Nem bírom az éjszakázásokat,10 hónapja nem aludtam 4 óránál többet, hogyan szoktassam le az éjszakai felkelésekről?
Eldöntöttem, le akarom szoktatni, nem akarok kitartani, kérlek erre ne is kérjetek. Már teljesen készen vagyok, reggelente ömlik a vér az orromból...ki vagyok merülve. Nincs értelme az éjszakai ébredésének, mert bekapja csak a cicit és nyammog rajta. Víz nem jött be. Csak azok írjanak, akik valamilyen módon leszoktatták a babáikat erről. Nagyon köszönöm!
Egy kétségbeesett anyuka
Lehet, hogy nehéz, és sokan lepontoznának érte, de egyet kell értenem az első hozzászólóval! Igaz, nálunk szerencsére ilyen nincsen, mert elég hamar megértette, hogy amikor alvás idő van, akkor aludni kell. Mi már a kórházból hazajövet minden esti lefekvésünk azzal telt, hogy az utólsó cicizés után ment lefeküdni. Sírt egy picit, de megszokta. Rövid idő alatt, talán 2 hét betelt, mire átállt az éjszakai 1 szopásra, majd 1,5 hós kora óta végigalussza az éjszakákat. A mai napig úgy altatom, el, hogy ha jön az este 9 óra beteszem a kiságyába és otthagyom. Tudja hogy most neki aludnia kell és kész. Egy hang nélkül elalszik. Szerintem, ha csak annyira ébredsz fel hozzá, hogy átmész mikor felébred, magadhoz öleled, és tartod 5-10 vagy 15 percig a sötétben semmi cici semmi egyéb nasika, majd rájön arra, hogy felesleges bármilyen éjszakai akciója. Ha megnyugszik tedd vissza aludni. (az nem gond, ha még nem alszik a karodban, így megtanul egymaga is elaludni)
Ha ez sem válik be, akkor az első válaszadó meglátása marad. Kis sírástól semmi baja nem lesz.
Hozzáteszem, ettől még nem szereted kevésbé a gyermekedet, én is imádom a kisfiamat, napközben ezerrel játszunk, birkózunk stb... Mi már 7,5 hósak vagyunk. Most, hogy fogzik, már az 5. fogacska bújik, előfordult, hogy felébredt éjszaka talán 1-2 alkalommal, ilyenkor csak átmegyek, magamhoz öleltem, megnyugtattam és visszafektettem. (ő 2,5 hós kora óta nem cicizik)
Jó babázást, és talán pár éjszaka után már te is tudsz egy kicsit pihenni. Gondolok rád...
Szia!
A "Kiegyensúlyozott babák és nyugodt mamák " könyvbe le van írva lépésről lépésre. Segíthet még a "Suttogó" könyv is.
Én mindent elolvastam, még a terhesség alatt. Itt elég nehéz leírni pontosan mit kell csinálni, ha elolvasod és végiggondolod biztos segít. Nem kell szentírásnak venni, de jó ötleteket ad. Mi 7 hetesek vagyunk és lassan végigalusszuk az éjszakát.
Mi sem aludtunk nyolc hónapos koráig. Hagytuk sírni nem vált be. Aztán ajánlották, hogy rakjuk át a kiságyát másik helyre. Átraktuk a szemközti falra, és azóta egyedül alszik a szobájában. Most már 17 hónapos.
Sok sikert!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!