Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tisztítod, fertőtleníted...

Tisztítod, fertőtleníted babád játékait gőztisztítóval? Megéri?

Figyelt kérdés
2011. márc. 9. 13:25
 1/5 anonim ***** válasza:

rengeteg dolgot nem tudsz így fertötleníteni mert elolvadnak. Pl amiben valami folyadék van rágóka az elolvad.

én kaptam egy szatyor csörgöt tesóméktól, mindent a gözölös fertötlenítöbe tettem, majd több mint fele elolvadt.

A plüss dolgokat kimostam, a többit meg csak lemostam.

Ha már nem újszülött akkor nem lesz semmi baja már.

2011. márc. 9. 13:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Én személy szerint soha nem tartottam jónak, ha minden agyon van fertőtlenítve, és még a széltől is óvva van a gyerek.

Ahoz hogy az immunrendszer normálisan fejlődni tudjon, igenis szükség van arra, hogy a szervezet találkozzon azokkal a kórokozókkal, ami ellen védekezni kell.

Ha minden milliószor sterilizálva van, a szervezet nem képes védekezni.

Viszont ezt már most ki kell alakítani, mert később csak gyógyszer szedés lesz a vége.A bölcsibe, oviba nem lessz minden legőzölve...

Persze nem azt mondom a kutya szájából kivéve kell a gyereknek adni a játékot, de minden agyon tisztogatni sem jó.

Nagynéném olyannyira túlzásba vitte a sterilizációt, hogy a lakásba belépve már ott volt a fertőtlenítő folyadék, és addig nem lehetett bemenni, míg a kezünket, arcunkat nem mostuk le.Mindent gőzölt, játszótérre nem vitte az unoka öcsémet, mert az milyen piszkos.Ezzel annyit ért el, hogy amint oviba került a gyerek, minden hónapban beteg volt, mert gyenge volt az immunrendszere.

Szóval én, kimondottan egészségtelennek tartom.Teljesen elég időnként meleg vízzel lemosni a játékokat, a plüssöket meg mosógépben kimosni.

2011. márc. 9. 13:50
 3/5 anonim ***** válasza:
Kábé két hétig volt használva a sterilizálónk, aztán felkerült a padlásra:D Én is úgy gondolom, hogy immunerősítés céljából nem szabad fertőtleníteni állandóan. Amit csak lehet kimosok 40-60 fokon, a többit meg kézzel. A húgom ugyanabba a szituba került, mint a második válaszoló unokaöccse, mert nevelőanyám (húgom anyukája) mindent fertőtlenített állandóan, és az oviban állandóan beteges volt a húgom. Hárman vagyunk édestestvérek, az én anyám semmit soha nem fertőtlenített, megettük még a csirkeszart is:D, és össze tudom számolni életemben hányszor voltunk 3-an betegek. (Én kábé 5-8 alkalommal) Nem számítva a kisebb megfázásokat persze.
2011. márc. 9. 14:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem ilyen gőztisztítóm van: [link]

Ezzel kb 2-3 hetente gőzölöm a babám játékait, rágóit, stb. A háztartásban is mindent ezzel takarítok. Ha majd mászni fog a babám, mindennap gőzölni fogom a járólapot, de csak azért mert van egy kutyánk is. Semmilyen vegyszert nem használok, a vízkőre ecetet teszek. Én nagyon szeretem ezt a gőztisztítót. Nekem megéri.

2011. márc. 9. 14:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Mi is kb. az első 2 hétben használtuk csak a sterilizálót. Szerintem is jobb, ha hozzászokik a szervezete a bacikhoz és minél előbb megtanul védekezni ellene.Ha szopizik, akkor még az anyatej is segíti a védekezőképesség kialakulását.
2011. márc. 9. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!