Jó mesecímeket tudtok írni, ami szép, zenés és leköti a gyereket?
Azt azért nem gondolnám, hogy a Barbie sorozattal kell kezdeni.:(
Szerintem sokkal jobbak is vannak. Ha még pici- lehet sokan nem szeretik,mert bugyutának tartják- de nagyon jó a Teletubbies, pont a picik igényét elégítik ki. Nekem a nagylányaim imádták, évekig nézték, és most a kicsi is érdeklődve figyeli. Én jókat mosolygok rajta, hogy " kb 10 percig nézik, hogy esik az eső:)"
Aztán ott vannak a jó kis régi mesék: Süsü, Vakond, Vuk, stb.
Teljesen igazad van a Barbie zenét illetően, tényleg szépek.
Meglepődtem, én is azt hittem, hogy mély nyomot fog hagyni a Vuk kezdete, de nem, a többi esemény érdekesebbnek bizonyult. A lányom nagy kedvence sok-sok éven át a Bambi volt. Na, ennek az elejét nem tudtam úgy megnézni, hogy ne lett volna könnyes a szemem, de valamiért a gyerekek ki tudják zárni ezeket a rémes eseményeket és nem foglakoznak vele. Persze megemlítette, hogy szegény Bambi egyedül maradt, de közel sem volt olyan megrázó neki, mint nekem.
Van még egy nagyon jó hasonló mese, szép zenével, egy kidobott kiskutyáról szól,autóból dobják ki menet közben, de megtalálja a helyét az erdőben a nyulak között. Ha megfeszülök, sem jut eszembe a mese címe. Ez is szörnyen kezdődik....
Többször elgondolkodtam már azon, hogy miért kell sok jó mesét ilyen "tragédiával" kezdeni, miért nem lehet végre csak az élet szép oldalát megmutatni, a rosszat ráérnek szegény gyerekek később megtapasztalni. Nem jöttem rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!