Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sorstársakat keresek! Mit...

Sorstársakat keresek! Mit tehetnék még? Evés probléma.

Figyelt kérdés

21 hónapos fiam 86 cm és 9700 gr. :((

Lassan az őrületbe kerget ez a dolog! Születésétől kezdve problémáink voltak az evésével.Sosem volt egy nagy evő és nagyon lassan is gyarapodott.Egyébként 48 cm-el és 2750 gr-mal született,a kiírt napon. Anyatejesen (később + tápszer) is a rekord gyarapodás egy hónapban 320gr volt.Jelzem ez egy egyszeri megismételhetetlen eset volt. :-/

Egyébként nem egy beteges gyerkőc és mindezek ellenére tele van energiával(csak nem tudom honnan veszi;biztos fényevő :P )

Vérvételen voltunk vele;a lelete tökéletes volt,nem vashiányos.

Bármikor,bármivel kínálom (mármint nem nasizik,meg az étkezések is rendesen be vannak tartva),max. 4-5 falat,aztán könyöröghetek én neki! :(

Erőltetni meg persze nem akarom.

Béres csepp+c-vitamin nem vált be.Mit tehetnék?Mivel próbálkozzak még?

2011. márc. 10. 16:03
 1/5 A kérdező kommentje:

Ja,és nagyon kérlek titeket ne írkáljatok olyanokat,hogy...

...úristen ez baromi kevés

...ez nem normális

...vidd orvoshoz

mert nem ez a kérdésem lényege!

Köszi!

2011. márc. 10. 16:06
 2/5 anonim ***** válasza:
Nálunk a gyerekek rendesen esznek, de én szinte semmit nem eszem. Születésem óta alig valamit naponta. Nem szeretek enni és nem is vagyok éhes. Napi 1szeri evessel és pár pohár vízzel, üdítővel kibirom. Kiskoromban anyukám mindenfélével próbálkozott, hiába. Ilyen típus vagyok. Mindezt csak azért írom le, mert nem biztos, hogy van valami baj. A srácok általában tudjak mennyire van szükségük. Ha minden eredmény rendben és energiáról teli a gyereked, akkor különösebb aggodalomra nincs szükség, szerintem!
2011. márc. 10. 16:14
 3/5 anonim ***** válasza:

Sorstársra találtál! Én éppen most sírtam ki magam emiatt. Ma 3-féle ebédet főztem a gyereknek és egyikből sem evett, visszaköpte. Az egyikre csak ránézett és el is tolta. Tudom én vagyok a hülye, mert nem kéne ezt csinálni. Nem is szoktam többfélét csinálni, csak gondoltam most próbálkozok újakkal, de az lett a vége, hogy csak magamat idegesítettem fel vele. Amúgy az én lányom sem eszik szinte semmit, 20 hónapos és hasonló súlyban van mint a te fiad. Ha valamiből 4-5 kanállal megeszik akkor már örülök. Csak kétféle, azaz 2-féle kaját szeret!!! Azt váltogatom minden másnap. Persze puding az menne bármikor, de én sem adok azt neki rendes étel helyett.

Pedig ha belegondolok tényleg nem kéne ennyire kikészülni emiatt, mert én is ugyanilyen voltam kiskoromban, semmilyen főtt ételt nem ettem meg 18 éves koromig, még a kenyeret is üresen ettem. Csokin és túrórudin éltem. És úgy ahogy az előző válaszoló, sosem voltam éhes. Most viszont szinte mindent megeszek (a pacal, meg az ilyen belsőségek kivételével) és van is étvágyam. Az egészségem sem szenvedett kárt amiért gyerekkoromban alig ettem. Szóval volt kire ütni a gyereknek, de akkor is, ezt egy anyának nagyon rossz végig nézni.

2011. márc. 10. 16:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Én örülnék, ha az én fiam 21 hónapos korára 9700gr lenne. Ezt csak azért írom, mert most 18 hónapos, és 9100gr és 80cm. Nem hiszem, hogy három hónap alatt hízni fog több, mint fél kilót, amennyit rohangál. Ő 2950grammal és 50cmrel született.

Vele is minden rendben, jók az eredmények, eszik is úgy ahogy, csak nem hízik. 5,5 hónapos koráig szopizott, utána nem kellett neki. A paprikás krumpit nagyon szereti, meg épp ma vágott be egy nagy tányér hurkát hagymás krumplival, meg is lepődtem. Ő Vitacolan multivitamint kapott, attól mintha egy kicsit jobban evett volna...

Ő ilyen alkat, én nem idegesítem magam vele. Az apja a 185 cmhez 75 kg, a sógorom a 175 cmhez 60 kg. Apósom is magas és vékony...

2011. márc. 10. 17:08
 5/5 anonim ***** válasza:
Ne erőltesd!nekünk is sok problémánk volt a lányommal,többször volt vérvétel,vizelet vizsgálat,gasztroenterológusnál voltunk,nem találtak semmit.Éhen nem fog halni,ha éhes úgyis eszik.Én is nagyon ki voltam készülve emiatt,éjszakákat sírtam át.Semmi baja nincs,egészséges,örökmozgó,én is szoktam ezen gondolkodni,hogy honnan az energia.A lányom 21 hónapos és 9 kg.Végre elfogadta a doktornéni,hogy ilyen alkat.Volt hogy többet hízott egy hónapban,volt hogy kevesebbet.Kisebb korában ha erőltettem,csak kihányt mindent.Ne keseredj el,kitartás neked és ne erőltesd!ha akarod írhatsz nekem privit is!
2011. márc. 10. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!