Fürdés probléma, nem tudom mit tegyek?!
Az én fiam sem szereti amikor a haját, arcát mosom.
De ha vissza emlékszem ezt én sem szerettem nagyon sokáig, mármint gyereknek.
Ettől függetlenül imád fürdeni, csak ezt nem szereti.
Hát istenem sír 2 percig, nem lesz tőle baja.
De ugyan úgy nem szereti a köröm vágást, se lábon se kézen.
A fülpucolást és az orr szívást sem szereti.
Teljesen természetes hogy vannak ezek a nemszeretem dolgok, amik neked természetesek, de neki rossz vagy kellemetlen.
Hajmosásnál belemegy a víz a szemébe óhatatlanul és csípi.A körömvágásnál csikized a lábát.
Ez mind addig fog tartani, amíg nem tanulja meg hogy az a víz nem is olyan érdekes és csukja be rendesen a szemét, vagy nem tudja úgy tartani a lábujjait hogy anélkül tudd vágni, hogy ne keljen fogni.
Ezen ne aggódj.
Nem tudom, hányszor mostatok hajat, de ilyen picinek bőven elég hetente megmosni a haját! Egyébként nálunk is ez van minden hajmosásnál, de én próbálom elterelni a figyelmét, így már csak az öblítésnél van ordítás.
És az is igaz, hogy a lányomat nem minden nap fürdetjük, így izgalmasabb...
Körömvágás: nekem az vált be, hogy a lányom előtt vágtam a sajátom, látta, hogy nincs baj, persze praktikákat is be kellett vetni (pl, letörik a körme, akkor fájni fog, szorítani fogja a cipő, sokkal szebb lesz, stb.)
Evés, alvással mi a baj? Ha keveset eszik vagy válogatós, próbáld úgy tálalni, hogy vicces, érdekes legyen!
Mi minden nap fürdetjük, a haját már csak 1x mossuk egy héten, amikor kicsi volt, akkor minden fürdetésnél, és fokozatosan csökkentettük Neki, és mára már itt tartunk, hogy heti 1.
Evésnél az a probléma, hogy válogatós, mindig finomságot szeretne enni(ezt anyósnak köszönhetem, mert mindig hoz vmit, mikor jön, és állandóan tömi pudinggal, keksszel, túró rudival stb.., én pedig nem.) Izeg-mozog evés közben, minimum negyed órába telik, mire megeszi az ebéd/vacsit, de inkább fél óra kell, mert nem kell Neki, de enni meg muszáj. Alvás: Ebéd után max. negyed óra múlva alszik, de most már ott tartunk, hogy van amikor nem igényli, estére kidől, és fél 8-kor már alszik. Esti alvásnál kell több, mint 1 óra hossza, mire elalszik, mert mindent akar csak aludni nem :)
A kezén érdekes, leengedi vágni, sőt, még Ő tartja a kis kezét, és meg vagyunk szinte 1 perc alatt, de a lábáról levágni lehetetlen...Leizzad, bevörösödik a sírástól, Apa fogja le, de mire nagy nehezen sikerül levágni a körmöt, én is beleizzadok, és mennem kell tusolni, de komolyan.
Remélem egyszer meg fogja érteni, hogy ezzel nem rosszat akarok Neki...
Megfogja érteni, nem lesz indig így. Az én kisfiam útálta a hajmosást, a hajvágásra megpróbálok nem is visszemlékezni, hogy teljesen törlődjön az a cirkusz amivel az járt.
Talán próbálj meg vagy te vagy apu vele fürödni, és magatok elé ültetitek, úgy játszotok valamivel, közben néha óvatosan lejjebb csúszol,magadra fekteted, és már vizes is a haja. Nekünk ez bevált. Bár nemmmindig akartunk mi sem ezért együtt fürödni.
Gyorsan megcsináljátok ha ordít is és kész. Elfog múlni !
Az evés nálunk még mindig sokáig tart a fiunknál. Nem intha siettetni akarnám, de minden falatkor emlékeztetni kell szinte legtöbb esetben, hogy még eszik. Komolyan megáll a szájában a falat. 6 éves. Azért javult már a helyzet. Mi próbáltunk ezt azt, együtt ettünk, külön ettünk, tv-t kapott míg evett. Tv-kor ha eteted az elég jól beválik, ha maga eszik akkor nem biztos. Javulni fog, de lehet nem lesz kapkodós sosem.
Alvás nálunk is este 1 órába is beletelt, és ott kellett maradjunk, ez 9 hónaposan mikor eltudott állni akkor kezdődött. 4 éves koráig tartott, közben jött hugi két évvel fiatalabb. 4 és 2 évesen összeraktuk őket a kihúzhatós ágyra, és együtt szundiznak.
Eleinte zavart az altatás valamiért, kicsit akartam már tz-ni és férjemmel szót váltani egész nap után, de egy idő után rájöttem, csak magamat hergelem és olyan gyorsan telik az idő, inkább kihasználom, míg ragaszkodik. Mikor elalszik megtaláljuk egymást.
Körömvágásra, akkor vágjátok mikor alszik.
Hidd el, minden egyre könyebb lesz !!! Persze jönnek majd új dolgok ez is igaz, de ez a fáradtságos rész azért jobb lesz idővel. Kitartás !
Ne aggódj, semmi baja !
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Sajnos nekünk nincs fürdőkád, csak zuhanykabin, így a szobában van a fürdés műanyag kádban, így abban csak Ő fér el. :)
Biztosan túl leszünk rajta, és természetesen türelmes vagyok, hiszen a Gyerekem, nem egy idegen ugye. :)
Mindenkinek szép napot kívánok!
Üdv: Sz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!