Otthoni készítésű babakeksz? Hogyan?





Szia!
A neten találtam a következő receptet:
"2 tepsihez
* 20 dkg bio rétesliszt ( vagy 10 dkg bio teljes kiőrlésű búzaliszt átszitálva+10 dkg bio simaliszt)
* 60 gr extra szűz olívaolaj (helyettesíthető napraforgó- vagy kukoricacsíra olajjal is),
* 30 gr fruktóz (vagy méz),
* 50 gr finomra reszelt, hámozott alma (de lehet villával áttört banán, reszelt körte, őszibarack is),
* 3 ág kakukkfű levélkéi letépkedve, mozsárban összezúzva (helyettesíthető a baba kedvenc fűszerével),
* bő késhegynyi borkő sütőpor (opcionális)
A hozzávalókat összegyúrom, félreteszem a masszát 20 percre pihenni.
Ki is lehet nyújtani, formákat szaggatni belőle, de én csak mogyorónyi golyókat formáztam belőle, a két tenyerem között ellapítottam és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam.
180°C fokon 8 perc alatt megsült gázsütőben, de a sütési idő a kekszek nagyságától, vastagságától is függ.
Miután kihűlt, jól záródó dobozba került. Néhány napig biztosan jó, de gyanítom, tovább is eláll.
8 hónapos kor után adható fruktózzal, egy éves kor után mézzel. "
*
*
*
Lehet, hogy én is kipróbálom, de nem feltétlenül ilyen speciális hozzávalókkal.../hanem sima liszt,sima sütőpor,mézeskalács fűszerkeverék,fahéj,kis csokidarabkák...:)/
Jó sütögetést!





csak azt nem tudom, hogy fruktózt hol szerezhetsz be...8) remélem nálam okosabbak megírják...
az előző voltam





www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Amíg kicsi volt a kislányom sokat sütöttem neki, tényleg nagyon jó.










Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!