Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy szoktassam be a "rendes...

Hogy szoktassam be a "rendes ágyba"?

Figyelt kérdés

Kisfiam 20 hós. Eddig a rácsos ágyában aludt, de már kicsi neki.

Most úgy alszik el, hogy ha a nagy ágyon mellé fekszem (ez viszont magas neki, mert nem ifjúsági ágy és volt már hogy leesett róla hiába raktam körbe párnával) Azóta nem merem otthagyni éjszakára sem.

Szóval próbáltam úgy szoktatni az egyedüli alvásra, hogy ahányszor kijön a szobájából visszaküldöm. Ezt viszont játéknak fogja fel, hogy ki-be rohangál.. Annyira felpörög, hogy utána meg egy kínszenvedés elaltani.

Ti hogy szoktattátok be a babátokat a nagyobb ágyba?

2011. márc. 10. 21:41
 1/4 anonim ***** válasza:

Kicsi neki? Mekkora a kisfiad?

Igaz, nekem lányom van, de három éves koráig a rácsos ágyban aludt, de még most is bőven elférne benn, azért kapott nagy ágyat, mert már nagy kislány. :o)

Persze ha már megvan az ágy, akkor nem biztos hogy jó ötlet újra rácsosba tenni, nem marad más hátra, mint kitartani, és visszakísérgetni. Ha veszít az újdonság erejéből a dolog, talán megszokja...

2011. márc. 10. 21:58
 2/4 anonim ***** válasza:
Én el tudom képzelni, hogy kicsi neki. Az én fiam 1 éves, és már nem jó neki a rácsos ágy. A legolcsóbbat vettük meg, és tudtam, hogy nem lesz sokáig jó. Nem is az a baj, hogy kinőtte, hanem elég gyenge tákolmány, ha elkezdi magát négykézláb ringatni, elindul az egész ágy. Pedig ő így szokott elaludni, igaz már 12 kg. Nálunk a 3 éves lányomat most fogom kivenni a nagy rácsos ágyból (masszív pelenkázós ágy). Eddig nem akarta, pedig már 1 éve megvan a gyerekágy. De muszáj, mert kell a kicsinek, ő meg most kezdett el kimászni belőle. Hát, igen, eleinte mászkálnak. Nekünk már volt egy ilyen felindulásunk, éjjel 2-kor is átjött a szobánkba. Aztán ő döntött úgy, hogy marad a rácsos ágyban, én meg nem erőltettem. Azt mondják, hogy ki kell mutatni, hogy ezt nem díjazod, és előbb-utóbb le fognak róla szokni. Hát, remélem.
2011. márc. 10. 22:17
 3/4 anonim ***** válasza:

nekünk is kicsi mi 21 hósak leszünk lassan.

Nem hosszra hanem magasságra pedig brendonos:(na mindegy várjuk a megrendelt ágyat addig csak éjjelre altatom bene mert napközbe ha felkell akkor felrakja a lábát és átesik rajta....Nálunk egy a gond hogy velünk van egy szobába és félek én is ettől a helyzettől.

Bocs az offolásért

2011. márc. 10. 22:30
 4/4 anonim ***** válasza:
Kisfiam is 21 hós volt,mikor felfelé kijött az ágyból,mert úgy gondolta,hogy ő többet nem szeretne egyedül aludni.Neki leesésgátlós felnőtt méretű heverője van,mikor átraktuk sírt,nem akart benne aludni,így mellé bújtam míg elaludt 10 percre,na itt rontottunk el mindent,mert ahányszor kel éjjel,átjön visszavisszük és újra elaltatjuk.Mióta dolgozom van,hogy 3-4-szer is felkel éjjel....nem tudom mikor lesz ennek vége.A lényeg,hogy amit az első nagyágyba alvásnál "kap" arról nagyon nehéz lesz leszoktatni.Mi is próbáltuk,hogy nem fekszünk mellé,másfél óra ki-be rakás után feladtuk...Szerintem légy vele határozott,és ha bírod ne feküdj mellé.Puszi,sok sok ölelés,anya szeret,de hagyd,hogy geyedül aludjon el....(ha kibírod)
2011. márc. 11. 06:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!