Mikor jön el az az idő, mikor nem"kell"nézni az időt, hogy 3-4óránként egyen, hanem akármikor ehet?
azt gondolom, hogy ennyi idősen még minden étkezés főétkezés, ami lehet 4 óránként, vagy ahogy igényli. A klasszikus reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora felállás később lesz, amikor már többfélét ehet, gondolok itt a tejtermékekre, tojásra...stb.
a lányom ennyi idősen csak tízóraira és ebédre kapott szilárdat, egyébként tápszert kapott. próbáltam a tejpépet is délutánra, de nem nagyon jött be.
mivel változni fog még az alvásigénye, ezért felesleges azon törpölni, hogy mikor eszik ebédet, a lényeg, hogy egyen zöldséget és gyümölcsöt.
szerintem úgy lehet eldönteni, hogy egy étkezésre eleget eszik-e, hogy megnézed mennyit bír ki evés után minden nasi nélkül. hidd el, hogy kérni fogja az ételt ha éhes. az nem megoldás, ha két étkezés között kap pl. vajaskenyeret, mert azt főétkezésnek kell inkább adni, de azért arra is figyelj, hogy 1 éves korig azért jó, ha legalább fél liter tejalapút eszik, iszik.
amikor már ehet tojásfehérjét, ehet tejtermékeket, az ételek tárháza kinyílik. pl. a lányom nem nagyon eszik gyümölcsöt, így gyakran kap uzsonnára valamilyen gyümölcsös rétest, a túrót sem eszi meg, csak buktában. így délután szinte minden nap kap ilyesmit. tízórai nálunk nincs, mert reggel tejital után megeszik egy kb. fél kifli mennyiségű szendvicset, ha kap valamit délelőtt, akkor nem nagyon eszik főzeléket, a zöldség viszont kell. szóval ezeket ki kell tapasztalni.
azt gondolom, hogy nem szabad arra szoktatni, hogy óránként kapjon valamit. szerintem ez szokás kérdése, könnyen rászokik, hogy mindig nyammog valamit. erre nincs szükség.
az jutott még eszembe, hogy gyakran nem is itthon uzsizunk, mert ha felébred, akkor sokszor elmegyünk itthonról, így a fél kifli, vagy egy péksüti pont jó miközben sétálunk valahol, vagy vásárolunk.
amikor ennyi idős volt a lányom, csak arra figyeltem, hogy egyen rendesen. így pl. ha reggel 8 körül evett tápszert, 11 körül kapott gyümölcsöt babakeksszel, aztán aludt, volt, hogy 14 órakor ebédelt, majd evett úgy 6 körül tápszert, 9 körül ismét tápszert.
ezek mind főétkezések voltak, ebéd közben kapott kenyérhéjjat rágcsálni, mert unta a kanalazást, illetve így tanult rágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!