Honnan fogom tudni, hogy miért sír a babám?
Lehet, hogy buta válasz, de többnyire nem fogod tudni, miért sír.
A kisbabáknál viszont az a jó, hogy viszonylag kevés dolog miatt sírnak (éhesek, szomjasok, fáznak, melegük van, kényelmetlen a ruha, egyszerűen csak a közeledben akarnak lenni, stb., rosszabb esetben fáj valamijük)
Ilyenkor szerintem mindannyian megpróbáljuk szépen sorban megtalálni, hogy éppen akkor miért sír. Kialakul azért egy sorrend szerintem mindenkinél, hogy mivel próbálkozik.
Állítólag vannak nagyon szakképzett kisbabák, akik másként sírnak, ha éhesek és másként, ha mondjuk hiányzol nekik. Hát ... lehet, hogy én voltam nagyon alulképzett anyuka - vagy az én kisbabám másként működött - de én ilyesmit nem tapasztaltam.
Szerintem kb.lehet tudni,de csak pár hónap után,mikor már kb.beállt a napi program. Tehát mikor már jön a kajaidő és nyugizik akkor valószínű azért,mert érzi az időt. De mikor újszülött akkor én nem tudtam mi baja lehet. A fiam 2hós koráig pl.csak rajtam vagy a babahordozóban volt hajlandó aludni,ha leraktuk tuti sírt. Aztán egyszercsak elvágták ezt és az ágyában dendizik.
De nálunk a két gyerek egyáltalán nem volt sírós/ordítós. Inkább csak nyugiztek(nem tudom jobb szóval jellemezni).
Ki kell tapasztalni, de ne várd,hogy egyből mindent kitalálsz hogyan kell csinálni,mert a sok könyv amit a védőnő ad nem ír le mindent. Türelemjáték :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!