Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen sorrendben és ütemben...

Milyen sorrendben és ütemben nyáriasítjátok a babakocsit és a babát sétálásnál?

Figyelt kérdés

Szóval pl. mikor kerül le a bundazsák? Mikor váltotok átmeneti kabátra, béleletlen nadrágra, vékonyabb sapkára? Mikor hagyjátok el a harisnyát? Stb.

Ha nem tudtok hozzávetőleges hőmérsékletet írni, akkor arra lennék kíváncsi, hogy honnan tudjátok, hogy itt az ideje? (Pl. amikor már magatok is átmeneti kabátot hordtok stb.)

2011. márc. 10. 07:35
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Íratlan, de jó szabály, hogy a gyereken egyel több réteg ruha legyen, mint a felnőttön - ez jó kiindulási alapnak. Ezen kívül még azt szoktam figyelembe venni, hogy mekkora a baba, alszik-e levegőzés közben, stb. Mert ugye alvás közben azért kell neki a melegebb, hiszen nem mozog.

Tegnap délután szépen sütött a nap, de még hideg volt. A két és fél éves lányomon volt harisnyanadrág is, bélelt nadrág is a játszótéren és még a téli dzsekijét viselte, bár nem a legvastagabbat, hanem a vékonyabbikat. A kisfiam hét hós, rá a meleg overállját adtam, amikor pedig elaludt a babakocsiban, bundazsák is volt rajta. Csak összehasonlításként: rajtam egy pulcsi meg a téli dzsekim volt, farmernadrág, bakancs. A vége felé én picit fáztam a játszótéren.

Szerintem ha már délután is 10 fok körülire emelkedik a hőmérséklet, akkor vékonyabban fogom őket öltöztetni, de most még alig van 1-2 fok, legalábbis nálunk.

Nem tudom, ilyesmire voltál-e kíváncsi, segítettem-e valamennyit, remélem, igen.

Amúgy leginkább azt tanácsolom, hallgass az ösztöneidre, azok jól súgnak.:-) Meg figyeld a picurt, rajta is látni fogod, mikor van már melege.

2011. márc. 10. 07:43
 2/2 A kérdező kommentje:
Ilyenre gondoltam, nagyon szépen köszönöm a segítséget! :)
2011. márc. 10. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!