Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Otthoni készítésű babakeksz?...

Otthoni készítésű babakeksz? Hogyan?

Figyelt kérdés
Mivel aranyárban vannak a babakekszek, arra gondoltam, készíthetnék. 8 hónapos babának, glutént kapott, tojást nem. Recept: liszt, víz, pici cukor. Lehetne fahéjjal vagy vaníliás cukorral ízesíteni, vagy felesleges? Ti csináltatok már ilyesmit?
2011. márc. 17. 10:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

A neten találtam a következő receptet:

"2 tepsihez

* 20 dkg bio rétesliszt ( vagy 10 dkg bio teljes kiőrlésű búzaliszt átszitálva+10 dkg bio simaliszt)

* 60 gr extra szűz olívaolaj (helyettesíthető napraforgó- vagy kukoricacsíra olajjal is),

* 30 gr fruktóz (vagy méz),

* 50 gr finomra reszelt, hámozott alma (de lehet villával áttört banán, reszelt körte, őszibarack is),

* 3 ág kakukkfű levélkéi letépkedve, mozsárban összezúzva (helyettesíthető a baba kedvenc fűszerével),

* bő késhegynyi borkő sütőpor (opcionális)

A hozzávalókat összegyúrom, félreteszem a masszát 20 percre pihenni.

Ki is lehet nyújtani, formákat szaggatni belőle, de én csak mogyorónyi golyókat formáztam belőle, a két tenyerem között ellapítottam és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam.

180°C fokon 8 perc alatt megsült gázsütőben, de a sütési idő a kekszek nagyságától, vastagságától is függ.

Miután kihűlt, jól záródó dobozba került. Néhány napig biztosan jó, de gyanítom, tovább is eláll.

8 hónapos kor után adható fruktózzal, egy éves kor után mézzel. "

*

*

*

Lehet, hogy én is kipróbálom, de nem feltétlenül ilyen speciális hozzávalókkal.../hanem sima liszt,sima sütőpor,mézeskalács fűszerkeverék,fahéj,kis csokidarabkák...:)/

Jó sütögetést!

2011. márc. 17. 12:30
 2/6 anonim ***** válasza:

csak azt nem tudom, hogy fruktózt hol szerezhetsz be...8) remélem nálam okosabbak megírják...

az előző voltam

2011. márc. 17. 12:33
 3/6 anonim ***** válasza:

www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Amíg kicsi volt a kislányom sokat sütöttem neki, tényleg nagyon jó.

2011. márc. 17. 12:40
 4/6 anonim ***** válasza:
fruktózt a patikában lehet kapni egy kilós kiszerelésben, a nagynéném cukorbeteg, neki szokta felírni az orvos, nem tudom h lehet e recept nélkül is kapni.
2011. márc. 17. 13:35
 5/6 A kérdező kommentje:
Az ilyen kekszek 2-3 hétig is elállnak, nem?
2011. márc. 17. 14:01
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia! Egy fémdobozban sokáig eltartható. Hasonlóan mint a mézeskalács.
2011. márc. 19. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!