Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagymama vagy bébiszitter?

Nagymama vagy bébiszitter?

Figyelt kérdés

Néha rá szeretném bízni valakire a babámat,csak amíg egy kicsit kimozdulunk pár barátnőmmel.Nem napokra gondolok,csak egy héten pár délutánra.Anyukám sajnos nem tud hétköznap segíteni,de a párom anyukája felajánlotta,hogy szívesen segít...De én nem szívesen bíznám rá sokáig a picit.Párom nővére mesélte,hogy egyszer az Ő fiát bezárta a szobába,csak azért,mert a kisfiú haza szeretett volna menni és elkezdett hisztizni,hogy vigye valaki haza (ekkor volt 4 éves) .

Az én lányom nagyon igényli,hogy valaki mindig legyen mellette,nem szeret egyedül lenni,szereti,ha beszélnek hozzá. A bébiszitter meg azért csak a babával foglalkozik,nem kezd el mást csinálni.A barátnőim ismernek egy nagyon jó bébiszittert,aki hozzájuk is szoktak menni,és a babák is szeretik.

Csak nem tudom,hogy most mit csináljak...

A lányom most 6 hónapos és még a nagyival elég keveset volt,max csak 1-2 órát.

2011. márc. 7. 14:46
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem először mond el a nagymamának hogy te mit hogyan szoktál csinálni és állandóan mellette kell lenni.

Ha úgy érzed hogy nem bízol meg benne és félsz oda adni a nagymamának akkor inkább a bébiszitter.

2011. márc. 7. 14:52
 2/6 anonim ***** válasza:
Bárkire bízhatod, akiben megbízol. Jó, ha találkozik vele néhányszor úgy, hogy Te is ott vagy, olyankor látszik, hogy jól kijönnek-e egymással. Utána rövid időre az illetővel hagyod, és egyre többször egyre hosszabb időre. Fontos, hogy amire megkéred, azt meg is csinálja.
2011. márc. 7. 14:54
 3/6 A kérdező kommentje:
Amikor a nagyinál vagyunk én úgy látom,hogy nem nagyon jönnek ki egymással.A pici általában folyton sír,én meg értelem szerűen felveszem.A nagymama meg erre elkezdi mondani,hogy hagyjam nyugodtan benne a hordozóba,abba fogja hagyni.És én attól félek,hogy mi lesz,ha majd nem fogja felvenni,ha sír?!
2011. márc. 7. 14:57
 4/6 anonim ***** válasza:

Anyóssal való helyzetre én annyit mondaék még, hogy ha Téged idegesít anyós, akkor azt a gyereked is megérzi, és amikor Te is ott vagy, sír, mert zavarja a köztetek levő feszültség. Tehát ha kettesben van vele, lehet, hogy a babád kiegyensúlyozottabb lenne, mint amikor Te is ott vagy, viszont ha tényleg nem bízol benne, akkor nem fog menni.

Sajnos tudom miről beszélek, bár nálunk furcsa mód nem anyósommal van ez (ő szuper jó fej), hanem saját anyukámmal, de a helyzet ugyanez...

2011. márc. 7. 15:11
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem inkább bébiszitter...

Nem hiszem, hogy úgy szeretnél távol lenni a bnőiddel, hogy azon aggódsz, vajon az anyós kiveszi e a kicsidet a hordozóból, ha sír.. Vagy hogy megfelelően bánik e vele...

:) üdv.

2011. márc. 7. 15:50
 6/6 anonim ***** válasza:

én úgy gondolom, hogy hosszútávon kell gondolkozni. szerintem az nagy dolog, ha az ember szülei, vagya párja szülei szívesen segítenek, és szívesen vigyáznak az unokájukra. a gyereknek is jó, ha van kapcsolata a nagyszüleivel, és mindenki másnak is a hasznára válik. szerintem nyugodtan bízd rá a nagyira, legfeljebb valami fokozatosságot vigyél bele, eleinte csak 1 órára hygd őket kettesben, aztán egyre hosszabb időre.

én alig várom, hogy ne legyen hozzámkötve (még szopik), és a nagyiék vigyázzanak rá 1-1 napot. most 8 hós.

2011. márc. 7. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!