Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babám néha kicsit balra...

Babám néha kicsit balra billentve tartja a fejét, ezt ki fogja nőni vagy kellene vinni valahova?

Figyelt kérdés
Mindkét oldalra forgatja újszülött kora óta,ezzel nincs gond,most 6 hós,csak néha a bal válla felé picit ferdén tartja.Van valakinek ilyen tapasztalata?
2011. márc. 8. 18:10
 1/7 anonim ***** válasza:

nekünk is volt ilyen problémánk!

Elvittük ortopéd dokihoz is, de semmi komoly, nem a ferdefej szindróma (ott ugye a mozgás is korlátozott lenne)

Azt mondták, tornáztassuk neki,és majd idővel helyrejön, főleg ha majd szimmetrikus mozgásokat végez (járás, mászás)

Úgy csaináltuk ,h ÓVATOSAN hajlítgattuk a másik irányba a fejét,és közben picit masszíroztam a nyakát. Naponta párszor pár percre. Úgy hogy játéknak fogja fel. Így tudod kicsit nyújtani meg stimulálni az izmot. Oka lehet ennek pl születéskor picit meghúzódik neki.

De mindenképp vidd el orvoshoz, főleg ha eddig nem csinálta ezt, (más is lehet az oka, de inkább le se írom, hogy mi, mert csak fölöslegesen megijesztenélek)

2011. márc. 8. 18:37
 2/7 anonim ***** válasza:
lehet, hogy érdemes lenne a dokinak jelezni, hátha ortopédián is megnéznék... nem elrettenteni akarlak! Csak hátha. Nálunk volt hasonló a családban, de az újszülött korban volt, azt csak sok tornával lehetett helyrehozni; de a te babád már nem újszülött és ha a 6 hetes kor körüli ortopédiai vizsgálaton nem volt gond, akkor val.szeg semmi komoly. De azért én megemlíteném a dokinak.
2011. márc. 8. 18:39
 3/7 anonim ***** válasza:

szia,

nekünk is ilyen volt, egy picit kellett tornáztatnunk ellenkező irányba nyújtani az izületeket. és helyrejött!

pelenkázás közben 2-3x megcsinálod és helyre fog jönni!

2011. márc. 8. 19:23
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat!
2011. márc. 8. 19:58
 5/7 anonim ***** válasza:
Az én kisfiamnak is ez volt! Én elvittem Dévényi tornára, ott a hölgy megmutatta mit kell csinálni a babával. Nagyon gyorsan rendbe jött, főleg mikor egyre több mozdulatsort csinált. Szerintem vidd el mutasd meg, és ő segít. Nekünk sem kellett menni többet, csak ha panasz lett volna
2011. márc. 8. 22:14
 6/7 A kérdező kommentje:
Mit mondott,mit kell csinálnod?
2011. márc. 9. 09:13
 7/7 anonim ***** válasza:

Vettünk nála két eltérő vastagságú hengerpárnát

Azon kellett hason fektetni, úgy hogy a hóna alatt van a párna a két keze elől, és így kellett tartania magát. Ezzel erősítette a nyak és hátizmokat

De egyszer tényleg vigyétek el, mert megmutatja pontosan hogy fektessétek rá, hová kerüljön a párna

Nem bonyolult, csak szerintem jobb ha szakember mutatja meg nektek, hogy mit is kell pontosan csinálni

Igazából mást nem is kellett, ez teljesen rendbe hozta a nyakát. Természetesen fokozatosan kellett emelni az időt amit így töltött

Remélem segíteni fog nektek is

2011. márc. 9. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!