Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen cumigumit használtok...

Milyen cumigumit használtok tápszeres babának?

Figyelt kérdés
2 hetes tápszeres babámmal sokat szenvedünk, már legalább az 5. féle cumigumit vesszünk neki és egyik sem vált be. Vagy ömlik belőle a tápszer, vagy nem is jön. Eléggé kétségbe vagyok esve. Nincs aranyközépút?
2009. febr. 19. 21:55
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
22.14-nek: Hát fekvő pózban van, de a feje a könyökhajlatomban fekszik, jobb karja a hónom alatt. Szerintem ez jó póz, nem?
2009. febr. 20. 08:42
 12/14 anonim ***** válasza:

22:14-es vagyok.

Próbáld meg jobban megdönteni, a fejecskéje legyen még feljebb, én kb 60 fokos szögben etettem a gyereket.

Több okból is jó:

1. mivel feljebb kerül a feje, a cumisüveget sem kell annyira lefelé tartanod, így ha tényleg gyorsabban folyik, akkor sem fog a kicsi szájába ömleni a cucc

2. azt mondják, addig kell büfiztetni a babát, amíg nem ül. Uis ha már ül, szabadon távozhat a levegő. Ez alapján én arra gondoltam, h még nem ül, de ha fekve döntöm majdnem függőlegesbe, akkor kevesebb levegőt fog nyelni és/vagy jobban kimegy a lenyelt levegő

3. ha a babád bukik, így talán nem fog. Talán jobban célba ér a kajcsi (mivel sokkal mélyebbre "csobban")

4. azt mondják, nem egészséges fekve etetni a kicsit, mert középfülgyulladást okoz(hat)

Itt egy részlet a levegőnyelésről:

"Aerophagia (ejtsd: aerofágia és nem erofágia); az az állapot, amikor ivás vagy szopás közben túl sok levegőt nyel a csecsemő. A nagy léghólyag a gyomor feszülését okozza, hasfájás, hányás lehet a következménye. A sok levegő nyelését mohó, nyugtalan csecsemőben látjuk gyakran, az anya idegessége is fokozhatja a bajt.

Bár kis mennyiségben minden csecsemő nyel levegőt, vannak kifejezetten levegőnyelő babák. Az ilyen csecsemő hirtelen abbahagyja a szopást, feszeng, kivörösödik, nem akar tovább szopni, ha erőltetik, hány. Ha szopás közben türelmesen föltartják, megböfögtetik, jó étvággyal folytatja a szopást ( felbüfögés). A levegő távozását elősegíti a baba hátának enyhe ütögetése vagy bal karjának magasba emelése. Az etetés befejezése után is változatlan nyugtalanság azt jelenti, hogy még mindig sok levegő van a csecsemő gyomrában. Kellemetlenebb szokásként az étkezések közt nyeli a levegőt a csecsemő egyfajta szórakozásként, így felfújja a gyomrát. Ha kibüfögtetjük belőle a levegőt, kezdi a játékot elölről.

A levegőnyelésre hajlamos csecsemőt sohase etessük ágyában hanyatt fekve (amúgy is hibás gyakorlat ez!), hanem karon tartva, félig ülő testhelyzetben."

No, én ezek alapján gondolok arra, h ha más pózt találtok, talán segít. Meg mivel mohó a babád, többször adj neki enni, kevesebbet, így nem lesz annyira éhes a köv. etetéskor, ergo nem lesz annyira mohó.

Itt egy újabb részlet a Pampers oldaláról:

"Ha a kisbabát fektetve etetjük, az növeli a középfülgyulladás és a nyelőcső-visszafolyás kockázatát. Ha a gyermeket hátán fekve etetjük, cumisüvegét megtámasztva, vagy egyedül eszik háton fekve, előfordulhat, hogy a tej a torok hátsó részéből a középfülhöz kapcsolódó Eustach-kürtbe folyik. Ami a visszafolyást illeti, a legtöbb babánál egy kicsit gyenge a nyelőcső záróizma, vagyis a nyelőcső és a gyomor közötti izom. Ez irritálást vált ki és fülgyulladást okoz. Ha a babák fekvő helyzetben isznak, akkor a tej a gyomorból visszakerülhet a nyelőcsőbe. A gyomorsav ingerli a nyelőcsövet, és ettől a baba nyugtalanná válik és keveset fog enni. A babát mielőbb rá kell szoktatni arra, hogy egyenesen, vagy 45 fokos szögben ülve egyen. ..."

Remélem, tudtam segíteni! Szerintem csak akkor vegyél újabb cumisüveget, ha ezek nem válnak be!

2009. febr. 20. 09:56
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

szia! az én babám nagyon mohó és nagyon bukós is :)

az elején az avent 1-es vált be, majd a mam 1-es. most 4 hónapos és még mindig az utóbbit használjuk (hihetetlen, de az AR-es tápszert is abból eszi szívesen).

szerintem a mam-hoz már kell a babának cumizási rutin :)

amikor eteted, próbáld kicsit a felsőtestét megemelni. a bukós babákat jobb a függőleges felé közelítve eteni, mint vízszintesen. és az is segít, ha már az első 30 ml után büfizteted. valószínűleg mohó is a szentem, ezért rögtön az elején sok levegőt nyel (azt hallhatod!), ami aztán kitolja a hamit.

sok sikert!

2009. febr. 20. 10:00
 14/14 anonim ***** válasza:

Nekünk is Tommee Tippee van,mi is már 6hetes kora óta használjuk,és sosem volt gond a cicizéssel.Már 6hónapos(már a 2-es cumit)használjuk,én sem próbáltam mást,nagyon bejött:).Már mi is tápit eszünk.Próbáld ki tényleg jó.

6hós kisfiú anyuja

2009. febr. 20. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!