Hogyan vezessem be egy éves lányomnál a fokhagymát és milyen mennyiséget kell belole adni?
Eddig még nem adtál neki? Csak mert 7 hónapos kortól mehetett volna.
Spenóthoz, zöldbabfőzelékhez, fasírtba, fokhagymával sütsz húst, szóval akárhogy. Nem kell bevezetgetni, belefőzöd az ételbe, és kész.
normálisan fűszerként használva. ahogy magadnak is főznél.
(mondjuk én az elejétől használtam pl. spenótba)
Hát adsz neki abból, amit esztek :) Pl. zöldbabfőzelék. A fiam meg se ette a főzeléket, ha nem volt benne fűszer. Vagy pl. borsólevesbe én mindig rakok, csak ugye a végén kiveszem belőle.
Vagy úgy érted, hogy nem csak belefőzve, hanem hogy konkrétan a fokhagymát is egye meg? Mert akkor pl. frankfurti leves. Abba én belevágom. Pizza, arra mindig rakok. (Persze akkor, ha eszik tejfölt vagy paradicsomot :) )
Ha hasfájós volt, akkor talán levesbe először. Gondolj bele, egy adag levesbe nem sok fokhagyma kerül bele, ha mondjuk az egész fazékba raksz 1-2 gerezdet :)
Húslevesben evett már fokhagymát? Vagy gulyásban?
A fokhagymától fájhat a hasa???... 8-o
Ezt nem tudom elképzelni, mivel a legjobb gyógyszer hasfájásra!!!
Én aztán igazán gyomorfájós vagyok (11 éves korom óta gyomorfekélyes vagyok), de a fokhagymától még SOHA nem fájt a gyomrom.
Spenótfőzelékben, tökfőzelékben, húsokhoz, piritóskenyérre kenve... IMÁDOM!!!... :-DDD
Gyerekkoromban úgy ettem, hogy zsíroskenyér tetejére szórtam az apróra vágott foghagymát!
Ne töményen add a gyereknek, hanem ételekbe belefőzve, ahogy általában szoktuk és észre sem fogja venni, legfeljebb annyit, hogy ízletesebb az étel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!