20 hónapos babámat, ha délután alszik 1-2 órát akkor éjszaka 23-óra előtt nem tudom lefektetni. Kihagyjam már a délutáni alvászatot?
Szia!
Az én lányom 19 hónapos, eszméletlen jó alvó szerencsére :)
Szinte naponta váltogatja az alvási szokását. Ami tuti:
Reggel 8kor kel, este 8kor alszik. Ami változik: van, hogy egyáltalán nem alszik nappal, van, hogy egyszer 1-1.5 órát, de a héten pl kétszer aludt, abból egyszer 3 órán keresztül! Alig volt fent. Nem beteg, csak elfáradt :)
Gondolom Te is vagy úgy, hogy napközben ledőlnél egy kicsit, de van olyan napod is, amikor pörögsz, mint egy csincsók és a világot meg akarod hódítani :)
Nos, a bébi is így működik. Csak hallgass rá és akkor minden rendben lesz. Ha aludni akar aludjon, ha játszani, világot felfedezni, akkor csinálja!
Szerintem ne próbáld meg /béna szóval élve/ betáblázni, mert ha nem akar, úgysem alszik.
Most jól összezavartalak, mi? :D
Sok sikert :)
Hat, igen, akkor ez a baj, hogy keson alszik el delutan. Valahogy probald meg minden nap egy kicsivel korabban letenni delutan, illetve reggel ne engedd 10-11-ig aludni. Tudom rossz felebreszteni, de csak igy tudod visszacsusztatni az alvasokat.
Vagy egy napot hagyj ki, ne altasd delutan, akkor tuti hamar elalszik este, igy reggel is korabban kel .... visszaall a rend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!