Újszülött kisbabát mikortól lehet ki vinni sétálni a levegőre?
Figyelt kérdés
2008. febr. 6. 14:15
1/6 anonim válasza:
Szia! Azt mondják, 6 hetes korától. De ha pl. szép, napsütéses, kellemes meleg idő van, szerintem előbb is kiviheted. Csak fokozatosan kell szoktatni a kinti levegőhöz.
Egy 24 hetes kismama, két éves kislány anyukája
2/6 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi a választ! Gratulálok a kicsikhez! :-)
2008. febr. 6. 17:02
3/6 anonim válasza:
Fokozatosan lehet szoktatni 10, 15 perc aztán fél óra . Eleinte az ablakba, aztán kiviheted akár egy órára is. Nyáron már két hét után lehet kezdeni. Télen szerintem három hét után. Főleg most, amilyen enyhe az idő.
4/6 anonim válasza:
Szerintem nem kell ezt olyan komolyan venni. Mikor a kórházból mentek haza akkor is kiviszed és nem tudod elötte szoktatni. Persze nem egyből kell nagybevásárlásra menni vele,de szerintem amint beállt a napi rutin,már lehet sétáltatni mindig kicsit többet. Persze ha mínuszok röpködnek akkor nem,de amint süt a nap ki kell mozdulni,mert a babának és a mamának is jót tesz a kis séta.
Két gyerekes anyuka.
5/6 anonim válasza:
Amikor már te is összeszedted magad, és nem fáj minden lépés, akkor először öltöztesd fel a babát és ülj ki vele a nyitott ablakhoz 5 percre. Másnap már sétálhattok 10 percet, majd 15-öt, aztán már fél órát, aztán egy egészet. Az ilyen járványos időszakban kerüld vele a buszt, plázákat, hasonlókat.
6/6 anonim válasza:
Szerintem is fokozatosan kell hozzászoktatni, és igenis komolyan kell venni, főleg most, hogy ilyen jáványos időszakok vannak. Igazán az eső, a szél, és a nedves ködös idő nem jó neki. Az én kislányom hat hónapos, még nem volt egyszersem megfázva. Sosem volt még a Tescoba, vagy ilyen helyeken, de szerintem nem is hiányzik neki! Inkább a csendes, kipufogógázmentes helyekre szoktuk vinni. Sokkal jobban tetszik neki a természet, mint a bevásárlóközpontok zsúfolt polcai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!