Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiam pofozkodik, mar és...

Kisfiam pofozkodik, mar és tépi a hajunkat. Hogyan szoktathatnám le erről?

Figyelt kérdés

Most lesz 9 hónapos, kb. 3 hónapja ez megy. Hiába szólunk rá, elmagyarázzuk, hogy ez fáj, stb.; megfogjuk a kezét...

Ráütni nem akarok, nem hinném hogy jobb lesz tőle. Lassan elviselhetetlen a helyzet, ráadásul anyukámat (aki a közeli rokonok közül a legjobban imádja és a kezdetek kezdete óta legtöbbet teszi érte) folyamatosan ütögeti, tépi a haját, karmolja az arcát, harapja és szegény anyut nagyon megviseli. Bár mindig azt mondja, hogy ha majd nagyobb lesz, akkor majd megérti és nem fogja ezt csinálni. Nem hiszem, hogy ezt ki kellene várnunk...

Teljesen tanácstalan vagyok.

2011. márc. 19. 08:34
 1/7 anonim ***** válasza:

Bocsi, nem a kérdésre fogok válaszolni, de nagyon érdekelnek a válaszok engem is!!!!!

Annyi különbség van, hogy az én fiam már 13 hónapos, de folyamatosan harap, markolászik, húzza a nadrágom, a hajam, csapkod... A harapása a legdurvább! Megkaptam már ezen az oldalon, hogy az nem harapás, hanem puszi.. De az harapás amit ő csinál!!!! Tudom mikor puszilkodik és mikor harap!

Szóval bármit csinálok vele, nem használ. Ha szépen mondom kinevet, ha rákiabálok (sajna már ilyen is volt, úgy belém harapott.. :(), akkor is kinevet. Rácsapni szintén nem akarok! Ha ott hagyom, jön utánam. Ha mindig arrébb viszem, akkor meg előbb utóbb elkezd ordítani...

A lényeg, hogy engem is nagyon érdekelnének hasznos tanácsok ez ügyben!

2011. márc. 19. 09:08
 2/7 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is hasonlókat csinált. Simán csak leraktam és nem foglalkoztam vele kb egy percig, nem beszéltem hozzá nem néztem rá, két szóba elmondtam, hogy nem szabad és leraktam. Ez neki nagyon nagy büntetés volt és torka szakadtából üvöltött, de leszokott róla gyorsan. Remélem beválik nálatok is :)
2011. márc. 19. 09:22
 3/7 anonim ***** válasza:

15 hónapos kisfiam szintén tépi a hajunkat és pofozkodik,kb.5-6 hónapja.

A legrosszabb az egészben,hogy a 4 éves nővére haja a sláger.Nekem sem használt(használ)semmi.

Illetve pár napja,ha megemelem egy kicsit a hangom,akkor elengedi a haját.

De eddig csak kiröhögött.

Próbáld meg,hogy kiemeled a szituációból,vidd el máshova,tereld el a figyelmét.

Nálunk most az van,hogy apát üti,nővére haját tépi,nekem meg tépi le a nadrágomat.

Remélem javulni fog mostmár a helyzet.

Kitartás és türelem.

2011. márc. 19. 10:14
 4/7 anonim ***** válasza:
nálunk ugyanez megy 10hós fiammal ,de már majdnem születése óta, mióta tud fogni ha a fejem a közelébe kerül akkor oda a hajamnak. csak összefogva van már hónapok óta :S és mióta kijött 1 foga azóta harap ész nélkül. már az apja, meg az én orromat is szétharapta :( nyálaz-nyálaz, puszilkodik aztán támad :S a nacinkat csak akkor húzza ha fel akar állni és abba kapaszkodik, de ez is elég :S engem is érdekelne mert én modnom midníg h ne mert fáj, ha felemelem a hangom picit szintén elenged...
2011. márc. 19. 10:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Enyém is most lesz 9 hós és szintén ez a szitu, + még rugdal is ha fekszik két lábbal. Engem is érdekelne a megoldás. :)
2011. márc. 19. 13:07
 6/7 anonim ***** válasza:

Én sem a kérdésedre válaszolok....

Nálunk is ugyanez a helyzet.

2011. márc. 19. 13:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekünk is van hogy néha hajba kapaszkodik,de elvesszük a kezét és mondjuk,hogy nem szabad,nem csinálja.Nagyon sokan mosolyognak,mikor a gyerek hajat húzogat,vagy ütöget,De nem lenne szabad!mert azt hiszi jó móka mehet tovább.A megoldásra igazából csak te jöhetsz rá,hogy mivel tudod befolyásolni a babádat.A figyelem elterelés jó lehet,emeld fel a hangod rá,ha tépi a hajad!Ha elengedi dicsérd meg!
2011. márc. 19. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!