Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Honnan fogom tudni, hogy...

Honnan fogom tudni, hogy miért sír a babám?

Figyelt kérdés
Pl. minden alkalommal ellenorizzem a pelenkajat, vagy probaljam etetni.
2008. febr. 5. 04:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy buta válasz, de többnyire nem fogod tudni, miért sír.

A kisbabáknál viszont az a jó, hogy viszonylag kevés dolog miatt sírnak (éhesek, szomjasok, fáznak, melegük van, kényelmetlen a ruha, egyszerűen csak a közeledben akarnak lenni, stb., rosszabb esetben fáj valamijük)

Ilyenkor szerintem mindannyian megpróbáljuk szépen sorban megtalálni, hogy éppen akkor miért sír. Kialakul azért egy sorrend szerintem mindenkinél, hogy mivel próbálkozik.

Állítólag vannak nagyon szakképzett kisbabák, akik másként sírnak, ha éhesek és másként, ha mondjuk hiányzol nekik. Hát ... lehet, hogy én voltam nagyon alulképzett anyuka - vagy az én kisbabám másként működött - de én ilyesmit nem tapasztaltam.

2008. febr. 5. 05:19
 2/5 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem szólóhóz!
2008. febr. 5. 08:20
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kb.lehet tudni,de csak pár hónap után,mikor már kb.beállt a napi program. Tehát mikor már jön a kajaidő és nyugizik akkor valószínű azért,mert érzi az időt. De mikor újszülött akkor én nem tudtam mi baja lehet. A fiam 2hós koráig pl.csak rajtam vagy a babahordozóban volt hajlandó aludni,ha leraktuk tuti sírt. Aztán egyszercsak elvágták ezt és az ágyában dendizik.

De nálunk a két gyerek egyáltalán nem volt sírós/ordítós. Inkább csak nyugiztek(nem tudom jobb szóval jellemezni).

Ki kell tapasztalni, de ne várd,hogy egyből mindent kitalálsz hogyan kell csinálni,mert a sok könyv amit a védőnő ad nem ír le mindent. Türelemjáték :)

2008. febr. 5. 08:24
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Az elején úgy működsz majd mint egy rejtvényfejtő-kisiparos :) Amikor már kicsit nagyobb a baba, akkor tényleg érezni fogod, hogy most miért is sír. Másként sír majd ha éhes és másként ha álmos, vagy épp fáj valamije. De ez nem 2-3 hetes korában lesz. Meg ugye anya és baba válogatja. Pl. anyukának mennyire jó a hallása. Érzékenyebb fülű anyukák az egészen apró eltéréseket is meghallják. Azon kívül a baba is egyéniség. Van aki könnyebben kommunikál a sírással van aki nehezebben. Pl. az autista babák teljesen egyformán sírnak, mindegy miért.
2008. febr. 5. 15:27
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon sokáig nem tudtam megkülönbözetni a baba sírásait, persze ha fél órával korábban cseréltem ki a pelust, akkor gyanakodtam rá, hogy nem az a baj, meg ezt azért ki lehet tapasztalni. Most három hónapos a fiam, mostmár az evésben és az alvában jól beállt nála egy ritmus, így általában kizárásos alapon jövök rá, hogy miért sírhat. De van olyan is, amikor egy baba CSAKból sír, mert mondjuk sok új élmény érte egy nap, vagy feszült, és ő még csak így tudja levezetni. Sok kisbaba sír néha elalvás előtt, hogy a megmaradt energiáit így vezesse le, ilyen is van.
2008. febr. 5. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!