Anyagilag mivel jelent többet a 3 gyerek a kettőnél?
Figyelt kérdés
Persze nem mintha ettől függene a gyermekvállalás,csak kíváncsi vagyok.Ikreim vannak,jelenleg nem tervezünk babát,de a nőgyógyászom minap nagyon noszogatott erre hivatkozva.2011. márc. 12. 11:52
1/5 anonim válasza:
Ingyenes tankönyv, intézményi étkezés, évente kétszer 6e körüli kp támogatás. Emiatt nem éri meg 3. gyereket vállalni.
2/5 A kérdező kommentje:
Csak ennyi?Vmi olyasmit is mondanak h adózni sem kell,bruttó pénzt kap az ember,a doki több tízezrekről beszélt.
2011. márc. 12. 12:10
3/5 anonim válasza:
Igen több az adókedvezmény is, de ez nagyon függ a fizetésedtől, googlizz rá azt hiszem van erre kalkulátor.
Én azért nem ettől tenném függővé, mert ezek a szabályok mindig változnak.
4/5 anonim válasza:
Igen, a családi adókedvezmény miatt, ha van annyi bruttó béretek, amennyivel maximálisan ki lehet használni, akkor 3 gyereknél összesen majdnem 100 ezer Ft, ami pluszban megmarad, mert nem vonják le adóban.
Ezen kívül az óvodai, iskolai étkezésekre, tankönyvekre kapna mindhárom gyerek kedvezményt. az egyik féláron, a másik ingyen, már nem tudom, melyik-melyik.
Plusz magasabb a családi pótlék, és biztos van még egy-két támogatás, amiről nem tudok.
5/5 anonim válasza:
Főállású anya lehetsz a legkisebb gyermek 8 éves koráig. Ez havi kb 28.500.- Emellé nem jár semmi más, ha dolgozol csak 4 órában teheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!