Lehet, hogy az almától lett más a kaki szaga?
Persze, ha elkezded a hozzátáplálást, vége az "illatos kaki" korszaknak. :o)
Csak azt nem értem, hogy minek ezt 4,5 hónaposan elkezdeni, főleg ha van elég anyatej...
Tök felesleges elkezdeni a hozzátátplálást, főleg ha van tejed, nem értem az ilyen orvosokat:
A babáknak 4-6 hónapos korukig „nyitott” a bélrendszere. A vékonybél sejtjei közötti réseken teljes makromolekulák is átjutnak, többek között teljes fehérjék és patogének, és ezek közvetlenül a véráramba kerülnek. Ez nagy hasznára van a szoptatott csecsemőnek, mert lehetővé teszi, hogy az anyatejben lévő hasznos antitestek sokkal közvetlenebbül jussanak a baba véráramába, de ez azt is jelenti, hogy más ételek nagy fehérjemolekulái és betegségeket okozó patogének is könnyedén átjutnak. A csecsemő szervezete ezeket az antitesteket a hatodik hónap környékén kezdi termelni, és erre az időre már be kell fejeződnie a záródásnak.
Miért nem kell sietni a hozzátáplálást, mert:
•nagyobb védelmet ad a betegségek ellen,
•a késleltetés időt ad a csecsemő emésztőrendszerének a megérésre,
•csökkenti az ételallergia veszélyét,
•segít megóvni a csecsemőt a vashiányos vérszegénységtől,
•megóvja a csecsemőt a későbbi elhízástól,
•segít az anyának fenntartani a tejtermelést
Az anyatejes kaki szaga illat ahhoz képest, mint amikor mást is eszik a baba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!