Eltörlik a GYES melletti 8 órás munkavégzést?
Tegnap olvastam, hogy a kormány április 1-től bevezeti (vagy szeretné bevezetni; erre nem igazán jöttem rá) azt, hogy GYES mellett nem lehet 8 órában dolgozni, csak 6 órában. Ha valaki visszamegy 8 órába, akkor bukta a GYES-t...
Most ez így is lesz, vagy ez csak egy újabb frappáns "terv" Magyarország részéről?!
Ez a törvény január elseje óta él. Aki decemberben már 8 órában dolgozott a gyes mellett, az haladékot kapott március 31-ig, hogy rendezze a helyzetet. Április 1-től 8 órás munkavégzés mellett senki nem kaphat gyest.
Ez nem terv, hanem tény.
hol olvastad???
már 2 hónapja él ez a törvény!!!
jah.... :(
a kismamák legalábbis szuperül jártak az új törvényekkel amikkel ugye mindenki jobban jár.ehhhh :(
Utolsónak:
Anyósod úgy igényli, hogy ő van a picivel, vagy bölcsibe van?
Qrva igazságtalan.
Aki 6 órában dolgozik, annak is elmegy napja, (gyerekkkel nem ő van valószínüleg), tehát semmiben sem különbözik, attól, aki 8 órában dolgozik.
Ő mégis kap gyes-t, a másik meg nem.
Úgy kellett volna, hogy aki dolgozik, egyáltalán nem kap, aki meg nem, az kap.
Vagy meghagyni annak is aki 8 órában dolgozik.
Amúgy meg az egész kormány menjen a sunyiba:-(((
Én nem vagyok meglepve, a kormány összes többi fantasztikus intézkedése is ilyen rossz.
A kedvencem a "támogatjuk a gyerekvállalást, kaptok adókedvezményt":D
Az ötlet tökéletes, mert így azok kapnak pénzt, akik dolgoznak, viszont a megvalósítása nagyon sz@r, hiszen kizárólag annak lesz több pénze ebből, aki amúgy is sokat keresett (3. gyereknél 620 ezer bruttó kell a kihasználáshoz).
Olyan, mintha nem lennének tisztában azzal, hogy a magyar átlagkereset nem éri el a 200 ezer bruttót:(
Sebaj, a politikusok jól jártak mind, kivétel nélkül, éljen!!!
És itthon nincs is gond, válság, csőd, hiszen a legfontosabb teendője a kormánynak, hogy átnevezze Magyarországra az országot (mintha eddig senki se hívta volna így), és az alkotmány a himnusz első sorával kezdődjön. Látjátok, nincs is ebben az országban semmi probléma:S
Hogy az új alkotmány vagy 10 milliárdba fog kerülni?
Nem baj, van itt pénz! Csak nekünk nem jut:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!