Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy 6 hetes babára rá nyitnáto...

Egy 6 hetes babára rá nyitnátok az erkély ajtót, hogy a szobában levegőztessetek? S minden nap kiviszitek sétára?

Figyelt kérdés
Már néha nagyon fülledt a levegő, s párom nagyon ki szeretné nyitni, akár nappal, akár hajnalban, de én nem merem. Ma akartam megkérdezni a védőnőnket, de már 2 hete nem is nézett felénk. Hétfőn felhívtam, s ma kellett volna jönnie, de nem jött. Hajnalban ma is kinyitotta a párom, de rászóltam, féltem egy kicsit a gyereket. S annyit tudok, hogy kereszthúzat nem lehet ha más helyiségben nyitva az ablak. S após elég sokat, szinte állandóan, főleg hajnalban levegőztet úgy, hogy a konyha s a szobája ablaka is nyitva van. Olyankor eléggé nehezen veszi a levegőt a babánk, mindig cseppenteni kell bele, s köhög. Hiába szólunk neki, nem használ, még jobban csinálja. Én is gondolkoztam rajta hogy levegőztetek, de nem merem rá nyitni. Csak akkor szoktunk levegőztetni ha kimegyünk sétálni, s apóst megkérjük, mire hazajövünk, zárja be az erkély ajtót.
2011. márc. 16. 12:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne nyithatnád,arra az ídőre adsz rá egy kis sapit meg jól betakarod.
2011. márc. 16. 12:11
 2/7 anonim ***** válasza:
hajnalban nem nyitottam rá,nem nyitnám,még hideg van.de mi 3 hetesen kezdtük decemberben a levegőzést,szellőztetést.nappal simán kinyitnám,persze nem órákra.és akkor már minden nap mentünk sétálni,persze nem -10-ben,de ilyenkor simán viheted levegőzni.
2011. márc. 16. 12:12
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem tudom, mi és mennyire árt. Annyit tudok, hogy a szobákat szellőztetni KELL. Az állott levegő garantáltan nem tesz jót senkinek. Szerintem takard be, akkor nem lehet baja. 5-10 perces friss levegő azért mégis kell. Ha aggódsz mégis, akkor vidd ki a szobából arra a pár percre, amíg kiszellőztetsz, és a friss levegővel teli szobába vidd vissza. Mégiscsak más az egész így.
2011. márc. 16. 12:36
 4/7 A kérdező kommentje:

Sétákra megyünk, olyankor levegőztetünk is, de mire hazajövünk, akkor bezáratjuk az ajtót. Akkor ha hazahozzuk levegőztetés után, akkor is rá érünk bezárni az erkély ajtót? S az erkélyen lévő ablakot is kinyitnátok? Mennyi időre? S csak sapit adjak rá, s elég a rugdalozó ami rajta van, s betakarom pléddel (amúgy napközben is be van takarva a babánk. Overállt nem fontos ilyenkor feladni rá, ha az ágyában van vagy a miénken s úgy szellőztetek?

Hajnalban én se merem, ma rányitotta de rá szóltam a promra legalább hajnalban ne nyissa ki. Napközben betartja, de hajnalban mindig arra kelek h kinyitja az erkély ajtót, s rá kell szólnom. Napközben hányszor lehet hány percekre rá nyitni? Mert ahogy a párom ismerem többször kinyitná, ha szólnék neki, h ne órákra nyissa ki. S az nem gond, ha após éjjel nappal a szobájában levegőztet? Ő jól be van öltözve s velünk nem foglalkozik, még februárban is ezt csinálta, de baba előtt sosem csinált ilyet. Néha úgy érezzük a párommal h direkt csinálja (nem akarta az unokát).

2011. márc. 16. 12:39
 5/7 A kérdező kommentje:
Utolsónak. Azt már egyszer kétszer csináltam, de sajna nem mindig tudom, csak olyankor amikor após dolgozik, s nem zárja be a szobája ajtaját. Konyhába kivinni nem tudom, mert picike, folyóson meg örülök ha a babakocsi épphogy elfér, s oda a papagájunk miatt sem merem kitenni a babánkat.
2011. márc. 16. 12:41
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát ez kicsit bonyolult megoldani...Elhiszem, hogy aggódsz, tényleg kicsi még nagyon. Mondjuk én rühellem, ha nincs szellőztetés ébredés után, de persze kisbabára kora reggel nem jó ajtót nyitni. Napközben sem túl jó, ha hűvös az idő. Órákra semmiképp nem nyitnám ki, inkább többször pár percre.

Ha abban a helyiségben van nyitva az ablak, ahol a baba van, akkor szerintem takard be még jobban. Vagy azt nem lehet, hogy a szobával szomszédos helyiségben nyittok ablakot, és onnan elég friss levegő megy oda is, ahol a baba van?

Milyen "piti" probléma, és tényleg mennyit lehet gondolkodni rajta, hogy hogyan lenne a legjobb:))

Igazából, az én szabályom az lenne, hogy kora reggeli-esti ablaknyitás baba felett nincs, órákig tartó szellőztetés nincs, huzat nincs, a napközbeni szellőztetés is necces, ha esik, fúj a szél, egyáltalán borult, hűvös idő van.

2011. márc. 16. 13:01
 7/7 A kérdező kommentje:
A szobával szomszédos helyiségben van após, ő éjjel nappal levegőztet. Nagyon rövid időre zárja be az ablakot. Nálunk mindig zárva a szoba ajtaja, csak annyi levegő jön be, amikor ki be járkálunk. De olyan hideg szokott lenni a folyóson após szellőztetései miatt, hogy van, hogy sokszor ha wc-re vagy konyhába ki akarok menni, vissza kell jönnöm, s jól felöltözni. Főleg mikor hajnal 4kor pisziben kimegyek wc-re. Ha jó idő van, ha rossz, mindig nyitva az ablaka. Végül is ez a megoldás jó. Olyankor legfeljebb pár percre kinyitom vagy azt csinálom, hogy 10 percekre egy nap min. 2-3 szor kinyitom az erkély ajtót, s néha az erkélyen lévő ablakot is, hogy jöjjön be friss levegő. Baba előtt én is sokat szellőztettem, sőt alig volt olyn nap, hogy ne lenne az erkélyajtó, s az ott lévő ablak nyitva. De így baba mellett eddig nem mertem. De akkor megpróbálkozom vele. Csak félek a kereszthuzattol, mivel a szomszéd szobában mindig nyitva az ablak, legfeljebb megpróbálok addig nem kimenni a szobából, s nem járkálni.
2011. márc. 16. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!