez lehetetlen! A tej összetétele napszaknként is és egy szoptatáson belül is változik. Erről a védőnő elfelejtett besdzélni?
2. 7 hetes a babád. Lehet, hogy nála így jelentkezik a fejlődési ugrás? Én nem szórakoznék a fejgetéssel, ha van tejem. A babáb már nem egy gyenge újszülött, akit esetleg kifáraszthat még a szopizás. Tudja ő, mennyi az elég neki. Még ha a védőnő szerint keveset is eszik egyszerre, én bizony rábíznám a babára, mennyi kell neki. Amíg a súlya a heti egyszeri méréskor láthatóan gyarapszik, addig fölösleges megpróbálni megtömni. Csak hasfájás lesz a következménye.
3. Ha a babád véletlenül nem is eszi meg a nagy könyv szerinti adagot, de a súlya nő, láthatóan jól érzi magát, van elég pisis pelusa, mosolyog, akkor nem kell izgulni, tudja ő, hogy mennyi kell számára. Hidd el, önszőántából nem fogja éheztetni magát!
4 vonat: Keressetek olyan kocsi vagy fülké, ahol kevesebben vannak! Ne zavarjon, ha sír a babád, mert ha te feszült leszel, ő még jobban az lesz! Ha nem megy sírás nélkül,. akkor sírhat is. Egy kisbaba máshogyan nem tud kommunikálni. Ha valakit zavar, akkor majd átül máshová (meglátod, nem lesz ilyen!).
Utolsónak:
1. Azt én is hülyeségnek tartom, hogy mindig meg kell ennie u.annyit, de mindig megkérdezi mennyiket evett, s minden evéskor elvárja, hogy mérjek, meg is nézi mennyiket evett a baba. Áprilistól viszont nem bérelem ki a méreget, s inkább heti szinten felviszem hozzá a babámat, s ha nem csökken a súlya, akkor nem is bérelem ki többé. Viszont a méricskézés kicsit megnyugvás. Leginkább az kezd engem idegesíteni, hogy mindig hozzá teszi a védőnő, hogy 30-50 ml kevés. S fejjek le hozzá, s addig etessem, míg a 80ml meg nincs. A tej összetételéről nem beszélt.
2. A súlya szépen gyarapszik, még a gy.orvos is csodálkozik rajta, hogy ahhoz képest, hogy kissé még sárga, s szívével is gond van, ráadásul tüdőér szűkületettl jövőhónapban tudjuk meg, kell-e műteni. Ezek ellenére szépen fejlődik. Most pl. Vasárnap 4350g volt a tiszta súlya, s csütörtökön már 4280 g volt fürdés előtt mértük mindkétszer. Ma pl így evett:
3. 1:40:90ml; 6:00-60ml;7:55 90 ml; 11:00- 30 ml, s csendben volt, nem balhézott, de védőnő tanácsára adtam neki 30ml-t, amit tegnap este fejtem le ilyen esetekre, s azt követően meg se lehetett nyugtatni úgy sírt. 14:20-60 ml, s 17:30-70ml, de ciciről levéve nyugtalan volt, így visszatettem, s még 30ml-t megevett.
Szerdán volt, hogy becsúszott egy 50ml, s egy 70ml, de többnyire szépen evett. Kétszer 90ml-t, egyszer 80ml-t, s egyszer 120-at, de az is csak 70ml volt, csak aznap hívtuk fel a védőnőt s mondta hogy azért hisztizik mert éhes, s fejjek. Így ette meg a lefejt 50ml-vel együtt a 120ml-t. Súlya nő, pisis pelus van, mosolyogni úgy szokott, hogy ha beszélünk neki, meg néha ha rájön, jól érzi magát mellette, csak hirtelen tör rá a sírás, aztán mosolyog tovább, mintha nem is sírt volna. Szüleim ma voltak, s ők is mondták, nem minden baba egyforma, ne erőltessem az evést, mert szerintük nem éhes, hanem fáradt. S ha nem lenne elég a tejcsi, akkor nem pukizna egyfolytában, s szerintük, ha mindig etetném, csak a hasa fog fájni, s úgy vették észre hiába nem tekergette magát, csak a sok pukizástól gondolták azt, s attól hogy egyszer nagyon jó kedvű, aztán hirtelen sír, hogy a hasa fájhat. Szerintük ilyen formában is jelentkezhet a hasfájás.
Vonaton nem tudunk olyan helyet keresni, ahol kevesen vannak, mert IC-vel megyünk, a másikkal nagyon hosszú lenne az út. Így is 4 órás. Ott nincsenek fülkék,
Még mindig nem értem, miért jó a védőnődnek, hogy felíratja, mennyit evett a babád! Az anyatej nem tápszer, ami mindig ugyanolyan :) Ahogy írod, a doki szerint minden rendben, szépen fejlődik a pici... akkor mit okoskodik a védőnő? Ha láthatóan jóllakott és még adsz neki kaját, lehet, hogy megeszi... csak aztán feszül a gyomra, bukik, sír.. innen látni, hogy fölösleges a pótlás. Az én fiam is képes volt szopi után bevágni még 150 milli tápszert 2 hónaposan... Persze utána sugárban ki is jött az egész :)
Egyébként tényleg lehet, hogy a hasa fáj.. Az anyatejben van valami anyag, ami segíti a bélmozgást... Sok baba tekereg, sír, miközben szopizik, ha beindulnak a beleik...
Ja! előre nem tudsz fejni valamennyi tejet? Utazás előtt lefejnéd (akár többszöri adagot), lefagyasztanád, majd, mikor indultok, kiveszed a hűtőből és hagyod út közben kiolvadni.. nem lesz meleg, ez igaz, de legalább jóllakna tőle... a teától nem fog és csak sírni fog..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!