Akinek vesetágulattal született a babája, meddig kezelték?
Az én kisfiam vesemedence tágulattal született.
Havonta illetve lázas állapot után vizelet ellenőrzés. ha a vizelet eredmény nem jó csak akkor adnak gyógyszert. De nekünk mindig rendben volt a vizelet.
És nekem tegnap lett 2éves és a múlthavi uh-on már nem látszott a tágulat, tehát elmúlt.
Ezt minden gyerek kinövi.
Ne aggódj!
Köszönöm a választ!
Egy hónapja derült ki,akkor csak 2 hetes volt.Azóta antibiotikumot kap amitől már hasmenése van,pedig adom mellé neki a normaflort is :(Sőt még egy havi gyógyszert most írtak fel neki.Volt uh,vérvétel és minden héten vizeletet kell vinnünk,pedig mindig negatív.Nem értem akkor miért kell ez a sok gyógyszer :(A doktornő szerint van,hogy 1-2 évig is szedni kell az ilyen betegeknek,de én ezt sehol nem olvastam.Úgy néz ki orvost kell váltanunk,legalábbis mást is megkérdezni mert nem szeretném ha a sok antibiotikumtól menne tönkre a kisfiam.
Örülök,hogy a tiéd kinőtte remélem nálunk sem lesz gond!
Úgy magyarázta a doktornő,hogy a tágulás azért van,mert valahol van egy szűkület.Amikor 2 hetesen kiderült a baj lázas volt,a vizelete pedig tele volt vesehámsejtekkel.Ezért kapta az antib.-ot.Pár nap alatt negatív lett a vizelet,de a gyógyszert nem hagyja el neki.Azt mondta a tágulás miatt nagyon könnyen fertőzik a vese és ezt meg kell előzni,hogy ne legyen nagyobb baj.2 hét múlva kell mennünk ismét uh-ra ha tovább tágult akkor beutal a klinikára,de amitől nagyon megijedtem az az,hogy még a műtétet is szóba hozta ha esetleg nem javulna.A védőnőm szerint nem kell megijednem,túloz a doktornő.Sokan születnek így és 1-2 év múlva kinövik.
Ja és neki a papírjára 9-10mm van írva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!