Mennyi idős korára tanulta meg a színeket gyermeked?
21 hónapos...elég korán kezdtük, de most már 95%-os aránnyal eltalálja a színeket.
Akár azt kérdezem, hogy milyen színű akár azt, hogy válassza ki a megfelelő színt a többi közül stb.
Piros, kék, sárga, zöld, fekete, fehér, rózsaszín, barna, lila.
Pontosan nem emlékszem mikor, de 2 évesen már biztosan tudta a pirosat, a sárgát és a kéket.
Most 2év3hós, ezeket tudja még, és össze sem keveri: rózsaszín, lila, zöld, barna, fekete, fehér, szürke, több szín nem jut eszembe, végül is majdnem mindet tudja.
De mi is gyakoroltuk, először a pirosat kezdtem el mutogatni neki, de nem értette, ezt hitte, hogy a formára mondom, hogy piros. Aztán elkezdtem úgy mutatni neki, hogy piros autó, piros kocka, piros alma, piros izé, és akkor felfogta, hogy ez nem a forma, hanem a szín.
Így belejött, de tényleg sokat gyakoroltam ezt vele, amikor persze volt kedve, soha nem erőltettem.
2 évesen már fixen tudta a piros, sárga, kék, zöld, fehér, fekete, barna, lila, narancs, rózsaszín színeket.
ezeket úgy, ha kérdeztem, milyen szín, vagy ez vagy az a szín hol van, akkor tudta. viszont pl. magától nem különbözteti meg, az összes rózsaszín árnyalat az neki piros, ha ő mondja magától, ill. a bordó is lila neki. :)
2 éves 3 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!