Mit gondolsz egy babáját (1 év alatti) egyedül nevelő nőről?
Barátnőmet 3 hónapos terhesen hagyta el a férje. Akkor már nem lehetett elvetetni, és nem is tette volna meg! Szépen nevelgeti azóta is a picit. Nagyon nehéz helyzetben van a barátnőm, mert már a szülei sem élnek, így sok segítsége sincs.
Én felnézek rá!
sajnálom és tisztelem!
elismeréssel nem gondolok rá azért mert végig tudja csinálni, hiszen anyák vagyunk, ez nem "megszoksz vagy megszöksz" kérdése.
egyébként én is mondhatni egyedül nevelem a gyerekem, férjemet csak hétvégén látjuk :( ezt már tudtuk akkor is amikor még csak tervezgettük, de a büdös életben nem gondoltam, hogy ennyire nehéz egyedül mindent megoldani! de mikor szombat reggel csillog a szeme a boldogságtól amikor meglátja apát, na akkor azt mondom, hogy ez minden nehézséget megér :))))
Én sokáig éltem egyedül a két házasságom között, megszoktam, hogy a magam ura vagyok - bár első házasságomból is van egy lányom - , és néha úgy érzem, nem könnyebb házasságban gyereket vállani, mint egyedül. Több kompromisszum kell, egy csomó gond is a nő nyakába szakad egy férjjel (több házimunka, főzés, mosás, alkalmazkodás, több kapott kritika, beszólás, "férfihiszti" elviselése esetleg).
Szóval a gyermekét egyedül nevelő nőket - saját tapasztalatból - bizonyos mértékig irigylem, másrészt viszont mégis csak családban az igazi élni, felnőni egy gyereknek... és anyagilag is könnyebb az esetek nagy részében.
Ha direkt így akarta ("Nem kell a gyereknek apa, csak magamnak szülöm") arról nagyon rossz a véleményem, de szerintem ilyesmi nagyon ritkán fordul elő.
Ha ingatag kapcsolatba "becsúszott", akkor bátornak tartom, és elismerésem, hogy be merte vállalni, mivel sejtette, mi vár rá, de ha már ott volt a baba, nem akarta megfosztani az életétől.
Ha váratlanul elhagyták, akkor sajnálom, és mellette szintén elismerésem. Nem lehet egyszerű.
Miért? Szerinted a homlokára van tetoválva, hogy özvegy vagyok? Én személy szerint ismerek ilyen anyukát. Az apuka a 29. szülinapja után pár héttel halt meg leukémiában. Anya itt maradt egy 1,5 éves gyerekkel.
Lehet családban is elhanyagolni a gyereket, meg egyedülállóként is csodaszépen nevelgetni. Persze, aki egyedül van, annak nehezebb (sokkal), de ha jobban belegondolunk rengeteg olyan apuka van, aki reggel elmegy, amikor még alszik a gyerek, este meg hazajön, amikor már alszik a gyerek, gyakorlatilag csak a hétvégeken apuka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!