Kisfiam pofozkodik, mar és tépi a hajunkat. Hogyan szoktathatnám le erről?
Most lesz 9 hónapos, kb. 3 hónapja ez megy. Hiába szólunk rá, elmagyarázzuk, hogy ez fáj, stb.; megfogjuk a kezét...
Ráütni nem akarok, nem hinném hogy jobb lesz tőle. Lassan elviselhetetlen a helyzet, ráadásul anyukámat (aki a közeli rokonok közül a legjobban imádja és a kezdetek kezdete óta legtöbbet teszi érte) folyamatosan ütögeti, tépi a haját, karmolja az arcát, harapja és szegény anyut nagyon megviseli. Bár mindig azt mondja, hogy ha majd nagyobb lesz, akkor majd megérti és nem fogja ezt csinálni. Nem hiszem, hogy ezt ki kellene várnunk...
Teljesen tanácstalan vagyok.
Bocsi, nem a kérdésre fogok válaszolni, de nagyon érdekelnek a válaszok engem is!!!!!
Annyi különbség van, hogy az én fiam már 13 hónapos, de folyamatosan harap, markolászik, húzza a nadrágom, a hajam, csapkod... A harapása a legdurvább! Megkaptam már ezen az oldalon, hogy az nem harapás, hanem puszi.. De az harapás amit ő csinál!!!! Tudom mikor puszilkodik és mikor harap!
Szóval bármit csinálok vele, nem használ. Ha szépen mondom kinevet, ha rákiabálok (sajna már ilyen is volt, úgy belém harapott.. :(), akkor is kinevet. Rácsapni szintén nem akarok! Ha ott hagyom, jön utánam. Ha mindig arrébb viszem, akkor meg előbb utóbb elkezd ordítani...
A lényeg, hogy engem is nagyon érdekelnének hasznos tanácsok ez ügyben!
15 hónapos kisfiam szintén tépi a hajunkat és pofozkodik,kb.5-6 hónapja.
A legrosszabb az egészben,hogy a 4 éves nővére haja a sláger.Nekem sem használt(használ)semmi.
Illetve pár napja,ha megemelem egy kicsit a hangom,akkor elengedi a haját.
De eddig csak kiröhögött.
Próbáld meg,hogy kiemeled a szituációból,vidd el máshova,tereld el a figyelmét.
Nálunk most az van,hogy apát üti,nővére haját tépi,nekem meg tépi le a nadrágomat.
Remélem javulni fog mostmár a helyzet.
Kitartás és türelem.
Én sem a kérdésedre válaszolok....
Nálunk is ugyanez a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!