Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi főzeléket eszik a...

Mennyi főzeléket eszik a babátok egyszerre? Mennyi idő alatt?

Figyelt kérdés
Mi hat hónaposak leszünk holnap! :)Tápszeres, és harmadik hete, h főzeléket is eszünk, de nem tudom, hogyan térjünk majd át az egyik tápszerről főzire, mert néhány kanál után sír, meg folyamatosan ilyeneket hallat:mmm, mmm, mmm, mmm. :)
2009. febr. 22. 22:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Mi 8 hónapoak vagyunk, szintén tápszeresek. 200-240-et szokott megenni a nagyfiam ebédre, ezután következő evés 170 tápszer, 6 körül újra főzelék 180-200. Délelőtt gyümi.

Szerintem, legyél türelmes! Mi mikor kezdtük, főzelék után még mindíg megkínáltam tápszerrel, mikor már elérte a 200-at, nem kért tápszert.Így váltottuk ki az ebédet.

2009. febr. 22. 22:33
 2/6 anonim ***** válasza:
Jövő héten lesz a kislányom 8 hónapos és fél üveg főzeléket eszik meg egyszerre. Minden alkalommal sir ha főzeléket kap? lehet hogy nem izlik neki vagy csak furcsa neki tiltakozik hogy ő nem akarja azt megenni, mert hát ugye üvegből enni folyékonyat könnyebb. Az is lehet hogy a kanál zavarja, Müanyagot használsz vagy olyat aminek a vége puha gumi?
2009. febr. 22. 22:47
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én fiam 8 hónapos és részben anyatejes, tízóraira megeszik 200g gyümit keksszel, ebédre 180g főzeléket és uszira mikor mit (gyümi vagy tejpép) ismét 200g-t.

Evés után sosem szopizik, csak reggel és este szopik.

Igen, ez is egy türelemjáték, ki kell tapasztalni mi a jó neki. Lehet nem ízlik, vagy nem szereti a kanalat amivel adod, esetleg az étel hőmérséklete nem tetszik neki... Nem tudom, sok minden lehet. Nálunk akkor mmm-orgott, amikor jött a foga és a kanál "rosszul" ért az ínéhez. Sírt, ezért vártam had nyugodjon meg, majd újra próbáltam és figyeltem ne érjen az ínéhez.

Nehéz tanácsot adni, szerintem előbb-utóbb látni fogod mi a baj. Kísérletezz, ezt tudom mondani...

2009. febr. 22. 22:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is nemsokára 6 hónapos lesz, kb. egy hónapja eszik főzeléket, de eleinte csak olyan 50-60 grammokat evett meg belőle, aztán folyamatosan többet. Most már az ebéd mindig főzelék, kb. 180-200 grammot eszik. A kedvence a krumpli-cékla és a krumpli-répa. (Saját készítésű)
2009. febr. 23. 08:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Esetlen nem lehet,hogy annyira éhes hogy türelmetlen? Én ezt úgy csináltam, hogy adtam neki egy kb 30 ml tápszert, és utána rögtön elfogadta a főzit. Vagy előrébb hoztam az ebédet amikro még nem hisztizik az éhségtől.
2009. febr. 23. 12:15
 6/6 A kérdező kommentje:
De, gondoltam rá, h túl éhes. Előrébb hoztuk kicsit az időpontot. Ma érdekes, nem volt sírás, pillanatok alatt lement fél üveg alma-banán-csirkehús. Ez mondjuk valóban finom volt. A kanál műanyag, van két fogunk, újabbakat nem látok fészkelődni. Majd megpróbálom, hogy előbb adok kevés tápszert.
2009. febr. 23. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!