Mikor kerüljön le egy egy éves gyerek fejéről a sapka?
Lehetőleg olyanok válaszát várom, akik nem tartják jó ötletnek felfőzni a gyereket, mert hogy abból nem lehet baj.
Szóval kb. hány fok és milyen légmozgás volt kint, amikor már sapka nélkül kimentetek vele?
szerintem mindig kell sapka, csak az évszaknak megfelelő. Egy vászon kis sapka elfér rajta még 20 fokban is, ha másért nem, akkor azért, hogy ne süsse a nap.
egybként 20 fok alatt szerintem mindenképp kellene, főleg, ha nem "hajas" baba, illetve csak teljes szélcsendben venném le, nyáron meg csak árnyékban.
Jó, de akkor 25 fokban borult időben??
Itthon egyébként 18 fokban sincs rajta sapka, bár nyilván nem fúj a szél a lakásban és nem tűz a nap a fejére...
Tegnap még egyrétegű polársapi volt rajta, ma már vékonyabb kötöttet adok rá. Elég fázós fajta, nyáron is kiskendőkben van.
Megjegyzem itt fújt rendesen a szél, és pici kis töpörtyűket láttam hajadönfőtt, haj nélkülieket is, és persze tüsszögött ezerrel meg folyt az orra...de "jó idő van nem kell sapi" anyuka meg sem törölte neki :(
Te tudod, hogy nálatok milyen az idő, és a gyereked mit tűr meg hogy viseli. Ez nem mások véleményére adó dolog.
Ha fúj a szél ráadom, sőt nyáron vékony kendőt de úgy, hogy védje a fülét (én sokat voltam sapi nélkül és 14! alkalommal szúrták fel a fülem, azóta az nem tökéletes. nos én ezt a hibát nem akarom elkövetni) Ha úgy érzi melege van, és tényleg nem huzatos helyen vagyunk simán leveszi és kész.
Én is nagyon fülfájós voltam gyerekkoromban, szintén sokszor felszúrták a fülemet. :(
Így én sem kockáztatok, és még ilyen jó időben is adok rá sapit. Tény, hogy tegnap délután már melege volt a nagyon vastag téli sapiban, úgyhogy mától vékonyabb, de a fülét védő pamut sapit adok rá - főleg, hogy még a szél is elég élénken fúj.
Mindig a gyerkőc igényeit tartottam szem előtt: ha izzad a feje a sapi alatt, akkor még eggyel vékonyabbat kell neki keresni, illetve kb. 20 foknál ha nem tűz erősen a nap és nem fúj a szél, le is lehet venni róla - hisz ahogy írod is, otthon a 18 fokban sincs rajta. Szerintem ebből a szempontból a 20 fok a "lélektani határ". :)
Én a 2,5 évesre és az 1 évesre is adok még vékony pamutsapit ami a fülét is védi, mert felénk mindig van némi légmozgás és nem szeretnék fülfájást nekik. Ha melegebb lesz, akkor meg napsapit kapnak, ami a tarkót is árnyékolja hátul és a szemet is elől.
kertben-árnyéban lehetnek csak sapi nélkül nyáron is, főleg a kicsi, mivel alig van haja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!