Mi baja lehet, és mikor forduljak orvoshoz?
17 hónapos a kislányom. Tegnap már elég nyűgös volt, de különösebben nem vettem észre semmit.
Ma viszont már nem is evett semmit, a láza 38,3 fokos volt (levonva a 0,5-öt). Nurofent adtam neki, lement 37,4-re, most alszik, de nem tudom, mi lehet a baj, azt olvastam, hogy fogzástól nem megy 38 fölé.
Valamit elkaphatott. Érdemes megnézetni. Ha nem akar enni, akkor vagy a torka, vagy a füle fájhat, ezért nem esik jól a nyelés.
Ezt a doki egy kukkantással megállapítja. Ha tudod, még ma vidd el, ha nem, akkor meg az éjszaka fényében tudsz holnap újra mérlegelni.
Nálunk ment 38 fölé fogzáskor. Doki többször megnézte, és semmi más oka nem volt, ahogy kibújt a foga el is múlt.
Az is lehet, hogy bujkál benne valami, C-vitamint adj neki.
Ha nem lehet lehúzni a lázát, akkor fordulj orvoshoz, addig nem sok értelme van.
Köszi a válaszotokat.
Estig várok, ha nem megy lejjebb, bevisszük mindenképp.
Szerencsére inni ivott vagy 3 dl teát, csak szegény nagyon sírós most:-(
Hát a második válaszolóval nem értek egyet.
Az én lányom 15 hónapos. Teljesen tünetmentes volt egész hétvégén. Tegnap reggel 38,5 fokos lázzal ébredt. Simán megitta a reggeli tápszert, jókedvű volt. Adtam neki Nurofent és elvittem az orvoshoz. Nem folyik az orra, nem köhög, nem piros a torka, nem fáj a füle, nem vörös a füle, a tüdeje sem vészes, ahogy meghallgatja. Az ínye dagadt, látszik, hogy fogzik.
Közölte velem, hogy az ördög nem alszik, csináltassunk egy tüdőröntgent. (a gyerek az egész vizsgálatot végig rötyögte, a váróban ő volt a mókamester)
Mivel vidéken lakunk, a legközelebbi röntgenhez 40 km-t autókáztam csakhogy a dokit megnyugtassam, odáig káromkodtam, hogy ha nincs semmi baja, akkor miért rázom a lázas gyereket a kátyús úton végig...
Röntgenen ezren, de előrevettek minket a picivel. Negyed óra múlva kezemben a lelet, 2x végigolvasom, mikor felhívom a gyerekorvost, diagnózis: Tüdőgyulladás, k.m.n
Azonnal vissza a rendelőbe. Kaptam 5 receptet + egy listát a vény nélküliekről. (ekkor már fél 12)
Délután jó nagyot aludt, gondoltam kifárasztotta a sok vizsgálat, hurcolászás. Este 8kor már 40 fokos láza volt, és éjszaka végig. Három óránként vizes lepedőztem. Ma délben még 39,5 volt a láza.
A doki szerint időben elkaptuk, de így is 2-3 hét a gyógyulás.
Az orra még mindig nem folyik és nem is köhög, de nagyon magas láza van folyton.
14:06 vagyok
Az lemaradt, hogy mikor leviszem a lázát, akkor jóétvággyal eszik -iszik. Akkor nem is látszik rajta, hogy beteg, csakhogy fáradt.
Előző: Sajnálom:-S
Ezek alapján este mindenképp orvos, inkább menjünk fölöslegesen, ha kell, minthogy később valami nagyobb baj legyen. Csak elég messze van tömegközlekedéssel, így kénytelen vagyok megvárni, míg a párom hazaér, hogy ne kelljen a lázas gyerekkel végigmennem a városon busszal:-S
Menjetek el. Az en kisfiam is ejjel lazas volt, reggel semmi. Viszont ugy lattam, mintha a fuleben lenne valami valadek. Nem sirt, nem kapkodott a fulehez, megis gyulladt a fule, antibiotikumot kaptunk.
Az a tudogyulladasos tortenet negyon meglepett. :-o
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!